Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Φτιάξε εύκολα και νόστιμα τυροπιτάκια – Σπιτική ζύμη με μόνο τρία υλικά!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Νόστιμα τυροπιτάκια -Ζύμη με μόνο τρία υλικά

Μια συνταγή για τυροπιτάκια με σπιτική ζύμη που θα έχετε έτοιμη σε χρόνο μηδέν.

Πολλές φορές πιστεύουμε πως η διαδικασία παρασκευής μιας ζύμης, είτε είναι για σπιτικό φύλλο, για τάρτα ή για παρασκευές όπως μυρωδάτα τυροπιτάκια είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Κι όμως, μια σπιτική ζύμη θα έχει μόνο τα υλικά που εσείς θέλετε, θα σας κοστίσει κατά πάσα πιθανότητα πιο λίγο από την έτοιμη και θα είναι έτοιμη για ψήσιμο μέχρι να πείτε κύμινο.

Η κλασική ζύμη που κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα και γίνεται με τρία μόνο υλικά. Ένα γιαούρτι, αναλογία μαργαρίνης με αλεύρι ένα προς δύο και αυτό ήταν όλο.

Υλικά

  • 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250γρ μαργαρίνη
  • 200γρ γιαούρτι στραγγιστό (1 κεσεδάκι)

Για τη γέμιση:

  • 200γρ τυρί φέτα
  • 50γρ τριμμένο κασέρι
  • 2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
  • 4-5 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το ψήσιμο:

  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 50γρ Σουσάμι λευκό

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ τα τρία υλικά για τη ζύμη. Καλό είναι η μαργαρίνη να έχει μείνει λίγο εκτός ψυγείου για να είναι μαλακή. Πλάθουμε με τα χέρια μας, πιέζοντας ώστε να περνούν τα υλικά ανάμεσα στα δάχτυλα, ώστε να αναμειγνύονται καλά. Δουλεύουμε τα υλικά, ώσπου να πάρουμε ένα ομοιόμορφο ζυμάρι.

Αφήνουμε τη ζύμη σε μπάλα, σκεπασμένη να ξεκουραστεί για 10’ λεπτά.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρότερα κομμάτια και με έναν πλάστη ανοίγουμε φύλλο περίπου 20 εκατοστών. Με ένα μαχαίρι κόβουμε το φύλλο ακτινωτά, ώστε να πάρουμε 6 τριγωνικά φυλλαράκια.

Βάζουμε τα υλικά της γέμισης, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, σε ένα μπολ και λιώνουμε τη φέτα με ένα πιρούνι ώστε να ενωθούν. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση στην πλατιά άκρη του φύλλου και τυλίγουμε, κλείνοντας τις άκρες της ζύμης προς τα μέσα, ώστε να ασφαλίσουμε τη γέμιση στο εσωτερικό της.

Συνεχίζουμε με όλη τη γέμιση και αραδιάζουμε τα τυροπιτάκια, που παίρνουν σχήμα κρουασάν σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Αλείφουμε ελαφρά την επιφάνεια με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25′ λεπτά περίπου.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελένη Μενεγάκη: Φτιάχνει κάθε χρόνο τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια και λέει το μυστικό της συνταγής της – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Δεν χρειάζεται μίξερ, ούτε ζύμωμα: Η Αργυρώ δίνει την συνταγή για το πιο νόστιμο Πασχαλινό τσουρέκι

Efi Nika

Βάψιμο αυγών: Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα, ποιοι δεν πρέπει να βάψουν, πόσες μέρες κρατάμε την βαφή

Efi Nika