Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΑ

Επιτέλους, έπρεπε να γίνει: Κρατάς θέση πάρκινγκ στον δρόμο; Το τσουχτερό πρόστιμο που θα πληρώσεις

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Κακά τα ψέματα έχουμε υπάρξει αρκετές φορές μάρτυρες σε καταστάσεις στις οποίες ένα πάρκινγκ σε δημόσιο δρόμο είναι κατειλημμένο, ίσως και εμείς οι ίδιοι να το έχουμε κάνει όπως για παράδειγμα σε μια μετακόμιση.

Αλλά τι γίνεται με τις περιπτώσεις κατά τις οποίες συμπολίτες μας προκειμένου να έχουν μονίμως κατοχυρωμένη μία θέση στάθμευσης, τοποθετούν γλάστρες, καρέκλες και άλλα αντικείμενα στον δρόμο. Πόσο νόμιμη είναι αυτή η πρακτική; και γνωρίζατε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει και το ανάλογο πρόστιμο για αυτήν την πράξη;

Μπορώ να κρατάω θέση πάρκινγκ στο δρόμο;

Μαρτύριο αποδεικνύεται σε καθημερινή βάση η προσπάθεια των οδηγών να βρουν μία θέση στάθμευσης στο δρόμο, χάνοντας πολύτιμο χρόνο, αλλά και την υπομονή τους.

Η συντριπτική πλειονότητα των οδηγών έχει συμβιβαστεί με τη δυσκολία εύρεσης μίας θέσης

Η συντριπτική πλειονότητα των οδηγών έχει συμβιβαστεί με τη δυσκολία εύρεσης μίας θέσης, και επομένως θα κάνουν όσους γύρους χρειαστεί προκειμένου να αφήσoυν σε ένα νόμιμο και ασφαλές σημείο το αυτοκίνητό τους.

Υπάρχει, ωστόσο, και μια μικρή μερίδα οδηγών που θεωρούν ότι ο δρόμος μπροστά από το σπίτι ή το μαγαζί τους αποτελεί μέρος της ιδιοκτησίας τους και κατά συνέπεια η θέση στάθμευσης που βρίσκεται εκεί προορίζεται μόνο για αυτούς.

Μερίδα οδηγών θεωρεί ότι ο δρόμος μπροστά από το σπίτι ή το μαγαζί τους αποτελεί μέρος της ιδιοκτησίας τους

Στο πλαίσιο αυτό, δεν διστάζουν να επιστρατεύσουν καρέκλες, γλάστρες και κάθε άλλου είδους αντικείμενο προκειμένου να κλείσουν τον χώρο.

Σύμφωνα, όμως, με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, η προσωρινή ή διαρκής κατάληψη τμήματος του οδοστρώματος με εγκαταστάσεις ή εμπόδια απαγορεύεται, ιδιαίτερα αν με αυτά παρεμποδίζεται η κυκλοφορία, η επιτρεπόμενη στάση ή στάθμευση οχημάτων στον δημόσιο δρόμο ή περιορίζεται η ορατότητα αυτών που χρησιμοποιούν τις οδούς.

 

Ποιες οι εξαιρέσεις

Κατ΄εξαίρεση, μπορεί να επιτραπεί σε έκτακτες περιπτώσεις ή ζώνες μικρής κυκλοφορίας, αν υπάρχει αρκετός χώρος γι’ αυτό, η κατάληψη τμήματος οδού με προσωρινές εγκαταστάσεις ή εμπόδια ύστερα από άδεια των Δημοτικών ή Κοινοτικών Αρχών μετά από την γνώμη των αρμοδίων Αστυνομικών Αρχών.

Από τα παραπάνω συμπεραίνεται ότι ο δρόμος μπροστά από την ιδιοκτήσια μας είναι δημόσιος και όποιος δεν συμμορφώνεται με την παραπάνω διάταξη τιμωρείται σύμφωνα με τον K.Ο.Κ. με διοικητικό πρόστιμο 400 ευρώ.

Την επόμενη φορά μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούμε πριν τοποθετήσουμε τις γλάστρες μας εκτός του προαύλιου χώρου μας…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν θα πάω στον επιτάφιο, δεν θα βάψω αυγά, ούτε θα κάνω Πασχαλινό τραπέζι. Μαζεύω λεφτά για το ρεύμα

Efi Nika

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα

Efi Nika

Πολλές χιλιάδες ευρώ ακόμη και σήμερα: Τόσο αξίζουν πραγματικά τα 30 αργύρια που πήρε ο Ιούδας για την προδοσία

Efi Nika