Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Άστατος έως και την Τρίτη 16 Απριλίου. Η πρώτη εκτίμηση για τον καιρό του Πάσχα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Καιρός: Άστατος έως και την Τρίτη 16 Απριλίου. Η πρώτη εκτίμηση για τον καιρό του Πάσχα

Το Πάσχα πλησιάζει και πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται για το πώς θα είναι ο καιρός εκείνες τις μέρες με την πρώτη εκτίμηση να γίνεται από το μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου

Αν και οι μετεωρολόγοι είναι ακόμα επιφυλακτικοί όσον αφορά στις προβλέψεις τους για την περίοδο του Πάσχα, φαίνεται ότι υπάρχουν κάποιες πρώτες εκτιμήσεις.

Μέσα Απριλίου και ο καιρός θυμίζει περισσότερο φθινόπωρο παρά άνοιξη με τις βροχές και τις καταιγίδες να συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Με το Πάσχα να πλησιάζει πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται για το πώς θα είναι ο καιρός εκείνες τις μέρες με την πρώτη εκτίμηση να γίνεται από το μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ αν και τονίζει ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα των καιρικών συνθηκών κατά την περίοδο του Πάσχα, σημειώνει πως η τάση του καιρού είναι μάλλον θετική.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τη Μεγάλη Εβδομάδα, ο καιρός δείχνει να ηρεμεί σταδιακά και η θερμοκρασία να παρουσιάζει κάποια άνοδο».

Δελτίο καιρού για Σάββατο 13/4

Το Σάββατο 13 Απριλίου αναμένονται νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες, θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες ή όμβροι θα σημειωθούν στην Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά, το

Βόρειο Αιγαίο και την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, οι οποίες θα εξασθενήσουν από τις πρωινές ώρες. Από το μεσημέρι και έπειτα ανάλογα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τα δυτικά ηπειρωτικά, τη Θεσσαλία και τη Δυτική Μακεδονία. Λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης στην ατμόσφαιρα θα σημειωθούν και λασποβροχές. Η ορατότητα έως το πρωί και προς το βράδυ θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 7 έως 19, στη Θράκη από 10 έως 17, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 8 έως 21, στα νότια ηπειρωτικά από 9 έως 21, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 16, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 11 έως 17, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 14 έως 19, και στην Κρήτη από 15 έως 23 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο και το Κρητικό οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, σταδιακά όμως θα γίνουν δυτικοί ίδιας έντασης. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις έως το απόγευμα με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί και προς το βράδυ θα είναι κατά τόπους θα είναι περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί και προς το βράδυ θα είναι κατά τόπους θα είναι περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς.

Άστατος καιρός έως και την Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας έως και την Τρίτη 16/04, όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί. Καταιγίδες αναμένονται τόσο στα ηπειρωτικά όσο και σε νησιωτικές περιοχές, ανεξαρτήτως ώρας της ημέρας, γεγονός που οφείλεται στη συνδυασμένη επίδραση των προαναφερθέντων ατμοσφαιρικών διαταραχών και της αστάθειας που παρουσιάζει η τροπόσφαιρα κατά την άνοιξη.

Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρές ριπές ανέμων. Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία και όπως φαίνεται στο χάρτη που ακολουθεί, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως και το Σαββάτο 13/04 αναμένονται στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ και οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 7 με 8 μποφόρ. Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή 12/04 αλλά και το Σάββατο 13/04, οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες, με αποτέλεσμα τα φαινόμενα κατά περίπτωση να παρουσιάζουν χαρακτηριστικά λασποβροχής.

 

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτός 78 ετών, εκείνη 72: Ηλικιωμένοι κλέφτηκαν στην Κρήτη και άφησαν γράμμα που εξηγούν τον ανεκπλήρωτο έρωτά τους

Efi Nika

Είναι επίσημο: Ιδού η καλύτερη πόλη σε ποιότητα ζωής στην Ελλάδα, θα άφηνες την Αθήνα για να μείνεις εκεί;

Efi Nika

Διασώστης του ΕΚΑΒ παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο εν ώρα καθήκοντος

Efi Nika