Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Γεννήθηκε με παραμορφωμένο κεφάλι, συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο. Η αλλαγή … σοκαριστική!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

3456

Γεννήθηκε με παραμορφωμένο κεφάλι, συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο.Η αλλαγή … σοκαριστική!!!

Ένα παιδί από την Κίνα έγραψε ιστορία ως το πρώτο άτομο του οποίου το κρανίο ”ανακατασκευάστηκε” εξ ολοκλήρου με τρισδιάστατη εκτύπωση. Με τη μέθοδο της τρισδιάστατης εκτύπωσης έφτιαξαν μόσχευμα κρανίου .

Χαν Χαν, ή ” το μωρό με το μεγάλο κεφάλι», όπως είναι γνωστό στην Κίνα, είναι μωρό  είναι 3 χρονών και πάσχει από σοβαρή μορφή υδροκεφαλίας… μια σπάνια ασθένεια εξαιτίας της οποίας το κεφάλι της αυξήθηκε 4 φορές. Το κοριτσάκι κινδύνευε να τυφλωθεί λόγω της υψηλής ενδοκρανιακής πίεσης, ή από μόλυνση με σκουλήκια, γράψτε kanald.ro.

Οι γιατροί έκαναν μια εγχείρηση πριν από λίγες ημέρες, χρησιμοποιώντας μια επαναστατική τεχνική. Με  την τεχνική της τρισδιάστατης εκτύπωσης, κατάφεραν να κατασκευάσουν ένα μόσχευμα κρανίου από κράμα τιτανίου. Κατά την επέμβαση, αφαιρέθηκε η επιδερμίδα και το επάνω μέρος του κρανίου της Χαν Χαν και στη θέση τους τοποθετήθηκε το μόσχευμα.

Ευτυχώς για την οικογένεια, η  εγχείρηση που διήρκησε 17-ώρες ήταν επιτυχής.Το κοριτσάκι άνοιξε τα μάτια της  μετά την επέμβαση και ανέπνευσε κανονικά. Οι γιατροί λένε ότι η ανάκαμψη θα είναι πλήρης.

 

87

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητέρα έδιωξε κακήν κακώς τον νονό του γιου της επειδή του έφερε λαμπάδα από οργανισμό για καρκινοπαθή παιδιά

Efi Nika

Σοκ στην παραλία της Αγίας Μαρίνας: 55χρονος έκανε βουτιά και μετά από λίγο επέπλεε νεκρός, ούρλιαζαν οι λουόμενοι – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Η μάνα είναι σαν το αλάτι. Η απουσία της κάνει τα πάντα άνοστα

Efi Nika