Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Γιατί κάνει καλό να περπατάμε ξυπόλητοι στην άμμο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Γιατί κάνει καλό να περπατάμε ξυπόλητοι στην άμμο

Καλοκαίρι, ήλιος, θάλασσα, παραλία, αμμουδιά… υπάρχει καλύτερο σκηνικό; Υπάρχει και μάλιστα είναι και ωφέλιμο… να περπατάτε ξυπόλητοι στην άμμο!

Γενικότερα, να περπατάτε ξυπόλητοι το καλοκαίρι.

Δείτε γιατί κάνει καλό!

Η καλύτερη γυμναστική

Πιστέψτε μας δεν υπάρχει καλύτερη γυμναστική. Κι αυτό διότι με το να περπατάμε ξυπόλητοι στην άμμο, γυμνάζεται όλο το σώμα μας και ιδιαιτέρως οι γάμπες, τα πέλματα και οι γλουτοί

Καίμε διπλάσιες θερμίδες
Και ναι, πέρα από καλή γυμναστική, είναι και ένας τρόπος για να κάψετε διπλάσιες θερμίδες.

Υγιή πόδια χωρίς παραμορφώσεις 

Το περπάτημα με γυμνά πόδια βοηθά στη διαμόρφωση της καμάρας, εξασφαλίζοντας υγιή πόδια με λιγότερες παραμορφώσεις.

Μειώνονται οι φλεγμονές

Το θαλασσινό νερό είναι άριστος αγωγός του ηλεκτρισμού, που σημαίνει ότι μεταφέρονται ελεύθερα ηλεκτρόνια στο σώμα μας, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες. Σε μπερδέψαμε; Λοιπόν, κράτα ότι απλά μειώνονται οι πιθανότητες να πάθεις κάποια φλεγμονή.

Βοηθά στις καρδιαγγειακές νόσους

Τα άτομα που πάσχουν από καρδιαγγειακές νόσους, είναι καλό να περπατούν ξυπόλητα στην άμμο, αφού έτσι αραιώνει το αίμα και το κάνει λιγότερο κολλώδες.

Αντιμετώπιση της αρθρίτιδας

Η άμμος, μεταξύ άλλων, απορροφά τους κραδασμούς. Βοηθά στην αντιμετώπιση της αρθρίτιδας, ενώ μειώνει τους μυϊκούς πόνους.

Αίσθηση ευεξίας

Τέλος, η άμεση επαφή με την άμμο τονώνει τα κάτω άκρα και δημιουργεί μια αίσθηση ευεξίας.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με το να περπατάς ξυπόλητη δίνεις την ευκαιρία στο πέλμα να επανακτήσει τη φυσική του καμπύλη, να αποκατασταθεί η κυκλοφορία του αίματος ακόμα και να ξεκινήσει η αποτοξίνωση. Οι πατούσες, που έχουν το ρόλο τους στην απεκκριτική λειτουργία, πετάνε όσα δε χρειάζεται πια ο οργανισμός.

Το καλύτερο και πιο ωφέλιμο για τον οργανισμό περπάτημα είναι στην ακροθαλασσιά. Εκεί γίνεται η καλύτερη ρεφλεξολογία, απολέπιση αλλά και… ζυγοστάθμιση ενώ ωφελούνται με τον πιο ήπιο τρόπο οστά, τένοντες και μύες. Μην αποφεύγεις τα βοτσαλάκια: κάνουν και αυτά πολλή καλή δουλειά.

Περπάτα ξυπόλητη και σύντομα θα έχεις καλύτερο συντονισμό στην κίνηση -πολλά ατυχήματα στο περπάτημα, στον χορό, στο τρέξιμο οφείλονται στα παπούτσια και στο ότι έχει χαθεί η ισορροπία και η επαφή με τη γη. Και σαν bonus, θα αυξηθούν τα αντανακλαστικά σου ενώ θα έχεις και καλύτερη στάση σώματος.

Τι συμβαίνει όταν περπατάς στην ακροθαλασσιά; Πρώτα από όλα νιώθεις σαν να παίζεις σε ταινία. Μετά, γειώνεται το σώμα σου. Τα ελεύθερα ηλεκτρόνια, με τη βοήθεια του θαλασσινού νερού, μεταφέρονται στο σώμα εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες και μειώνοντας τις φλεγμονές. Ταυτόχρονα το περπάτημα στην άμμο αραιώνει το αίμα κάνοντάς το λιγότερο κολλώδες.

 

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσες ώρες να στεκόμαστε όρθιοι την ημέρα για καλή υγεία και πόσες να καθόμαστε

newsitamea

Φουσκάλα στα πόδια; Έτσι θα την αντιμετωπίσεις…

Efi Nika

Στους ανθρώπους, θα βρίσκω πάντα το καλό. Έτσι, επειδή θέλω

Efi Nika