Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Φροντίδα σε 4 τροχούς: Κινητή μονάδα στο Παλαιό Φάληρο προσφέρει καθαριότητα, ρούχα & βιβλία σε άπορους & αστέγους

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το εγχείρημα της Metamorphosis είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να φέρει ανθρωπιά και ελπίδα στη ζωή των ανθρώπων που ζουν στην περιθωριοποίηση.

Η κινητή μονάδα (ένα λευκό βαν) περιφέρεται στους δρόμους, έχοντας στο “μυαλό της” τον καθένα από αυτούς που συναντά. Μέσα από την προσφορά καθαριότητας, ρούχων και βιβλίων, η ομάδα πίσω από αυτό το πρότζεκτ επιδιώκει να δημιουργήσει ένα πιο ανθρώπινο περιβάλλον και να προωθήσει την κοινωνική ένταξη των αστέγων.

Το θαυμαστό έργο για τους άστεγους:

Ο εκπαιδευμένος οδηγός του λευκού βαν κάνει την εβδομαδιαία του εμφάνιση στο Παλαιό Φάληρο, περνά από τα πιο κρυφά και απομονωμένα στέκια των αστέγων και αναζωογονεί την αξιοπρέπειά τους, χωρίς κανέναν όρο ή αντάλλαγμα. Η προσπάθεια τους δεν περιορίζεται μόνο στην παροχή βασικών αναγκών, αλλά επίσης στην αναζήτηση της ανθρώπινης επαφής και της αλληλεγγύης.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος του Παλαιού Φαλήρου, η προσπάθεια αυτή έχει αποδώσει αποτελέσματα, καθώς από το 2019 ο αριθμός των αστέγων στην περιοχή έχει μειωθεί από 31 σε 12 άτομα.

Η ομάδα της κινητής μονάδας έχει κατανοήσει πως οι βασικές ανάγκες των ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη συνδέονται άρρηκτα με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την υγιεινή.

Έτσι, επιδιώκουν να προσεγγίσουν τους ωφελούμενους, προσφέροντας τους τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν ένα σημαντικό πρόβλημα που επηρεάζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την υγιεινή τους, παρέχοντας τους πρόσβαση σε ζεστό νερό, καθαρή τροφή και πόσιμο νερό. Η αποφασιστικότητα και η αφοσίωσή τους είναι θαυμάσια και αναδεικνύουν τη δύναμη της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.

Η αλληλεγγύη πάντα ανατρέπει τις δυσκολίες

Η αφοσίωση και η αγάπη που επενδύουν σε αυτό το έργο είναι θαυμάσια και αξιοθαύμαστη. Με κάθε λιθαράκι βοήθειας και κάθε χαμόγελο που προσφέρουν, αποδεικνύουν ότι η ευγένεια και η αλληλεγγύη μπορούν να ανατρέψουν πάντα τις δυσκολίες της ζωής.

Ας ευχηθούμε να συνεχίσουν το πανέμορφο έργο τους και να εμπνεύσουν και άλλους να αναλάβουν παρόμοιες πρωτοβουλίες για έναν καλύτερο κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητέρα έδιωξε κακήν κακώς τον νονό του γιου της επειδή του έφερε λαμπάδα από οργανισμό για καρκινοπαθή παιδιά

Efi Nika

Σοκ στην παραλία της Αγίας Μαρίνας: 55χρονος έκανε βουτιά και μετά από λίγο επέπλεε νεκρός, ούρλιαζαν οι λουόμενοι – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Βάψιμο αυγών: Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα, ποιοι δεν πρέπει να βάψουν, πόσες μέρες κρατάμε την βαφή

Efi Nika