Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Έσωσαν το χέρι ενός άντρα μεταμοσχεύοντας το στο… πόδι του

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Έσωσαν το χέρι ενός άντρα μεταμοσχεύοντας το στο… πόδι του

Χειρουργοί από την Κίνα έσωσαν το χέρι ενός άντρα, που ακρωτηριάστηκε σε εργατικό ατύχημα, μεταμοσχεύοντάς το στο πόδι του για ένα μήνα, πριν το ξανασυνδέσουν με τον πήχη του.

Η εγχείρηση έγινε στο Νοσοκομείο Xiangya της πόλης Changsha, πρωτεύουσας της επαρχίας Χουνάν στην Κεντρική Κίνα, αναφέρει η εφημερίδα «Daily Mail».

Ο Ζου, όπως ονομάζεται ο ασθενής, ακρωτηριάστηκε σε έναν περιστρεφόμενο τροχό και όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ο επικεφαλής του Τμήματος Μικροχειρουργικής του νοσοκομείου δρ Τανγκ Τζούγιου αποφάσισε να το μεταμοσχεύσει πρώτα στο πόδι του για να το διατηρήσει ζωντανό.

Και αυτό, διότι τα κομμένα νεύρα και οι τένοντες του πήχη χρειάζονταν χρόνο για να επουλωθούν και έτσι δεν μπορούσαν να το τοποθετήσουν αμέσως στη θέση του.

«Υπό φυσιολογικές συνθήκες, ένα ακρωτηριασμένο δάκτυλο πρέπει να τοποθετηθεί στη θέση του και να αρχίσει να επαναιματώνεται μέσα σε 10 ώρες. Για ένα κομμένο χέρι, το διάστημα αυτό είναι πολύ μικρότερο», εξήγησε ο δρ Τζούγιου.

«Αν ένα άκρο μείνει χωρίς αίμα για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι ιστοί του νεκρώνονται και δεν μπορεί να σωθεί. Αυτό θέλαμε να αποφύγουμε και έτσι προχωρήσαμε στην προσωρινή μεταμόσχευση στο πόδι του ασθενούς και ένα μήνα αργότερα κάναμε την κανονική αποκατάσταση».

Ο Ζου έχει ήδη ανακτήσει κάποια αίσθηση στα δάκτυλά του αλλά θα χρειαστούν μήνες αποκατάστασης για να λειτουργήσει φυσιολογικά το χέρι του.

Πηγή : Web Only tanea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μάνα είναι σαν το αλάτι. Η απουσία της κάνει τα πάντα άνοστα

Efi Nika

Δεν θα πάω στον επιτάφιο, δεν θα βάψω αυγά, ούτε θα κάνω Πασχαλινό τραπέζι. Μαζεύω λεφτά για το ρεύμα

Efi Nika

Πολλές χιλιάδες ευρώ ακόμη και σήμερα: Τόσο αξίζουν πραγματικά τα 30 αργύρια που πήρε ο Ιούδας για την προδοσία

Efi Nika