Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΥΓΕΙΑ

Γιάννης Παχάκης: Ήρωας γιατρός έπαθε έμφραγμα στη γέννα, αλλά συνέχισε & έσωσε τη ζωή του μωρού

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Γιάννης Παχάκης: Ο λόγος για έναν μαιευτήρα – γυναικολόγο ο οποίος τίμησε τον όρκο του Ιπποκράτη και ήταν πρόθυμος να βοηθήσει την ασθενή του, παρότι ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να το κάνει με βάση την κατάσταση της υγείας του.

Ο μαιευτήρας γυναικολόγος υπέστη έμφραγμα εν ώρα γέννας. Παρόλα αυτά δεν δέχθηκε να εγκαταλείψει την ασθενή του και συνέχισε κανονικά τον τοκετό. Μόνο όταν και έκανε το τελευταίο ράμμα και βεβαιώθηκε πως η λεχώνα ήταν σίγουρα καλά, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου και υπεβλήθη σε αγγειοπλαστική.

Η συγκεκριμένη ιστορία μπορεί να εξελίχθηκε πριν κάποια χρόνια, όμως δεν της δόθηκε η δημοσιότητα που της αναλογούσε

Γιάννης Παχάκης: Το χρονικό της υπόθεσης

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Ασκληπιείο κατά τη διάρκεια καισαρικής και με υπεύθυνο γιατρό τον εδώ και 50 χρόνια μαιευτήρα – γυναικολόγο Γιάννη Παχάκη, ο οποίος έχει “φέρει” χιλιάδες παιδιά στον κόσμο . Το χειρουργείο άρχισε περίπου στις 8 το πρωί. Ολόκληρη η ιατρική ομάδα ήταν στη θέση της, αλλά την ώρα που ο κ. Παχάκης έκανε τα ράμματα στη γυναίκα αισθάνθηκε μια έντονη δυσφορία και οξύ πόνο στο στήθος.

Ο έμπειρος γιατρός αλλά και οι συνάδελφοί του αντιλήφθηκαν αμέσως πως πρόκειται για κάτι σοβαρό. Τότε όλη η ιατρική ομάδα του ζήτησε να βγάλει την ιατρική μπλούζα καινα ολοκληρώσει άλλος γιατρός την επέμβαση. Ωστόσο, ο γυναικολόγος αρνήθηκε να το κάνει και επέλεξε να μείνει για περίπου μια ώρα μέσα στην αίθουσα, μέχρι να τελειώσει την επέμβαση και να σιγουρευτεί, ότι όλα βαίνουν καλώς με τη γυναίκα που μόλις είχε γεννήσει.

Αμέσως μετά, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στην Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου όπου υπεβλήθη αμέσως σε εξετάσεις και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο χειρουργείο.

Οι γιατροί διέγνωσαν οξύ στεφανιαίο επεισόδιο και υπεβλήθη σε επέμβαση με μπαλονάκι και 3 στεντ. Ο Γιάννης Παχάκης νοσηλεύθηκε στην Εντατική και στη συνέχεια σε θάλαμο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Τέλος, ύστερα από 8 ημέρες που πέρασε στο νοσοκομείο ως ασθενής πήρε εξιτήριο.

Οι δηλώσεις του ιατρού σε εφημερίδα

Ο ήρωας γιατρός είχε δηλώσει στην εφημερίδα Πατρίς: «Ήταν νωρίς το πρωί, περίπου 8.00, και βρισκόμασταν στα μισά του χειρουργείου όταν αισθάνθηκα αυτόν τον έντονο πόνο στο στήθος. Αν και δεν είχα αντιμετωπίσει στο παρελθόν προβλήματα με την καρδιά μου, κατάλαβα τι συνέβαινε, αλλά δεν μπορούσα να φύγω χωρίς να κλείσω την τομή στη μήτρα και την κοιλιά της γυναίκας και ας φώναζαν οι άλλοι γιατροί να σταματήσω.

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να δοθεί δημοσιότητα σε αυτό το θέμα. Προτεραιότητα έχει ο ασθενής. Αυτό έπρεπε να κάνω και αυτό έκανα».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητέρα έδιωξε κακήν κακώς τον νονό του γιου της επειδή του έφερε λαμπάδα από οργανισμό για καρκινοπαθή παιδιά

Efi Nika

Σοκ στην παραλία της Αγίας Μαρίνας: 55χρονος έκανε βουτιά και μετά από λίγο επέπλεε νεκρός, ούρλιαζαν οι λουόμενοι – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Βάψιμο αυγών: Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα, ποιοι δεν πρέπει να βάψουν, πόσες μέρες κρατάμε την βαφή

Efi Nika