Newsitamea.gr
NEWS FEED ΥΓΕΙΑ

Ισχιαλγία: 7 ασκήσεις για να ανακουφιστείτε από τον πόνο-ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η ισχιαλγία είναι ο πόνος στην πλάτη που προκαλείται από πρόβλημα στο ισχιακό νεύρο.

Πρόκειται για ένα μεγάλο νεύρο που εκτείνεται από το κάτω μέρος της πλάτης μέχρι το πίσω μέρος του κάθε σκέλους (ποδιού). Όταν κάτι βλάπτει ή ασκεί πίεση στο ισχιακό νεύρο, μπορεί να προκαλέσει πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης που απλώνεται στο ισχίο, τους γλουτούς, και τα πόδια.

Ο πόνος είναι τόσο οξύς και πολλοί άνθρωποι είναι πρόθυμοι να υποβληθούν ακόμη και σε επέμβαση για να τον αντιμετωπίσουν. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων όμως, κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο.

Μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους αντιμετώπισης της ισχιαλγίας είναι οι συστηματικές θεραπευτικές ασκήσεις.

Για να τις κάνετε θα χρειαστείτε μόνο ένα στρώμα για γιόγκα ή μια κουβέρτα που θα τοποθετήσετε σε επίπεδη επιφάνεια. Βεβαιωθείτε επίσης ότι δεν κάνει κρύο στο δωμάτιο που θα κάνετε τις ασκήσεις:

Δείτε με ποιες ασκήσεις θα αντιμετωπίσετε τους πόνους της ισχιαλγίας:

  • Κεντρική Ισχιαλγία  ονομάζουμε αυτή όπου η βλάβη εντοπίζεται στην σπονδυλική στήλη και συνήθως πρόκειται για Κήλες Δίσκων ή Σπονδυλική Στένωση. Πρακτικά η Κεντρική Ισχιαλγία οφείλεται συνήθως σε δισκοπάθεια κάθε μορφής της. Σπάνια υπάρχει κήλη δίσκου χωρίς ισχιαλγία. Η Ισχιαλγία συνοδεύει το 2.2% των περιπτώσεων οσφυαλγίας, και στο 30% των ασθενών αυτών η ισχιαλγία επιμένει πάνω από ένα έτος  Στατιστικά σε έρευνα στο Texas βρέθηκε ότι “το 95% των ασθενών με Κήλη Δίσκου έχει ισχιαλγία, ενώ το αντίθετο είναι σπανιότατο, δηλαδή ασθενής με Κήλη Δίσκου χωρίς ισχιαλγία είναι μία στίς πεντακόσιες περιπτώσεις”. 
  • Περιφερική Ισχιαλγία ονομάζουμε αυτή που οφείλεται σε αίτια πιέσεως του Νεύρου εκτός της σπονδυλικής στήλης, δηλαδή εντός της πυέλου, εντός του γλουτού, του μηρού, του γόνατος, και της κνήμης

ΠΗΓΗ: Onmed.gr  ,  brightside.me

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσες ώρες να στεκόμαστε όρθιοι την ημέρα για καλή υγεία και πόσες να καθόμαστε

newsitamea

Φουσκάλα στα πόδια; Έτσι θα την αντιμετωπίσεις…

Efi Nika

Στους ανθρώπους, θα βρίσκω πάντα το καλό. Έτσι, επειδή θέλω

Efi Nika