Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Εύβοια: Θρήνος με το νεκρό 8μηνο βρέφος-Χάθηκε στις λάσπες ενώ κοιμόντουσαν οι γονείς του

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το 8 μηνών βρέφος κατάφεραν να απεγκλωβίσουν από το σπίτι άντρες της ΕΜΑΚ, αλλά ήταν αργά.

Στον τραγικό κατάλογο των νεκρών από τις πλημμύρες στην Εύβοια βρίσκεται και ένα βρέφος μόλις οκτώ μηνών που βρήκε τραγικό θάνατο. Το άτυχο μωρό βρισκόταν με την οικογένειά του στην Εύβοια για διακοπές. Το σπίτι στο οποίο διέμεναν ήταν από αυτά που πλημμύρισαν και η κατάληξη ήταν τρομερή.

Όπως είπε ο δήμαρχος της περιοχής, Γ. Ψαθάς, η οικογένεια διέμενε σε ισόγειο σπίτι, το οποίο πλημμύρισε εύκολα από την υπερχείλιση των ποταμών και τα φονικά νερά παρέσυραν το μωρό μέσα από την κούνια του, με αποτέλεσμα οι γονείς του να το εντοπίσουν λίγο αργότερα μέσα στις λάσπες και ενώ ήταν ήδη αργά.

Η νεροποντή που ξέσπασε ασυγκράτητη ξεκίνησε μέσα στη νύχτα και ενώ η οικογένεια κοιμόταν. Οι ένοικοι σηκώθηκαν έντρομοι μέσα στο πλημμυρισμένο σπίτι και έψαχναν μάταια να βρουν το μωρό. Όταν το βρήκαν ήταν ήδη αργά. Το βρέφος απεγκλωβίστηκε από αστυνομικούς από σπίτι στα Πολιτικά παρουσία της Πυροσβεστικής και παραδόθηκε στο ΕΚΑΒ. Με ασθενοφόρο διακομίσθηκε σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του

Το 8μηνο βρέφος είναι ένα από τα πέντε θύματα της πλημμύρας και των ορμητικών νερών, μαζί με δύο 2 ηλικιωμένα άτομα, ένας άνδρας 86 ετών και μια γυναίκα 85 ετών που πνίγηκαν στο σπίτι τους, ένας άνδρας ηλικίας 75 ετών στο Μπούρτζι, ο οποίος στην προσπάθειά του να απομακρυνθεί από την περιοχή με γεωργικό όχημα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και μια γυναίκα.

Οι δηλώσεις Χαρδαλιά

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς: “Ξέραμε ότι υπάρχει πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή, το είχαμε υπολογίσει με λιγότερα δεδομένα, σε κάθε περίπτωση ο μηχανισμός δεν αιφνιδιάστηκε” τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Μέχρι στιγμής η πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί πάνω από 500 κλήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν αντλήσεις υδάτων.

Έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί από οχήματα και οικίες 47 απομακρύνσεις ατόμων τα οποία έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο. Επίσης, μέχρι τώρα έχουν απομακρυνθεί οκτώ άτομα με ελικόπτερα του πυροσβεστικού σώματος από εναέριους διασώστες της 1ης ΕΜΑΚ.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι “είναι μια δύσκολη μέρα μετά από μια δύσκολη νύχτα” και αναφέρθηκε στη μεγάλη μάχη που έδωσαν οι άνθρωποι του κρατικού μηχανισμού κάτω από δύσκολες συνθήκες.

 

 

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

18χρονη νύφη ξόδεψε 15.000 για την πιο γιγαντιαία – Κιτς γαμήλια τούρτα και οι καλεσμένοι νόμιζαν πως είναι ο επιτάφιος – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Κρύβονται δισεκατομμύρια ευρώ στο έδαφός της: Αυτή η περιοχή της Ελλάδας θα γίνει η πιο πλούσια στη χώρα

Efi Nika

Θα “κάτσουμε” πολλές μέρες: Όλες οι Αργίες μετά το Πάσχα και το πρώτο καλοκαιρινό τριήμερο…

newsitamea