Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ ΥΓΕΙΑ

Γυναίκα ξαναβρήκε το φως της μετά από κτύπημα στο κεφάλι

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μία Αμερικανίδα που τυφλώθηκε εξαιτίας ενός ατυχήματος πριν από 21 χρόνια, ανέκτησε την όρασή της έπειτα από ένα νέο ατύχημα και μία εγχείρηση στον αυχένα.

Η 70χρονη Μαίρη Ανν Φράνκο από τη Φλόριντα είχε χάσει βαθμιαία την όρασή της έπειτα από τραυματισμό της σπονδυλικής στήλης της σε τροχαίο το 1995.

Πέρυσι τον Αύγουστο, έπεσε μέσα στο σπίτι της και κτύπησε το κεφάλι της. Μετά την πτώση είχε φοβερούς πόνους στον αυχένα και στο χέρι και χρειαζόταν συνεχώς αυχενικό κολάρο, έως πριν από λίγες εβδομάδες που δέχθηκε τελικά να χειρουργηθεί.

«Ήμουν εντελώς τυφλή, το μόνο που έβλεπα ήταν σκοτάδι», δήλωσε. «Τον περασμένο Αύγουστο βρισκόμουν στο σαλόνι και περπατούσα προς την πόρτα. Το πόδι μου σκόνταψε σε ένα πλακάκι και δεν ξέρω πως έπεσα κάτω, χτυπώντας το κεφάλι μου στο πίσω μέρος – ίσως γύρισα και το κτύπησα στο τζάκι, δεν ξέρω».

Η εγχείρηση διήρκησε τέσσερις ώρες και καθώς η κυρία Φράνκο συνερχόταν από τη νάρκωση άρχισε να ανακτά την όρασή της, αλλά λόγω της ζάλης που ένιωθε δεν κατάλαβε αμέσως τι είχε συμβεί.

«Κοίταξα προς τα πόδια του κρεβατιού μου και είπα: “κυρία, εσείς με τα ροζ, δώστε μου κάτι για τον πόνο” Δεν ήταν και πολύ ευγενικό αυτό, αλλά πονούσα πάρα πολύ», είπε.

«Δίπλα μου καθόταν η ανιψιά μου. “Τί είπες;” με ρώτησε με έκπληξη. Την κοίταξα και συνειδητοποίησα ότι έβλεπα. Ύστερα μου έδωσαν ένα δυνατό παυσίπονο και κοιμήθηκα αμέσως, αλλά το επόμενο πρωί που ξύπνησα μπορούσα να δω τα δέντρα και τα μικρά, άσπρα σπίτια έξω από το παράθυρό μου.

»Ένιωσα τρισευτυχισμένη. Είχε γίνει θαύμα».

Ο νευροχειρουργός δρ Τζων Άφσαρ που την χειρούργησε, δήλωσε ότι δεν περίμενε η εγχείρηση στον αυχένα της να επηρεάσει την όρασή της.

«Η αποκατάσταση της όρασής της είναι ένα αληθινό θαύμα, δεν υπάρχει στ’ αλήθεια επιστημονική εξήγηση γι’ αυτήν», είπε στον αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό ABC.

Όπως εξήγησε θα μπορούσε στο παλιό ατύχημα να έχει επηρεαστεί μία αρτηρία και να έχει περιοριστεί η ροή αίματος στο τμήμα του εγκεφάλου που ελέγχει την όραση και με τη νέα εγχείρηση να αποκαταστάθηκε η παροχή του αίματος, αλλά δεν είναι βέβαιο κατά πόσον αυτό είναι εφικτό. «Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρουμε τι συνέβη», είπε.

Πηγή :  tanea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό που θα ξυπνήσεις στη γυναίκα, αυτό θα πάρεις…

Efi Nika

Ιός του Δυτικού Νείλου: Αναμένεται αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών – Πώς να προφυλαχθείτε

Efi Nika

Αποτρίχωση με λέιζερ: Τι είναι και πως να προφυλαχτείτε από τις επιπλοκές

Efi Nika