Newsitamea.gr
NEWS FEED ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Φανταστική Τούρτα ψυγείου σε 5 λεπτά-ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μια φανταστική σοκολατένια δροσερή και πεντανόστιμη τούρτα ψυγείου που θα τη φτιάξετε γρήγορα και πανεύκολα ακόμα και εσείς οι αρχάριοι.

Μια απλή συνταγή , για να απολαύσετε ένα αγαπημένο μικρών και μεγάλων γλύκισμα εσείς και οι καλεσμένοι σας. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
125 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο, κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)
80 γρ. Κούσταρ Πάουντερ ζαχαροπλαστική με γεύση βανίλια (Γιώτης)
1 λίτρο γάλα
450 γρ. μπισκότα Πτι Μπερ, χοντροθρυμματισμένα
250 γρ. Μόρφατ Creamy σαντιγί
τριμμένη σοκολάτα ή ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς για πασπάλισμα.

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνετε το βούτυρο, τη κουβερτούρα σε κομματάκια, τα 200 γρ. από το ζαχαρούχο γάλα, το κούστερ πάουντερ και το γάλα και τα ανακατεύετε με σύρμα, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσουν και ενσωματωθούν και υλικά και πάρει βράση το μείγμα.

Στη συνέχεια αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τα χοντροθρυμματισμένα μπισκότα Πτι Μπερ και ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να καλυφθούν καλά με το μείγμα και ενσωματωθούν ομοιόμορφα.

Αδειάζετε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψάκι 25 εκ., το στρώνετε ισομερώς σε όλη τη βάση του ταψιού και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 10 λ να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
Εν τω μεταξύ ρίχνετε σε ένα μπολ τη Μόρφατ, τη χτυπάτε με το μίξερ χειρός να αφρατέψει και μετά προσθέτετε το υπόλοιπο (200 γρ.) ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν και έχετε ένα πηχτό αφράτο μείγμα.

Το ρίχνετε πάνω από το κρύο πλέον μείγμα μπισκότων σοκολάτας και απλώνετε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Το πασπαλίζετε με τριμμένη σοκολάτα ή προαιρετικά με καβουρδισμένους, ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς. Βάζετε τη τουρτίτσα σας για 2 ώρες στο ψυγείο και μετά τη σερβίρετε.

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελένη Μενεγάκη: Φτιάχνει κάθε χρόνο τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια και λέει το μυστικό της συνταγής της – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Δεν χρειάζεται μίξερ, ούτε ζύμωμα: Η Αργυρώ δίνει την συνταγή για το πιο νόστιμο Πασχαλινό τσουρέκι

Efi Nika

Βάψιμο αυγών: Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα, ποιοι δεν πρέπει να βάψουν, πόσες μέρες κρατάμε την βαφή

Efi Nika