Newsitamea.gr
NEWS FEED ΓΥΝΑΙΚΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Γιατί δεν πρέπει να κρύβουμε την ηλικία μας!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Κάθε φορά που έχουμε γενέθλια είναι μια υπενθύμιση ότι βρισκόμαστε σε αυτό τον κόσμο για να ζήσουμε και ότι πρέπει να χαιρόμαστε την κάθε στιγμή.

Πολλές γυναίκες κυρίως όσο μεγαλώνουν ακούνε διάφορα σχόλια για την ηλικία τους, όπως «Μοιάζεις πολύ μικρότερη» «Είσαι τόσο…; Δεν σου φαίνεται». Και είναι φυσιολογικό να κολακεύονται, επικροτώντας αυτά τα σχόλια. Όμως γιατί πρέπει να είναι θετικό το γεγονός ότι φαινόμαστε μικρότερες; Ίσως μας αρέσει γιατί έχουμε συνδέσει τη νεότητα με την ομορφιά και με τη γονιμότητα.

Όλο αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πλέον πολλές γυναίκες να μη λένε την ηλικία τους και η ερώτηση για το πόσο ετών είναι μια γυναίκα είναι απαγορευτική. Εάν όμως το σκεφτούμε καλύτερα, η παράλειψη της ηλικία ή η ψευδαίσθηση ότι είμαστε μικρότερες είναι σα να αρνούμαστε την ιστορία μας και το παρελθόν μας.

Όταν ήμασταν παιδιά θέλαμε να μεγαλώσουμε γρήγορα. Τώρα που είμαστε γυναίκες θέλουμε να περνά ο χρόνος όσο πιο αργά γίνεται. Όμως είναι σημαντικό να ζούμε την κάθε δεκαετία χωρίς φόβο και ντροπή. Το κορίτσι των δέκα ετών είναι εκείνο που έκανε όνειρα και έγινε κοπέλα. Η εικοσάχρονη κοπέλα έγινε ώριμη γυναίκα των 30 ετών, η οποία θα οδηγηθεί στα 40 και στα 50 και στα 60…και θα περάσει όλες αυτές τις δεκαετίες μαθαίνοντας, κάνοντας λάθη, ζώντας ευτυχισμένες στιγμές και στο τέλος πρέπει να νιώθει περήφανη.

Κάθε χρόνος, κάθε δεκαετία που περνάει είναι για να μας υπενθυμίζουν ότι ζούμε, ότι υπάρχουμε σε αυτό τον κόσμο. Επομένως μην προσποιείστε ότι δεν ζείτε. Τα χρόνια περνάνε και σας χαρίζουν αναμνήσεις και ιστορίες που μπορείτε να διηγηθείτε στους νεότερους. Μην κρύβετε την ηλικία σας, απλά αγαπήστε την.

 

ΠΗΓΗ: Jenny.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διώξε μακριά τους δήθεν φίλους. Δεν τους χρειάζεσαι…

Efi Nika

Τεστ προσωπικότητας: Πες μου τι βλέπεις, να σου πω τη δουλειά των ονείρων σου

newsitamea

Γιατί τα κοpίτσια στις μέρες μας είναι τόσο επιθετικά

Efi Nika