Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η γαλατόπιτα του τεμπέλη: Θυμίζει μπουγάτσα, είναι χωρίς φύλλο και θα σας τρέχουν τα σάλια

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Αν θέλεις να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα μία πεντανόστιμη πίτα, τότε πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις να φτιάξεις την γαλατόπιτα χωρίς φύλλο που με λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλα θυμίζει μπουγάτσα.

Ακολούθησε την παρακάτω συνταγή και το μόνο σίγουρα είναι ότι θα εξαφανιστεί σε χρόνο ντετέ.

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
  • Μισό πακέτο βούτυρο
  • 2 αβγά
  • 2 βανίλιες

Για το σιρόπι:

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη, 1 φλιτζάνι νερό, μία φλούδα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα στην κατσαρόλα και μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει.

Την βγάζετε απ’ το μάτι και την αφήνετε να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας συχνά.

Χτυπάτε τα αβγά και τα προσθέτετε, μαζί με τη βανίλια.

Βουτυρώνετε ένα ταψί και απλώνετε το μείγμα.

Ψήνετε στους 170 βαθμούς για 40 – 45’.

Όσο ψήνεται η γαλατόπιτα, ετοιμάζετε το σιρόπι και το αφήνετε να κρυώσει.

Βγάζετε τη γαλατόπιτα απ’ το φούρνο και όπως είναι ζεστή, την τρυπάτε με οδοντογλυφίδες και ρίχνετε πάνω της το κρύο σιρόπι.

Όταν ρουφήξει το σιρόπι, την κόβετε σε κομμάτια

Αν τη σερβίρετε με άχνη και κανέλα, θα μοιάζει με μπουγάτσα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10 τροφές για να ενισχύσετε την εγκεφαλική σας δύναμη

Γιώργος Newsitamea

Αέρια: Τι σημαίνουν για το έντερο και την υγεία μας

Γιώργος Newsitamea

Καρκίνος: Ποια διατροφή βοηθά τους ασθενείς να τον αντιμετωπίσουν καλύτερα

Efi Nika