Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΥΓΕΙΑ NEWS

Ιός Ζίκα: Προσοχή στη μετάδοσή του με το σεξ, λέει ο ΠΟΥ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η μετάδοση του ιού Ζίκα με το σεξ είναι πιο συχνή απ’ ό,τι νόμιζαν αρχικά οι ειδικοί, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Σε αναθεωρημένες οδηγίες που εξέδωσε συνιστά αποχή από το σεξ ή χρήση προφυλακτικού επί τουλάχιστον 8 εβδομάδες έπειτα από την επιστροφή από χώρα όπου ενδημεί ο ιός.

Το μεσοδιάστημα αυτό, το οποίο είναι διπλάσιο από εκείνο που συνιστούσε έως πρότινος ο ΠΟΥ, είναι απαραίτητο για να απομακρυνθεί ο ιός από τον οργανισμό, ο οποίος ως φαίνεται παραμένει στο αίμα και στα άλλα σωματικά υγρά επί περισσότερο καιρό απ’ ό,τι πίστευαν οι ειδικοί, δήλωσε ο εκπρόσωπος του διεθνούς οργανισμού Κρίστιαν Λίντμαϊερ.

Ωστόσο ισχύει μόνο όταν ο άνδρας ή η γυναίκα είναι ασυμπτωματικοί και δεν προσπαθούν να αποκτήσουν παιδιά. Αν, όμως, ένα ζευγάρι σκέφτεται να αποκτήσει παιδί και ο άνδρας εκδηλώσει συμπτώματα λοίμωξης με τον ιό Ζίκα, οι προσπάθειες τεκνοποίησης θα πρέπει να αναβληθούν επί 6 μήνες, πρόσθεσε.

«Οι νέες συστάσεις αντανακλούν τις νέες γνώσεις μας για τη νόσο που προκαλεί ο ιός και τις επιπλοκές της», εξήγησε ο κ. Λίντμαϊερ, επισημαίνοντας ότι δεν αποκλείεται να αναθεωρηθούν οι συστάσεις στο μέλλον, αφού οι έρευνες για τον ιό συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Ο ιός Ζίκα προκαλεί σοβαρά νευρολογικά προβλήματα στα έμβρυα που προσβάλλει, γι’ αυτό και οι έγκυοι με τα αγέννητα μωρά τους αποτελούν την πληθυσμιακή ομάδα που κινδυνεύει περισσότερο από αυτόν.

Πηγή :  tanea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 φράσεις που οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν λένε ποτέ στον εαυτό τους

Efi Nika

Η βόλτα με τον σκύλο σου βλάπτει την υγεία σας – Δείτε πώς

newsitamea

Είστε ψηλοί με κοιλιά; Ο σοβαρότατος κίνδυνος υγείας που απειλεί την υγεία του πεπτικού

Efi Nika