Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Η απληστία μιας ζωής που θεωρούμε δεδομένη! Βίντεο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

CH0Phuh

Ο άνθρωπος θα επιζητεί πάντα περισσότερα. Θα κυνηγά το άπιαστο και θα το ονομάζει όνειρο. Θα νιώθει ότι βολεύεται με αυτά που έχει κατακτήσει ήδη όμως δε θα του αρκούν και θα θέλει ότι δεν του ανήκει. Ξεχνά ότι στην ουσία τίποτα δε του ανήκει ολοκληρωτικά και ότι η ζωή έχει το δικό της σχέδιο, που εμείς αγνοούμε. Ένα σχέδιο που δεν έχει αρχή και τέλος, καλό ή κακό, είναι απλά το πεπρωμένο.

Όσο και αν προσπαθούμε να το αλλάξουμε, να το μεταμορφώσουμε να το επηρεάσουμε, στην πορεία συνειδητοποιούμε πόσο….εκτός πορείας έχουμε βγει σε αυτή τη διαδρομή. Και αν αυτό που μετράει είναι το ταξίδι, εγώ θα πρόσθετα ότι σημασία έχει και πως θα αξιοποιήσουμε ότι μας έδωσε αυτό. Τις εμπειρίες, τις γνώσεις, τα μαθήματα, το σεβασμό στους ανθρώπους που ήταν συνοδοιπόροι μας σε αυτό, για σύντομο χρονικό διάστημα ή για όλη τη διάρκεια του.

Μόνο τότε θα κοιμόμαστε ήρεμοι τα βράδια, θα εκτιμήσουμε όσα μας έδωσε η φύση, η ζωή μας, οι γύρω μας. Και αρκεί μια στιγμή, μονάχα μια στιγμή για να ανατραπούν όλα όσα θεωρούμε δεδομένα. Η απώλεια ενός αγαπημένου μας ανθρώπου, η υγεία μας που ξαφνικά αλλάζει, το μέλλον μας που πήρε άλλο χρώμα μετά από μια δυσάρεστη είδηση.

Τι σημαίνει ότι είμαστε όλοι εν δυνάμει ανάπηροι; Ότι βλέπουμε τη ζωή με μαύρα χρώματα, ότι ζούμε με το φόβο τι μπορεί να μας τύχει; Ότι το αύριο μπορεί να είναι δύσκολο οπότε ας κλειστούμε σπίτι μας και στον εαυτό μας;

Το ακριβώς αντίθετο! Ότι αν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε κάτι σήμερα ας μη το αφήσουμε για άλλη φορά. Είτε αυτό λέγεται ένα ταξίδι, μια συναυλία, ένα σ ‘αγαπώ στους ανθρώπους που μας ενδιαφέρουν, ένα βιβλίο που δεν ανοίξαμε ποτέ, ένα αντικείμενο που δε το πολυχρησιμοποιούμε για να μη το φθείρουμε και να το κρατήσουμε για το μέλλον.

happiness-is-not-the-absensce-of-problems

Είμαστε τόσο σίγουροι για το αύριο σε σημείο απληστίας! Τα θέλουμε όλα βολεμένα όπως μας αρέσει στο μικρόκοσμο μας. Θεωρούμε δεδομένη την υγεία μας, τη φυσική μας κατάσταση, το μυαλό μας, τους ανθρώπους γύρω μας, την ίδια μας τη ζωή. Και θα ήταν πολύ όμορφο αυτό από μόνο του ως σύμβαση ζωής, αρκεί να μην είχαμε αυτή τη σιγουριά! Ότι όλα θα μας περιμένουν για όταν εμείς θα είμαστε έτοιμοι. Και τελικά δεν είμαστε ποτέ.

Δεν είναι σημείο των καιρών, ούτε θέμα καταναλωτισμού, διαφήμισης και προπαγάνδας. Το πλύσιμο εγκεφάλου μας γίνεται γιατί το επιτρέπουμε να γίνει, γιατί θέλουμε περισσότερα από όσα έχουμε και δεν εκτιμούμε το παρόν και τα υπάρχοντα μας. Δεν παλεύουμε για όσα θέλουμε, τα απαιτούμε με τον εύκολο τρόπο ( ο καθένας με τον δικό του).

Το συγκεκριμένο βίντεο είναι ένα μήνυμα κατά της απληστίας….και όχι με αναφορές μόνο στα υλικά αγαθά! Ότι πετάμε, οδηγούμε, κινούμαστε, μιλάμε, γελάμε, ακούμε, δεν είναι υλικές βάσεις, είναι δώρα που μας δοθήκαν. Και τα σπαταλάμε με τη ζήλεια και την απληστία για το παραπάνω. Είναι διαφορετικό να θες κάτι καλύτερο για σένα και την οικογένεια σου, από το να ζηλεύεις αυτό που έχει ο άλλος και να θες να το διεκδικήσεις μόνο και μόνο επειδή δε σου ανήκει, όχι επειδή το έχεις πραγματικά ανάγκη!

Η αναπηρία είναι μια κατάσταση, κάποιες φορές μη αναστρέψιμη. Μαθαίνεις να ζεις με αυτή και ωριμάζεις. Συνειδητοποιείς πως ότι σου ανήκει είναι ένα μεγάλο δώρο που δεν έχεις τη δυνατότητα να το σπαταλήσεις!

Αν όλοι βλέπαμε τι υπάρχει γύρω μας και το αξιοποιούσαμε σαν δική μας εμπειρία, τότε θα είμασταν πιο ζωντανοί, πιο ενεργητικοί, πιο δυνατοί. Με μια δύναμη που θα πήγαζε από μέσα μας και όχι από τα χρήματα ή τα αγαθά που έχουμε αποκτήσει. Η ζωή μας αξίζει όταν είμαστε με αυτούς που θέλουμε, στο μέρος που μας αρέσει, σε μια κατάσταση που μας ηρεμεί. Ότι είναι αντίθετο από αυτό, γινόμαστε εμείς οι ίδιοι εχθροί του εαυτού μας. Είμαστε γεμάτοι με αντικείμενα και περικυκλωμένοι με λάθος άτομα.

Να θυμάστε ότι το αύριο πιθανότατα θα είναι εκεί, και θα είναι για πολύ καιρό ακόμα. Μη το θεωρούμε όμως δεδομένο! Ζήσε το τώρα, χαμογελά στον ήλιο που βγήκε και πες ένα μεγάλο ευχαριστώ για ότι σου έχει δοθεί. Αντιμετώπισε τους φόβους και τις ανάγκες σου με ότι πραγματικά θες να έχεις και σου αξίζει να διεκδικήσεις από το τώρα! Με ή χωρίς αναπηρία, να σκέφτεσαι πως είσαι εδώ τώρα και μπορείς να κάνεις πολλά, στο χέρι σου είναι, στη δική σου θέληση!

Δείτε το βίντεο που με ενέπνευσε για το συγκεκριμένο άρθρο

Βογιατζής Ηλίας

Newsroom Aμεα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοpιτσάκι εκ γενετής κουφό βρήκε την ακοή του χάρη σε επαναστατική θεραπεία – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Παγκόσμια Ημέρα Οικογενειών: πως η κλιματική αλλαγή επηρεάζει την υγεία και την ευημερία όλων.

Βογιατζής Ηλίας

Μαθητής συγκέντρωσε χρήματα για να βοηθήσει τον κολλητό του που έχει καρκίνο

Efi Nika