Newsitamea.gr
NEWS FEED

Ευχάριστα τα νέα από το Κρανίδι: Αρνητικά και τα 177 δείγματα για κορονοϊό

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Αρνητικά βγήκαν και τα 177 δείγματα που είχαν ληφθεί από την περιοχή του Κρανιδίου ώστε να εξεταστούν για κορωνοϊό. Πρόκειται για επαφές των 150 ατόμων που νοσούν. 

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην περιοχή με τη συμμετοχή του υφυπουργού Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Ο ίδιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι όλα θα πάνε καλά στην περιοχή και ότι «σε λίγο καιρό θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα». Ωστόσο χτύπησε «καμπανάκι» ζητώντας από τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους τις επόμενες ημέρες.

«Ειδικά οι ευπαθείς ομάδες που πρέπει να προστατευθούν» σημείωσε.

Όπως είχε πει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ελήφθησαν ακόμα 177 δείγματα που αφορούν σε δυνητικές επαφές, χαμηλού ή υψηλού ρίσκου με κρούσματα και πρόσθεσε πως εφαρμόζεται το πρωτόκολλο.

«Η υγειονομική περίθαλψη και η τροφοδοσία στη δομή προσφύγων έχει εξασφαλιστεί. Όλα θα πάνε καλά. Αύριο το πρωί θα έχουμε πλήρη εικόνα. Τα μέτρα εφαρμόζονται στο ακέραιο» υπογράμμισε.

 Κρανίδι: Δύο παιδιά από τη δομή μεταναστών σε νοσοκομεία της Αθήνας

Σε νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας μεταφέρθηκαν δύο παιδιά από τη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κρανίδι Αργολίδας, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Πρόκειται για δύο από τα συνολικά 151 κρούσματα κορονοϊού, τα οποία διαγνώσθηκαν στην περιοχή .

Για την εμφάνιση του κρούσματος στο ξενοδοχείο στο Κρανίδι όπου εντοπίστηκαν 151 μετανάστες, πρόσφυγες και εργαζόμενοι θετικοί στον κορονοϊό αλλά και την κατάσταση που επικρατεί μίλησε η ιδιοκτήτριά του Δόμνα Τορτοπίδου στην πρωϊνή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Η ιδιοκτήτρια της μονάδας είπε ότι το πρώτο κρούσμα εμφανίστηκε στις 6 Μαρτίου. Στις 16 Μαρτίου ο δήμαρχος βγήκε στα σόσιαλ μίντια και είπε δεν υπάρχει κρούσμα κάτι που αναίρεσε στις 26 Μαρτίου.

Χαρδαλιάς από Κρανίδι: Τα μέτρα που πήραμε χθες εφαρμόζονται στο ακέραιο

“Τα μέτρα που πήραμε χθες εφαρμόζονται στο ακέραιο και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά”, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, από το Κρανίδι, όπου μετέβη χθες ύστερα από τον εντοπισμό 150 κρουσμάτων θετικών στον κορονοϊό.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, ολοκληρώθηκε άλλη μία σύσκεψη, η τελική για την πρώτη φάση του επιχειρησιακού σχεδίου, ενώ όλο το βράδυ εργάζονταν πάνω στο κομμάτι των ιχνηλατήσεων. “Φεύγουμε με σχεδόν 177 δείγματα που αφορούν σε επαφές δυνητικές είτε high είτε low risk”, ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ επισήμανε: “Το πρωτόκολλο εφαρμόζεται, η υγειονομική περίθαλψη και η συνέχειά της που αφορά στη δομή αλλά και στην ευρύτερη περιοχή έχει εξασφαλιστεί, η τροφοδοσία της δομής έχει εξασφαλιστεί. Όσοι εμπλέκονται, ο καθένας έχει αναλάβει το μικρό ή το μεγάλο κομμάτι της δουλειάς που του αντιστοιχεί και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά”.

Παράλληλα, ανέφερε ότι αύριο το πρωί θα είναι σε θέση να έχουν μία πλήρη εικόνα. “Αυτό που πρέπει να τονιστεί για άλλη μία φορά είναι ότι για τις επόμενες ημέρες πρέπει όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής να παραμείνουν στο σπίτι τους, και ειδικά όσοι έχουν κάποια νοσήματα ή όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες”, σημείωσε ενώ για ακόμη μία φορά απηύθυνε έκκληση να προστατεύσουμε τις οικογένειές μας αλλά και τους γονείς μας και τους παππούδες μας. “Ας τους κρατήσουμε στο σπίτι, είναι πολύ σημαντικό τα μέτρα αυτά να εφαρμοστούν στο ακέραιο. Εφόσον εφαρμοστούν τα μέτρα νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα που και χρειάζεται και αρμόζει στην πολύ όμορφη αυτή περιοχή”, κατέληξε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

ΠΗΓΗ: Madata.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αμοργός: Το νησί του απέραντου γαλάζιου είναι ένας covid free προορισμός για το καλοκαίρι

Efi Nika

Χαράλαμπος Γώγος: Αρνητικός στις πασχαλινές μετακινήσεις και άνοιγμα της εστίασης νωρίτερα – Επικίνδυνα τα κορονοπάρτι-ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Αντί να το πετάξεις, χάρισε το: Οργανώσεις που δέχονται μεταχειρισμένα είδη-Δείτε την λίστα

Penni Syggrou