Newsitamea.gr
AMEA news ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Eurostat: Η Ελλάδα ξοδεύει για δαπάνες, όχι για ανεργία και ανάπηρους

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

6646c6cafd4cce84494d37b489c9ce7f_L

Eurostat: Η Ελλάδα ξοδεύει για δαπάνες, όχι για ανεργία και ανάπηρους

 

Η Ελλάδα ξοδεύει περισσότερα κονδύλια για συντάξεις, παρά για άλλους τομείς κοινωνικής προστασίας, όπως είναι η αναπηρία ή η ανεργία. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Eurostat, και με έτος αναφοράς το 2013, δείχνουν τεράστια απόκλιση των συνταξιοδοτικών δαπανών με τις υπόλοιπες.

Πιο συγκεκριμένα, η συνταξιοδοτική δαπάνη ανέρχεται στο 24,3% του συνόλου των δαπανών του δημόσιου τομέα, υψηλότερη από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, που βρίσκεται στο 22% και στο 21,4% στην ΕΕ. Αντίθετα, οι δαπάνες για σημαντικούς τομείς που αφορούν την κοινωνική προστασία, όπως είναι η «αρρώστια και αναπηρία» η «οικογένεια και παιδιά» και η «ανεργία», είναι πολύ χαμηλότερες σε σύγκριση με τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Ειδικότερα, για «αρρώστια και αναπηρία» η Ελλάδα ξοδεύει το 2,5% του συνόλου των δαπανών της, ενώ ο μέσος όρος στην ΕΕ, βρίσκεται στο 5,8%, δηλαδή είναι υπερδιπλάσιος. Για «οικογένεια και παιδιά» η Ελλάδα δίνει το 1,1% του συνόλου των δαπανών της, όταν στην ΕΕ βρίσκεται στο 3,5% ο μέσος όρος της δαπάνης για το ίδιο θέμα, δηλαδή είναι τρεις φορές πάνω. Επίσης, για την «ανεργία», που στην Ελλάδα κινείται διαρκώς πάνω από το 25%, το 2013 δόθηκε μόλις το 1,5% από το σύνολο των δαπανών που έγιναν από την κρατική μηχανή, όταν στην ΕΕ ο αντίστοιχος μέσος όρος είναι 3,2% και 3,8% στην Ευρωζώνη.

Συνολικά, για κοινωνική προστασία η Ελλάδα διαθέτει το 32,4% του συνόλου των δαπανών της, σημαντικά κάτω από το 40,2% που είναι ο μέσος όρος της ΕΕ και το 41% που είναι ο μέσος όρος της Ευρωζώνης.

 

 

Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλου ΠΗΓΗ : www.dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαθεύτηκε η ταυτότητά της: Θρήνος για την 48χρονη που έκανε βουτιά θανάτου με το αμάξι στο λιμάνι της Πάτρας – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Δεν πρέπει να τα πάρεις: Tο νέο κoλπo με το 50ευρω στο παρμπρίζ των αυτοκινήτων που κάνουν οι αετονύχηδες κλέφτες – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Στροφή 180 μοιρών από την AstraZeneca: Παραδέχεται ότι το εμβόλιό της για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει θρομβώσεις

newsitamea