Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Εξωσωματική γονιμοποίηση και εμβρυομεταφορά: Αποκτήστε την οικογένεια που ονειρεύεστε

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο γυναίκες που επιθυμούν πολύ να αποκτήσουν μία οικογένεια και ένα μωράκι, να μην είναι σε θέση να το επιτύχουν με τον φυσιολογικό τρόπο, για ιατρικούς ή άλλους λόγους. Επιπλέον τα τελευταία χρόνια, που πολλές γυναίκες έχουν εστιάσει στην καριέρα τους βλέπουμε όλο και περισσότερες περιπτώσεις που επιθυμούν να αποκτήσουν το πρώτο τους παιδί σε μη αναπαραγωγική πλέον ηλικία.

Όλα αυτά τα περιστατικά στο παρελθόν φαίνονταν καταδικασμένα, ωστόσο η σύγχρονη ιατρική και τεχνολογία έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό, ώστε επιτρέπει ακόμα και σε αυτές τις γυναίκες να αποκτήσουν την οικογένεια που ονειρεύονται και να βιώσουν μία ομαλή εγκυμοσύνη, με εξωσωματική γονιμοποίηση και εμβρυομεταφορά.

Γιατί ονομάζεται έτσι η διαδικασία

Η εξωσωματική γονιμοποίηση, είναι ακριβώς αυτό που υποδηλώνει και το όνομά της: διαδικασία γονιμοποίησης, που συμβαίνει έξω από το σώμα της μέλλουσας μητέρας. Για να επιτευχθεί αυτό, χρειάζεται φυσικά το ωάριο της μητέρας και τα σπερματοζωάρια του πατέρα. Η λήψη του ωαρίου γίνεται με την λεγόμενη ωοληψία, υπό πολύ συγκεκριμένες συνθήκες και ημερομηνίες που θα σας καθορίσει ο γιατρός που σας παρακολουθεί, προκειμένου να είναι επιτυχημένη η διαδικασία.

Στη συνέχεια το ωάριο αυτό γονιμοποιείται στο εργαστήριο, αξιοποιώντας το σπέρμα του συντρόφου που δώρισε την ίδια ημέρα με την ωοληψία.

Πώς γίνεται η εγκυμοσύνη

Εφόσον έγινε η γονιμοποίηση εξωσωματικά, πώς η διαδικασία επιστρέφει στο σώμα της γυναίκας για την κύηση; Αυτό συμβαίνει με την λεγόμενη εμβρυομεταφορά. Όταν μετά την εργαστηριακή γονιμοποίηση, τα έμβρυα φτάσουν σε μία κατάσταση στην οποία μπορούν να προσαρτηθούν στη μήτρα και να συνεχίσουν να μεγαλώνουν εκεί. Συνήθως η εμβρυομεταφορά, περιλαμβάνει -για μεγαλύτερες πιθανότητες και αποτελέσματα- την μεταφορά 2 ή και 3 εμβρύων τη φορά, ωστόσο σε αυτό υπάρχει και η πιθανότητα να «πιάσουν» περισσότερα από ένα, επιτυγχάνοντας δίδυμη ή και πολύδημη κύηση!

Επισκεφθείτε σήμερα την ιστοσελίδα του κορυφαίου χειρουργού μαιευτήρα γυναικολόγου δρ. Ελευθέριου Αναστασάκη και μάθετε περισσότερα για την εξωσωματική γονιμοποίηση και την εμβρυομεταφορά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παιδικά εμβόλια: Όλες οι παρενέργειες ανά εμβόλιο – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

newsitamea

Όποιος σε θέλει θα σε διεκδικήσει…

Efi Nika

Πόσες ώρες να στεκόμαστε όρθιοι την ημέρα για καλή υγεία και πόσες να καθόμαστε

newsitamea