Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Επίδομα 100 ευρώ το μήνα ανά παιδί στις μονογονεικές οικογένειες δίνει ο ΕΔΟΕΑΠ!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Επίδομα 100 ευρώ το μήνα ανά παιδί στις μονογονεικές οικογένειες δίνει ο ΕΔΟΕΑΠ

Στη χορήγηση του μονογονεϊκού επιδόματος σε όλους τους δικαιούχους – ανεξάρτητα από τον ΟΠΕΚΑ, προχωρεί η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, με νεότερη απόφασή της περί των όρων χορήγησης.

Συγκεκριμένα ο Οργανισμός αποφάσισε να δίδει 100 ευρώ μηνιαίως ανά παιδί (+100 ευρώ σε περίπτωση ενοικίου), με εισοδηματικά κριτήρια τα 15.000 ευρώ ετήσιο οικογενειακό εισόδημα για ένα παιδί και 20.000 ευρώ για δύο. Η χορήγηση θα γίνεται με την κάλυψη της όποιας διαφοράς προκύψει από το αντίστοιχο επίδομα παιδιού που δίδει ο ΟΠΕΚΑ.

Για την καταβολή από τον ΕΔΟΕΑΠ θα πρέπει ο αιτών ασφαλισμένος στον Οργανισμό γονέας να προσκομίσει την ηλεκτρονική κατάσταση που θα του εκδίδει ο ΟΠΕΚΑ, στον οποίο θα πρέπει να απευθύνεται κατ’ αρχάς. Με αυτόν τρόπο θα γίνεται η αφαίρεση του όποιου ποσού καταβάλλει ο ΟΠΕΚΑ, μετά την καταβολή του δεύτερου διμήνου κάθε έτους, οπότε και διαμορφώνονται τα τελικά ποσά πληρωμής, σύμφωνα με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης του προηγούμενου έτους.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι καταβολές του μονογονεϊκού επιδόματος από τον ΕΔΟΕΑΠ θα πραγματοποιούνται κάθε εξάμηνο, δηλαδή τον Ιούνιο και το Δεκέμβριο.

 

fumara.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είχε μέσα ολόκληρο σκουλήκι, το κόλλησε από ζώο: Της είπαν ότι πεθαίνει, μόλις είδαν αυτό στο συκώτι της έπαθαν σοκ

Efi Nika

Όταν περνά από μπροστά σου ασθενοφόρο, πες από μέσα σου αυτή την προσευχή να γίνει καλά ο άνθρωπος που είναι μέσα

Efi Nika

Αλλάζουν τα πάντα στα κυλικεία των σχολείων: Έρχεται το νέο υγιεινό «μενού», ποιες τροφές θα περιέχει

Efi Nika