Newsitamea.gr
NEWS FEED ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Γιατί πολλές φορές οι σοκολάτες ασπρίζουν

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ιδού η απάντηση

Σίγουρα θα σας έχει τύχει να ανοίξετε μια σοκολάτα και να έχει μια λευκή επίστρωση από πάνω της. Δε χρειάζεται να ανησυχήσετε καθώς μπορείτε να την φάτε κανονικά.

Στην πραγματικότητα πρόκειται απλά για λεύκανση της λιπαρής ουσίας και έχει να κάνει αποκλειστικά με τον τρόπο με τον οποίο την έχετε αποθηκεύσει.

Αν δηλαδή αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας πλάκες σοκολάτας σε υπερβολικά κρύα ή υπερβολικά ζεστά μέρη, τα λιπαρά της σοκολάτας ανεβαίνουν στην επιφάνεια, γίνονται κρύσταλλοι και δημιουργούν κάτι σαν στρώμα λευκής πούδρας.

Για να το αποφύγετε αυτό, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να συντηρείτε τις σοκολάτες σε μέρη με θερμοκρασία μεταξύ 14 και 18 βαθμών Κελσίου.

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γρήγορη απώλεια βάρους χωρίς πολύ κόπο: Χάσε 7 κιλά σε έναν μήνα με τη δίαιτα του γιαουρτιού

Efi Nika

Κάπνισμα: Γιατί μπορεί να πάρουμε κιλά όταν «κόψουμε» το τσιγάρο

Efi Nika

Λιποδιαλυτικό ρόφημα: Σπιτική συνταγή του λεπτού για αποτοξίνωση και γρήγορη απώλεια βάρους, με φυσικό τρόπο

Efi Nika