Newsitamea.gr
ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Η ιστορία του αγοριού με το ακρωτηριασμένο πόδι που τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

amit

Η ιστορία του αγοριού με το ακρωτηριασμένο πόδι που τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας

Eνα καταπληκτικό 11χρονο με το ακρωτηριασμένο πόδι που κοινοποιεί την ιστορία του σε όλους

Όπως ακριβώς με όλους , εμάς εδώ στο Newsitamea αρέσει να τραβάμε την προσοχή. Αλλά η προσοχή είναι πιο γλυκεία , όταν αφορά ένα καταπληκτικό 11χρονο αγόρι που κοινοποιεί την ιστορία του σε όλους.

Παλαιότερα είχαμε διαβάσει μια ιστορία για την Ζίμρα Βιγκόντα με τίτλο: ”Το να διαλέξω τον ακρωτηριασμό του ποδιού του γιου μου ήταν η πιο δύσκολη απόφαση που έχω πάρει ποτέ. ” Όπως το λέει και ο τίτλος,ο 11χρονος γιος της Ζίμρα, Αμίτ, γεννήθηκε με μια σπάνια ορθοπεδική πάθηση κατά την οποία το δεξιό του πόδι είναι γεμάτο κατάγματα που δεν θεραπεύονται. Αφού πέρασε όλη του τη ζωή με πόνους, ο Αμίτ αποφάσισε ότι θα ήταν καλύτερα για εκείνον να ακρωτηριάσει το πόδι του και μετά από πολλή περίσκεψη η  Ζίμρα συμφώνησε.

Η Ζίμρα ξυπνούσε με την οικεία σπαρακτική φωνή του γιου της: ”Mανούλα, βοήθεια….,θέλω να μου το κόψουν,δεν το αντέχω άλλο,Το μισώ το πόδι μου,κάντο να σταματήσει.” Η ίδια εξομολογείται:’’Ως μητέρα 4 παιδιών έχω συνηθίσει να παίρνω άπειρες αποφάσεις για τη ζωή τους.Άλλες αποφάσεις είναι εύκολες και άλλες απαιτητικές.Όταν γεννήθηκε ο τρίτος μου γιός με αυτήν την πάθηση,η αποφασιστικότητα μου δοκιμάστηκε.Δεν ήταν θέμα ζωής και θανάτου αλλά εισήλθα σε βαθιά νερά αναπηρίας,αβεβαιότητας και ιατρικής επιστήμης. Έπρεπε να πάρω αποφάσεις για γιατρούς,για διαδικασίες διάσωσης του ποδιού,ψυχολογικής υποστήριξης,είδη ορθοπεδικών συσκευών, βοηθητικά στηρίγματα κ.α. Υπήρχε ο διχασμός μεταξύ των χειρούργων που οι μεν υποστηρίζουν  ότι μπορεί να σωθεί το άκρο και οι δε συστήνουν ακρωτηριασμό και τεχνητό άκρο.Επιχειρήσαμε εγχείρηση με εσωτερική ράβδο, μετά εξωτερική στήριξη με βίδες και παξιμάδια . Μετά με βέργες μέσα στο κόκκαλο,στο μυ και στο δέρμα. Τα αποτελέσματα κράτησαν ένα χρόνο και μετά το πόδι έσπασε πάλι. Ξαναγύρισε στις πατερίτσες. Και σε συχνό, αν όχι μόνιμο πόνο.

Τώρα ήταν η ώρα της απόφασης .Ο Αμίτ έχει περάσει πολλά και θέλει μια ζωή χωρίς περιορισμούς. Θέλει να τρέξει,να σκαρφαλώσει,να κάνει πεζοπορία και κυρίως να παίξει ποδόσφαιρο. Με ένα τεχνητό άκρο,οι πιθανότητες είναι μεγάλες. Έχει ενθουσιαστεί με ένα 12χρονο κορίτσι που παίζει ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο.Λέει ότι είναι έτοιμος να χάσει το πόδι του. Για μήνες είχα αμφιταλαντευτεί μεταξύ των μήπως και της επιθυμίας του.Τώρα ο κύβος ερρίφθη και η εγχείρηση έχει οριστεί για τον Απρίλη.Η απόφασή μας ήταν από κοινού και θα σταθούμε στο πλάι του.Ο Α μίτ είναι το πιο γενναίο παιδί που ξέρω.’’

Προφανώς,η ιστορία της Ζίμρα και του Αμίτ μίλησε στις ψυχές πολλών διότι από τότε που αναρτήθηκε στο Κveller, έχει κάνει πολλές κοινοποιήσεις στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

ΑΒCnews.com:

11χρονο αγόρι εκλιπαρεί για ακρωτηριασμό του ποδιού του.

Τhe Daily Mail:

Αγόρι ,,11χρονών, ικανοποιεί την επιθυμία του να του ακρωτηριάσουν το πόδι.

Foxnews.com:

Μια καλύτερη ζωή:11χρονο αγόρι ικανοποιεί την ευχή του να του ακρωτηριάσουν το πόδι.

The Daily News:

Περισσότερο από ότιδήποτε,αγόρι θέλει να του κόψουν το πόδι και η επιθυμία του πραγματοποιείται.

Πώς είναι λοιπόν για τον Αμίτ να είναι στο φως της δημοσιότητας; Το μπλογκ του τουλάχιστον έχει γίνει δημοφιλές και, όταν ο πατέρας του του τηλεφώνησε να του πει:’’Εισαι ένας σταρ!’’,ο Αμίτ απάντησε εκνευρισμένος:’’Δεν θέλω να γίνω σταρ. Προφανώς δεν έχεις καταλάβει γιατί το κάνω. Θέλω να ξέρουν κι άλλα παιδιά με παρόμοια προβλήματα ότι έχουν επιλογές για μια καλύτερη ζωή.’’

Πείτε το μαζί μας τώρα:’’Τι καλός!’’ 

 

Αν σου άρεσε η ιστορία κανε μια κοινοποίηση να το μάθουν και οι φίλοι σου!

 

Επιμέλεια : Μ Σοφία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοpιτσάκι εκ γενετής κουφό βρήκε την ακοή του χάρη σε επαναστατική θεραπεία – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Παγκόσμια Ημέρα Οικογενειών: πως η κλιματική αλλαγή επηρεάζει την υγεία και την ευημερία όλων.

Βογιατζής Ηλίας

Μαθητής συγκέντρωσε χρήματα για να βοηθήσει τον κολλητό του που έχει καρκίνο

Efi Nika