Newsitamea.gr
AMEA news NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Γονείς έβγαλαν φωτογραφία την κόρη τους να κοιμάται σε μια κούνια και κατάλαβαν ότι πάσχει από λευχαιμία – ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Οι γονείς ενός κοριτσιού ηλικίας τριών ετών ανακάλυψαν ότι το παιδί τους είχε καρκίνο αφότου ανακάλυψαν ότι μια χαριτωμένη φωτογραφία του που το δείχνει να κοιμάται σε μια κούνια ήταν η απόδειξη της θανατηφόρας νόσου.

Ο 39χρονος Dave Fletcher, νόμιζε ότι κατέγραψε μια τρυφερή στιγμή όταν φωτογράφιζε την κόρη του Izzy την ώρα που αποκοιμήθηκε σε μια παιδική χαρά στο Claines, του Worcester, όταν ήταν 23 μηνών.

Αλλά μόλις μερικές εβδομάδες αργότερα, ο Dave και η γυναίκα του, η 37χρονη Vicky, καταστράφηκαν όταν έμαθαν ότι η κόπωση της κόρης τους ήταν σημάδι ότι το παιδί είχε λευχαιμία.

Izzy was captured by her father Dave Fletcher, 39, dosing on a playground swing when she was just 23 months old

Το παιδί έπειτα υποβλήθηκε σε 570 θεραπείες, συμπεριλαμβανομένης της χημειοθεραπείας, και τώρα λαμβάνει θεραπεία συντήρησης σε μια προσπάθεια να μην επιστρέψει ξανά ο καρκίνος.

Ο κ. Fletcher προειδοποιεί τώρα τους άλλους γονείς να είναι προσεκτικοί και να παρατηρούν τα σημάδια της νόσου.

“Ήταν απλά ένα απόγευμα στις κούνιες. Το παιδί έπαιζε όταν ξαφνικά αποκοιμήθηκε.”

“Είχε υπνηλία και αποκοιμήθηκε, αλλά δεν ανησύχησα στην αρχή. Νόμιζα ότι ήταν απλά μια χαριτωμένη στιγμή και την τράβηξα φωτογραφία.”

 Mr Fletcher, an auditor, is now warning other parents to be vigilant and look out for the tell-tale signs of the disease after Izzy was diagnosed with cancer

“Όμως στη συνέχεια συνειδητοποιήσαμε ότι όλα ήταν μέρος των συμπτωμάτων και αργότερα καταλάβαμε πως αυτά τα σημάδια ήταν μια απειλητική ασθένεια.”

“Ήταν συνέχεια κουρασμένη, είχε κρυολογήματα και ιώσεις και συνέχεια εμφάνιζε μώλωπες στα πόδια της. Αλλά στην αρχή νομίζαμε ότι ήταν φυσιολογικά για ένα παιδί.”

Mr Fletcher and wife Vicky Fletcher were left devastated when they found out that their toddler daughter's tiredness turned out to be a sign that she had leukemia

Το ζευγάρι πήρε την Izzy σε ένα νοσοκομείο το περασμένο Ιανουάριο όταν ένα περίεργο εξάνθημα εμφανίστηκε στο πόδι της.

Οι γιατροί τους ζήτησαν να επιστρέψουν λίγες μέρες αργότερα για αιματολογικές εξετάσεις εάν το εξάνθημα δεν υποχωρούσε, και να την πήγαιναν κατευθείαν στο νοσοκομείο εάν χειροτέρευε.

Ωστόσο, το επόμενο πρωί, το εξάνθημα της Izzy είχε εξαπλωθεί και στη συνέχεια το παιδί ανέβασε πυρετό, έτσι οι γονείς της την πήραν στο νοσοκομείο Worcester Royal.

Izzy has since undergone 570 doses of gruelling chemotherapy and is now receiving maintenance therapy in a bid to stop the cancer returning

Το κορίτσι διαγνώστηκε με λευχαιμία την ίδια ημέρα και άρχισε τις χημειοθεραπείες την επόμενη εβδομάδα.

Η Izzy πέρασε τα δεύτερα της γενέθλια στο παιδικό νοσοκομείο του Μπέρμιγχαμ περιμένοντας μια εξέταση για το μυελό των οστών της.

Ο κ. Fletcher πρόσθεσε: “Έχει μεγαλώσει πολύ γρήγορα και αναγκάζεται να παίρνει φάρμακα που δεν της αρέσουν, αλλά έχει κάνει προόδους μέχρι στιγμής.”

“Όταν το παιδί μας διαγνώστηκε με λευχαιμία πάθαμε τεράστιο σοκ.”

Izzy was diagnosed quickly and her parents say she has coped well with treatment, suffering very few setbacks or unplanned hospital admissions

“Αλλά ήμασταν τυχεροί γιατί η Izzy διαγνώστηκε γρήγορα και αντιμετώπισε πολύ καλά τη θεραπεία, παρόλο που υπέφερε πολύ και χρειάστηκε να νοσηλευτεί πολλές φορές στο νοσοκομείο.”

“Ο τύπος της λευχαιμίας που έχει, έχει περισσότερες πιθανότητες ανάκαμψης από άλλους τύπους. Είναι πολύ μικρή κι αυτό αυξάνει αυτές τις πιθανότητες.”

“Αυτό μας κάνει πιο αισιόδοξους.”

Izzy spent her second birthday in Birmingham Children's Hospital waiting to have a procedure to sample her bone marrow

“Οι γιατροί και οι νοσηλευτές του νοσοκομείου ήταν εξαιρετικοί και είχαμε μεγάλη υποστήριξη από την οικογένεια και τους φίλους μας.”

Η γενναία Izzy έχει λάβει βραβείο από την οργάνωση Star Cancer Research UK Kids & Teens Star σαν ανταμοιβή για τα όσα έχει περάσει.

“Η Izzy ήταν τόσο ενθουσιασμένη που έλαβε το βραβείο της. Ήταν μια ωραία θετική εμπειρία που της έδωσε δύναμη να συνεχίσει να παλεύει με την ασθένειά της,” δήλωσε ο κ. Fletcher.

Brave Izzy has now received a Cancer Research UK Kids & Teens Star Award in recognition of what she has been through

Η κα Jane Redman, εκπρόσωπος της Cancer Research UK Kids & Teens, δήλωσε: “Ο καρκίνος μπορεί να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στη ζωή ενός παιδιού και πολλά απ’ αυτά που επιβιώνουν μπορεί να έχουν σοβαρές παρενέργειες από τη θεραπεία τους.”

“Η αποστολή μας είναι να χρηματοδοτήσουμε την έρευνα για να βρούμε νέες, καλύτερες και φιλικότερες θεραπείες για νέους ασθενείς με καρκίνο.”

“Θέλουμε να φτάσουμε στο σημείο που κάθε παιδί θα μπορεί να νικάει τον καρκίνο και μετά από αυτόν θα έχει μια καλή ποιότητα ζωής.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είμαστε όλη η οικογένεια σε σοκ»: Την κορόιδευαν τα παιδιά της γιατί αγόραζε λαχεία και κέρδισε 11.200.000 ευρώ

Efi Nika

Η ζωή είναι καλύτερη όταν τη ζεις με αληθινές φίλες

Efi Nika

Έμεινε άφραγκος επίτηδες: Εκατομμυριούχος παραχώρησε όλη την περιουσία του για να αποδείξει 1 και μόνο πράγμα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika