Newsitamea.gr
AMEA news ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

Οι 68 παθήσεις για την εισαγωγή χωρίς εξετάσεις των υποψηφίων σε 440 τμήματα των ΑΕΙ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

d58cd9208

Οι 68 παθήσεις για την εισαγωγή χωρίς εξετάσεις των υποψηφίων σε 440 τμήματα των ΑΕΙ

Τα τμήματα με τις ιδιαίτερες απαιτήσεις

Καθορίστηκαν, με απόφαση που υπέγραψε η υπηρεσική υπουργός Παιδείας Φρόσω Κιάου ,οι 68 παθήσεις για την εισαγωγή χωρίς εξετάσεις των υποψηφίων σε 440 τμήματα των ΑΕΙ.

Ειδικότερα πρόκειται για τις εξής παθήσεις:

ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

1) Για την εγγραφή στα τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, οι υποψήφιοι είναι απαραίτητο να προσκομίζουν επιπλέον βεβαίωση από Δημόσιο Νοσοκομείο, η οποία θα φέρει σφραγίδα Διευθυντού, είτε Κλινικής ΕΣΥ ή Εργαστηρίου ή Πανεπιστημιακού Τμήματος, με την οποία θα βεβαιώνεται ότι «ο υποψήφιος μπορεί να συμμετέχει στο σύνολο του προγράμματος σπουδών του ΤΕΦΑΑ, το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος του απαιτεί έντονη σωματική άσκηση».

2) Ο υποψήφιος που δηλώνει τμήματα Λογοθεραπείας, πρέπει να γνωρίζει ότι δεν μπορεί να παρακολουθήσει το τμήμα αυτό, αν παρουσιάζει κώφωση-βαρηκοΐα, δυσαρθρία, τραύλισμα, εγκεφαλοπαθεια που επηρεάζει τη λειτουργία λόγου − άρθρωσης ή παθολογική φωνή. Όσοι εισάγονται στα τμήματα αυτά, υποβάλλονται σε σχετικές εξετάσεις με ευθύνη του τμήματος και αν διαπιστωθεί ότι κάποιος παρουσιάζει μια από τις παραπάνω παθήσεις, διαγράφεται από το τμήμα αυτό.

3) Ο υποψήφιος που δηλώνει το τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου, πρέπει να γνωρίζει ότι δεν μπορεί να παρακολουθήσει το τμήμα αυτό, αν δεν έχει κατακτημένο ήδη ένα καλό επίπεδο μουσικής δεξιοτεχνίας σε κάποιο από τα Ελληνικά λαϊκά παραδοσιακά όργανα.

4) Για τα Προγράμματα Σπουδών των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι υποψήφιοι μπορούν να είναι μόνο χριστιανοί ορθόδοξοι. Ειδικά δε στα Προγράμματα Ιερατικών Σπουδών δεκτοί γίνονται μόνο άρρενες υποψήφιοι.

5) Ο υποψήφιος που δηλώνει το τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, οφείλει να διαθέτει υψηλό επίπεδο καλλιτεχνικών δεξιοτήτων, καθώς και επάρκεια μουσικοθεωρητικών γνώσεων στις κατευθύνσεις:

1) Ευρωπαϊκής (κλασικής) Μουσικής,

2) Βυζαντινής Μουσικής,

3) Ελληνικής Παραδοσιακής (Δημοτικής) Μουσικής,

4) Σύγχρονης Μουσικής και τις αντίστοιχες ανά κατεύθυνση ειδικεύσεις καλλιτεχνικών γνωστικών αντικειμένων, οι οποίες περιγράφονται αναλυτικά στον οδηγό σπουδών του τμήματος καθώς και στην ιστοσελίδα του τμήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας www.uom.gr

6) Ο υποψήφιος που δηλώνει το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου πρέπει να γνωρίζει ότι το Τμήμα παρέχει πτυχία στις εξής κατευθύνσεις:

1) Μουσική Σύνθεση,

2) Μουσική Εκτέλεση,

3) Μουσικές Επιστήμες.

Ο υποψήφιος που επιθυμεί να ακολουθήσει την κατεύθυνση της Μουσικής Εκτέλεσης, προκειμένου να αποκτήσει πτυχίο με ειδίκευση σε κάποιο μουσικό όργανο, στη μονωδία ή στη μουσική διεύθυνση, οφείλει να διαθέτει επαρκές επίπεδο καλλιτεχνικών δεξιοτήτων στο αντικείμενο που σκοπεύει να επιλέξει. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα σπουδών υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Τμήματος www.ionio.gr/depts/music.

ΣΕ ΠΟΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ
Τα Τμήματα/Εισαγωγικές Κατευθύνσεις   στα οποία, από το ακαδημαϊκό έτος 2015−2016, μπορούν να εισάγονται οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, είναι τα εξής:

 

esos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υποκλίνεται όλος ο πλανήτης: Ο 11χρονος Έλληνας «Αϊνστάιν» Βασίλης Ντάτης κέρδισε μετάλλιο στην παγκόσμια Ολυμπιάδα – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Το είδαμε κι αυτό σε ορκωμοσία: Φοιτήτρια πήρε το πτυχίο της, έβγαλε λόγο κι ευχαρίστησε την.. Άννα Βίσση – BINTEO

Efi Nika

Αλλάζουν τα πάντα στα κυλικεία των σχολείων: Έρχεται το νέο υγιεινό «μενού», ποιες τροφές θα περιέχει

Efi Nika