Newsitamea.gr
NEWS FEED ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Γονείς τράβηξαν κλήρο για να αποφασίσουν ποιο από τα 2 άρρωστα παιδιά τους θα ζήσει αφού δεν είχαν τα λεφτά για τη θεραπεία και των 2!!!-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Γονείς τράβηξαν κλήρο για να αποφασίσουν ποιο από τα 2 άρρωστα παιδιά τους θα ζήσει αφού δεν είχαν τα λεφτά για τη θεραπεία και των 2.

Ένα απελπισμένο ζευγάρι από την Κίνα αναγκάστηκε να τραβήξει κλήρο για να αποφασίσει ποιον από τους δύο άρρωστους δίδυμους γιους του θα έσωζε, επειδή δεν μπορούσε να πληρώσει για τη θεραπεία και των δύο.

Τα αδέλφια ηλικίας δέκα μηνών διαγνώστηκαν με μία σπάνια νόσο του ανοσοποιητικού που ονομάζεται CGD και χωρίς θεραπεία, δεν αναμένεται να ζήσουν μετά την ηλικία των δύο ετών, σύμφωνα με μία εφημερίδα.

Το ζευγάρι ενημερώθηκε από τους γιατρούς ότι κάθε ένα από τα μωρά τους θα χρειαζόταν μια μεταμόσχευση για να επιβιώσει, ενώ και οι δύο επεμβάσεις θα μπορούσαν να κοστίζουν το αστρονομικό ποσό του ενός εκατομμυρίου γιουάν (120.000€ περίπου).

Twin brothers were made to draw lots in their hospital bed in Chongqing, China. The tiny siblings were diagnosed with a rare immune disease and their parents could only save one

Γι’αυτό η συντετριμμένη οικογένεια κατέφυγε σε αυτό το ακραίο μέτρο, για να αποφασίσει ποιον από τους δύο γιους της θα έσωζε.

Ευτυχώς, μια μεγάλη Κινεζική φιλανθρωπική οργάνωση έχει μάθει για την ιστορία της οικογένειας και τους βοήθησε να μαζέψουν χρήματα για να σώσουν και τα δύο μωρά τους.

Τα δύο αγόρια γεννήθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο στην επαρχία Guangdong της Νότιας Κίνας, σύμφωνα με το  Shaoguan Daily.

Η άφιξή τους στη ζωή έφερε μεγάλη χαρά στον πατέρα τους Qiu Boqin και στη μητέρα τους Deng Baoling, καθώς και στους παππούδες τους, οι οποίοι είναι αγρότες.

Ωστόσο, η ζωή της οικογένειας “ήρθε τούμπα” μόλις ένα μήνα μετά τη γέννηση των δίδυμων.

Σύμφωνα με την έκθεση, τον περασμένο Νοέμβριο, το ένα αγόρι ξαφνικά αντιμετώπισε δυσκολίες στην αναπνοή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

The boys, nicknamed 'Healthy' and 'Happy' were born last October in Shaoguan, China

Καθώς το ένα αγόρι ήταν στην εντατική φροντίδα, το άλλο, το οποίο ήταν στο σπίτι με τη γιαγιά του – εμφάνισε τα ίδια συμπτώματα και μεταφέρθηκε στο ίδιο νοσοκομείο.

Τα δύο αδέλφια παρέμειναν στη μονάδα εντατικής θεραπείας για εννέα ημέρες. Και τα δύο είχαν διαγνωστεί με χρόνια κοκκιωματώδη νόσο (CGD).

The couple knelt in front of their sons and their mother to apologise after their mother found out that they had decided the 10-month-old boys' fate by making them draw lots 

Το CGD είναι μια κληρονομική ασθένεια ανοσολογικής ανεπάρκειας (PIDD), που σημαίνει ότι ένα τμήμα του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος δεν λειτουργεί σωστά.

Η κατάσταση αυξάνει την ευαισθησία του σώματος σε λοιμώξεις που προκαλούνται από ορισμένα βακτήρια και μύκητες. Με αυτή την κατάσταση διαγιγνώσκονται ένα στα 500.000 άτομα κάθε χρόνο.

Λόγω της κατάστασής τους, ακόμη και μια ήπια λοίμωξη που θεραπεύεται με αντιβιοτικά σε υγιείς ανθρώπους θα μπορούσε να σκοτώσει τα δύο αγόρια.

The devastated family gathered in the boys' hospital ward in Chongqing. They had transferred the twins from Guangdong to Chongqing in order to seek better medical resources

Ο κ. Qiu και η κα Deng ενημερώθηκαν από τους γιατρούς ότι τα δύο αγόρια θα έπρεπε να υποβληθούν σε μεταμόσχευση για να ζήσουν μετά την ηλικία των δύο ετών.

Το ζευγάρι ήρθε αμέσως σε επαφή με το πρόγραμμα δωρητών μυελού της Κίνας και ζήτησε τη βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού.

Τον Φεβρουάριο, ο κ. Qiu και η κ. Deng μετέφεραν τα δίδυμά τους σε νοσοκομείο στο Chongqing, το οποίο είναι γνωστό για τη θεραπεία του CGD και περίμεναν να ακούσουν για τα αποτελέσματα των δωρητών.

Παρόλο που το CGD μπορεί να θεραπευτεί με μεταμόσχευση μυελού των οστών, η διαδικασία είναι πολύπλοκη και μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί συμβατός δότης.

Το πρόγραμμα δωρητών μυελού των οστών της Κίνας ενημέρωσε το ζευγάρι ότι είχαν βρεθεί συμβατοί δωρητές που ήταν πρόθυμοι να βοηθήσουν τα παιδιά τους.

Αλλά το ζευγάρι για άλλη μια φορά βρέθηκε στην απελπισία όταν οι γιατροί τους είπαν ότι τα ιατρικά έξοδα για κάθε μεταμόσχευση θα μπορούσαν να ανέλθουν σε περίπου 500.000 γιουάν (65.000€).

Σύμφωνα με την Shaoguan Daily, ο κ. Qiu και η κ. Deng δαπάνησαν περίπου 400.000 γιουάν (45.000€) για τη θεραπεία των γιων τους. Αφού ζήτησαν δανεικά από τους φίλους και τους συγγενείς τους, τα περισσότερα χρήματα που μπόρεσαν μπορούσαν να δανειστούν αρκούσαν μόνο για να θεραπεύσουν το ένα παιδί.

A Chinese charity is now helping the family raise enough money so both boys could be saved

Η έκθεση ανέφερε ότι το ζευγάρι ήταν τόσο απελπισμένο που έβαλαν τα αγόρια να τραβήξουν κλήρο στο νοσοκομειακό κρεβάτι τους για να αποφασίσουν ποιο θα έσωζαν. Γι’ αυτό έκοψαν δύο κομμάτια χαρτιού, που το ένα έλεγε “συνέχισε” και το άλλο ήταν κενό.

Το παιδί που εισήλθε πρώτο στο νοσοκομείο τράβηξε το χαρτί που έλεγε “συνέχισε”.

Αλλά όταν η γιαγιά τους επέστρεψε στο νοσοκομείο και είδε το συμβάν, εξαγριώθηκε και κατηγόρησε το ζευγάρι, το οποίο γονάτισε μπροστά σε εκείνη και στους γιους τους για να ζητήσουν συγγνώμη.

Η γιαγιά επέμενε ότι η οικογένεια θα έπρεπε να βρει όλους τους πιθανούς τρόπους για να σώσει και τα δύο δίδυμα.

Qiu Boqin and his wife Deng Baoling made the desperate decision after doctors told them that the cost of the two operations for the twins could be around one million yuan (£114,000)

Ευτυχώς, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα είχε μάθει για την ασθένεια των δίδυμων και απευθύνθηκε στην οικογένεια.

“Ο Θεός δεν αγνόησε τα δίδυμα,” δήλωσε ο πατέρας του κ. Qiu στη Shaoguan Daily.

“Οι εθελοντές του ιδρύματος συγκινήθηκαν από την κατάστασή μας και έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα συγκέντρωσης χρημάτων στο διαδίκτυο. Οι δωρητές συμφώνησαν επίσης να υποβληθούν σύντομα στη μεταμόσχευση,” πρόσθεσε ο κ. Qiu.

Σύμφωνα με τη σελίδα συγκέντρωσης χρημάτων που δημιούργησε το ίδρυμα, το πρόγραμμα στοχεύει να συγκεντρώσει 900.000 γιουάν (105.000€) και τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για τις εγχειρήσεις των δίδυμων και για τις ανάγκες της νοσηλείας τους.

ΠΗΓΗ: www.diaforetiko.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Nεκρή μητέρα 40ετών στη μέση του δρόμου, είχε καταγγείλει τον σύντροφό της 3 φορές – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Όλη η γη μιλά για την Ελλάδα μετά απ’αυτό που έγραψε ο Έλον Μασκ: Είπε με 9 λέξεις όσα άλλοι δεν έλεγαν χρόνια – Πίνακες

Efi Nika

26χρονος νόμιζε πως βρήκε τη γυναίκα της ζωής του αλλά τη πρώτη νύχτα του γάμου κατάλαβε πως ήταν… άντρας – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika