Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Eπίθεση στη Λυών: Αυτός είναι ο Έλληνας ιερέας, πατέρας 3 παιδιών-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ποιος είναι ο 52χρονος ιερέας Νικόλαος Κακαβελάκης με καταγωγή από τα Χανιά, που δέχθηκε την επίθεση στη Λυών.

Σοκαρισμένη είναι η διεθνής κοινότητα από τη νέα επίθεση σε ορθόδοξο ναό της Γαλλίας.

Ένας ιερέας, ο Έλληνας Νικόλαος Κακαβελάκης με καταγωγή από τα Χανιά, δέχθηκε πυρά από κυνηγετικό όπλο στις 16.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας) στη Λυών της νοτιοανατολικής Γαλλίας και ο φερόμενος ως δράστης τράπηκε σε φυγή.

Κληρικός, πανεπιστημιακός και πατέρας τριών παιδιών

Ο ιερέας “ετοιμαζόταν να κλείσει την εκκλησία του”, διευκρίνισε η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι η κατάστασή του είναι κρίσιμη.

Ο ιερέας που πυροβολήθηκε δύο φορές, δέχτηκε επί τόπου τις πρώτες βοήθειες γιατί φέρει βαριά τραύματα.

Ο 52χρονος ιερέας είναι Θεολόγος, ιστορικός και δίδασκε παράλληλα στο Πανεπιστήμιο της πόλης, μαθήματα Βυζαντινής Ιστορίας. Διέμενε εδώ και χρόνια στην γαλλική πόλη, με την οικογένειά του. Είναι πατέρας 3 παιδιών.

“Δεν είναι ακόμη σαφές γιατί o δράστης επίθεσης πυροβόλησε τον ορθόδοξο ιερέα ελληνικής καταγωγής σήμερα στη γαλλική πόλη Λυών”, δήλωσε δήμαρχος της Λυών Γκρεγκορί Ντουσέ σε σχόλιά του στην τηλεόραση.

Πηγή προσκείμενη στους τοπικούς εισαγγελείς στη Λυών είπε ότι η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για απόπειρα δολοφονίας.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη που πυροβόλησε και τραυμάτισε τον 52χρονο ιερέα Νικόλαο Κακαβελάκη, όπως μεταδίδει το Reuters.

“Ξεπερνάει την ανθρώπινη λογική αυτή η φρίκη. Μία θρησκεία να οπλίζει τα χέρια τυφλωμένων από το μίσος τρομοκρατών. Και ακραία μισαλλόδοξοι και φανατικοί άνθρωποι, φονταμενταλιστές της βίας και του θανάτου, να χρησιμοποιούν μια θρησκεία ως σφαίρα που στοχεύει στην καρδιά της ελευθερίας, και δη της θρησκευτικής ελευθερίας των άλλων, ως όπλο για την εξάλειψη κάθε αντίθετης άποψης και κάθε ανθρώπου που στον πολιτισμένο κόσμο έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να την εκφράζει, ως μάχαιρα που σφαγιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα” δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να επικοινωνήσει εντός της ημέρας με τον Μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ προκειμένου να του εκφράσει την οδύνη του για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά Ορθόδοξου ιερέα, ελληνικής ιθαγένειας.

Eπίθεση στη Λυών: Αυτός είναι ο Έλληνας ιερέας, πατέρας τριών παιδιώνέλληνας ιερέαςελληνας ιερέας Λυόν

thetoc.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρίση πανικού ή κρίση άγχους; Μάθε πως να τα ξεχωρίζεις και τις θεραπείες τους

Βογιατζής Ηλίας

Η στιχουργός Όλγα Βλαχοπούλου διεγνώστη με καρκίνο του μαστού – Η ανάρτησή της – Οι 5 πιο συχνές παρανοήσεις

Efi Nika

Υπεραιωνόβια γιαγιά 103 ετών μαγειρεύει κάθε μέρα και δίνει συμβουλές μακροζωίας – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika