Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΥΓΕΙΑ NEWS

Γ. Περδίκης: «Είναι έγκλημα να αφήνονται καρκινοπαθείς χωρίς πλήρη θεραπεία»

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

37212621

Είναι έγκλημα στην εποχή που διανύουμε, όπου η αξία της ανθρώπινης ζωής πρέπει να γίνεται σεβαστή, να αφήνονται καρκινοπαθείς χωρίς πλήρη θεραπεία και να παίρνουν τον τραγικό δρόμο προς το θάνατο, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, Γιώργος Περδίκης.

Σε δηλώσεις του, μετά από την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Ογκολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, συνοδευόμενος από την Εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος, Ελένη Χρυσοστόμου, ο κ. Περδίκης είπε πως το Κίνημα του στηρίζει τις προσπάθειες του Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Συγγενών ΓΝΛ Ελπίζω, Αγωνίζομαι-Ζω ΕΛ.Α-ΖΩ, για δημιουργία ενός πλήρους ακτινοθεραπευτικού τμήματος.

Όπως πρόσθεσε “στα πλαίσια του διαλόγου για το Γενικό Σύστημα Υγείας η θέση του Κινήματος είναι ότι πρέπει και το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου να ενταχθεί στο δημόσιο σύστημα υγείας οργανικά, ως μέρος του Οργανισμού Υγείας”.

“Έχουμε την άποψη”, είπε, “ότι είναι έγκλημα στην εποχή που διανύουμε, όπου η αξία της ανθρώπινης ζωής πρέπει να γίνεται σεβαστή, να αφήνονται καρκινοπαθείς χωρίς πλήρη θεραπεία και να παίρνουν τον τραγικό δρόμο προς το θάνατο. Γιατί δυστυχώς αυτό συμβαίνει στην Κύπρο του 2015”.

Καταλήγοντας είπε πως “υπάρχουν καρκινοπαθείς που δεν τυγχάνουν πλήρους θεραπείας, γιατί δεν υπάρχουν τα κατάλληλα ακτινοθεραπευτικά κέντρα”, για να προσθέσει ότι “δυστυχώς υπάρχει μια απαράδεκτη και εγκληματική ιδιωτικοποίηση αυτού του τομέα”.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Συγγενών ΓΝΛ Ελπίζω, Αγωνίζομαι-Ζω ΕΛ.Α-ΖΩ, Χρίστος Ανδρέου, ευχαρίστησε τον κ. Περδίκη, που για πολλοστή φορά επισκέφθηκε το Κρατικό Ογκολογικό και που γνωρίζει, όπως είπε, “από πρώτο χέρι την εγκληματική κρατική αδιαφορία που αφήνει Καρκινοπαθείς να ταλαιπωρούνται και να πεθαίνουν χωρίς Ακτινοθεραπεία”.

Εξήγησε ότι φέτος το 2015 δεν θα γίνει Ακτινοθεραπεία σε 1.400 καρκινοπαθείς εξαιτίας της έλλειψης Ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων, σημειώνοντας ότι “από αυτούς πάνω από 860 θα πεθάνουν με ένα πελώριο γιατί”.

Επίσης, είπε ότι την προσεχή Δευτέρα θα βρίσκεται στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μαζί με τον δικηγόρο, Παύλο Αγγελίδη, ο οποίος υπερασπίζεται δωρεάν τα Δικαιώματα των Καρκινοπαθών, όπου θα καταθέσει έγγραφα για “την εγκληματική και διαρκή εκμετάλλευση, που γίνεται σε βάρος των Καρκινοπαθών και του δημοσίου χρήματος”.

www.ygeia-news.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φουσκάλα στα πόδια; Έτσι θα την αντιμετωπίσεις…

Efi Nika

Στους ανθρώπους, θα βρίσκω πάντα το καλό. Έτσι, επειδή θέλω

Efi Nika

Ποια είναι τα 6 σημάδια που οδηγούν στο νευρικό κλονισμό;

Efi Nika