Newsitamea.gr
NEWS FEED ΥΓΕΙΑ

Φαλάκρα: Ποιες είναι οι αιτίες απώλειας των μαλλιών-ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Περίπου δύο στους τρεις άντρες υφίστανται τη δυσάρεστη, αλλά φυσική εξέλιξη της απώλειας μαλλιών μέχρι την ηλικία των 60 ετών.

Έρευνες δείχνουν ότι ο πιο κοινός τύπος απώλειας μαλλιών, η γνωστή φαλάκρα, προκαλείται επειδή τα προγονικά κύτταρα στο τριχωτό της κεφαλής, είναι ελαττωματικά.

Η σταδιακά λέπτυνση και τελικά η απώλεια της τρίχας (αρχικά στο μπροστινό τμήμα του κεφαλιού, με σταδιακή υποχώρηση στους κροτάφους) οφείλεται στον μεγάλο αριθμό τέτοιων κυττάρων.

Στην ουσία, τα κύτταρα αυτά αδυνατούν να ολοκληρώσουν τη φυσιολογική εξέλιξη και «ωρίμανση» της τρίχας.

Υπάρχουν όμως και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την απώλεια μαλλιών.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις βασικές αιτίες της φαλάκρας:

Φροντίδα μαλλιών

Υπάρχουν κάποιες παρανοήσεις σχετικά με το αν η φροντίδα των μαλλιών συμβάλλει στην τριχόπτωση και την αναγέννηση μαλλιών.

Για παράδειγμα, το συχνό λούσιμο δεν προκαλεί τριχόπτωση. Το πιστολάκι για το στέγνωμα, όμως, μπορεί να προκαλέσει απώλεια τριχών, επειδή μπορεί να βλάψει, να κάψει, ή να αφυδατώσει πολύ τα μαλλιά. Ωστόσο, αυτά τα μαλλιά, αν και ταλαιπωρημένα, θα αναπτυχθούν ξανά.

Η βαφή μαλλιών είναι μια άλλη αιτία προσωρινής απώλειας τριχών. Οι περισσότερες βαφές περιέχουν χημικές ουσίες που μπορούν να βλάψουν τα μαλλιά.

Το υπερβολικά έντονο βούρτσισμα μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών. Επίσης, μερικά χτενίσματα, όπως οι σφιχτές κοτσίδες και η αλογοουρά, μπορεί να προκαλέσουν απώλεια μαλλιών, επειδή υπάρχει υπερβολικό τράβηγμα στα μαλλιά.

Τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών, όπως το τζελ, το μους, ή το σπρέι μαλλιών, δεν προκαλούν τριχόπτωση.

Μασάζ

Μια μελέτη που έγινε στην Ιαπωνία έδειξε ότι το μασάζ του τριχωτού της κεφαλής θα μπορούσε να αυξήσει το πάχος της τρίχας Οι άντρες που συμμετείχαν στη μελέτη έκαναν τακτικά μασάζ για περίοδο 6 μηνών και ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης των μαλλιών δεν βελτιώθηκε, το πάχος βελτιώθηκε σημαντικά.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί με αυξημένη ροή αίματος και άμεση διέγερση των κυττάρων.

Διατροφή

Η απώλεια μαλλιών μπορεί να επηρεαστεί από ανεπάρκεια θρεπτικών ουσιών. Αλλά οι ακριβείς δεσμοί μεταξύ διατροφής και τριχόπτωσης είναι περίπλοκοι.

Σίδηρος: Η ανεπάρκεια σιδήρου είναι η πιο κοινή διατροφική ανεπάρκεια στον κόσμο και είναι γνωστή αιτία της τριχόπτωσης. Οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση διατρέχουν κίνδυνο ανεπάρκειας σιδήρου. Το ίδιο και οι βίγκαν, οι χορτοφάγοι και τα άτομα με ορισμένες παθήσεις, όπως η κοιλιοκάκη. Σε μια μελέτη σε ποντίκια, η αναστροφή της έλλειψης σιδήρου οδήγησε στην αποκατάσταση της τριχοφυΐας.

ΠΗΓΗ: Onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στους ανθρώπους, θα βρίσκω πάντα το καλό. Έτσι, επειδή θέλω

Efi Nika

Ποια είναι τα 6 σημάδια που οδηγούν στο νευρικό κλονισμό;

Efi Nika

Παιδικά εμβόλια χωρίς πόνο; Έρχονται τα ειδικά, ανώδυνα έμπλαστρα

newsitamea