Newsitamea.gr
AMEA news NEWS FEED ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Επανασύνδεσαν ανάποδα το ακρωτηριασμένο πόδι για να πραγματοποιήσει το όνειρο της- “Θα χορέψω ξανά”!!!- (Φώτο)

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Επανασύνδεσαν ανάποδα το ακρωτηριασμένο πόδι για να πραγματοποιήσει το όνειρο της- “Θα χορέψω ξανά”!!!- (Φώτο)

Είναι μόλις 8 χρονών και παρά την περιπέτεια που πέρασε και περνάει ακόμα με την υγεία της, δεν έχει χάσει το χαμόγελο της. Η Αμέλια από το Kingsbury της Μεγάλης Βρετανίας, έχασε το αριστερό της πόδι λόγω καρκίνου στο κόκκαλο. Διαγνώστηκε με οστεοσάρκωμα στο μηριαίο οστό τον Αύγουστο του 2017 και υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό τον περασμένο Ιανουάριο. Όλο αυτό το διάστημα υπεβλήθη και σε πολυάριθμες χημειοθεραπείες.

Το θαρραλέο κορίτσι όμως διατήρησε το χαμόγελο της και είναι αποφασισμένη να χορέψει ξανά. Η μητέρα Μισέλ(Michelle) είπε: είναι τόσο ενθουσιασμένη με το νέο της πόδι, ήλπιζε να το έχει πριν τα Χριστούγεννα και όταν της είπαν ότι θα το έχει αυτή την εβδομάδα ξέσπασε σε δάκρυα!

Αυτό είναι το πρώτο της προσθετικό πόδι. Δεν θα είναι τέλειο όμως πρέπει να συνηθίσει το βασικό πρώτα, ώστε να δυναμώσει την αριστερή της πλευρά. Ο χειρουργός είπε ότι μέχρι τον επόμενο χρόνο θα μπορεί να έχει ένα πόδι ειδικά σχεδιασμένο για αυτήν!”

Η Αμέλια μαζί με την μητέρα της Μισέλ.

Η Αμέλια μιλώντας στην εφημερίδα Herald είπε: “είμαι τόσο ενθουσιασμένη που θα πάρω το πόδι μου, περίμενα τόσο πολύ καιρό. Είμαι πολύ χαρούμενη που θα είναι βαμμένο μπλε και μπορώ να του προσθέσω γκλίτερ (glitter). Ανυπομονώ για την ώρα να το δείξω στους φίλους μου στο σχολείο, θα είναι η καλύτερη μέρα της ζωής μου!”

Η μητέρα της πρόσθεσε: “Η Αμέλια έχει ακόμα χημειοθεραπείες κάθε Δευτέρα για να δυναμώσει το ανοσοποιητικό της σύστημα, όμως οι θεραπείες τελειώνουν τον επόμενο μήνα. Μετά θα έχουμε μόνο θα καθιερωμένα τσεκ απ(check up), τα σκαναρίσματα και τις ακτινογραφίες. Ακόμα χαμογελάει. Η θετική της συμπεριφορά και αντίδραση μας βοήθησε όλους να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση”

Η Αμέλια και η αγάπη της για το χορό!

Η 8χρονη ήταν πάντα ένα πολύ δραστήριο παιδί: κολυμπούσε, έκανε γυμναστική, ακροβατική, αθλητικές δραστηριότητες. Η μεγάλη της αγάπη όμως είναι ο χορός! Χορός του δρόμου και μπαλέτο. Ονειρεύεται μια μέρα να επιστρέψει στο χορό και να βρεθεί πάνω στη σκηνή.

Όλοι φιλοδοξούν ότι θα συνεχίσει τα όνειρα της. Είναι αποφασιστική και όσοι την γνώρισαν στο νοσοκομείο είναι κατάπληκτοι με το κουράγιο και τη θετικότητα της. Δεν σταματά να μιλά για το πώς το νέο της πόδι θα της επιτρέψει να ταξιδέψει τον κόσμο και ίσως μια μέρα να πάρει μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες!

Η διάγνωση και το ανάποδο χειρουργείο!

Η Αμέλια ασθένησε πέρσι, την πρώτη εβδομάδα των καλοκαιρινών σχολικών διακοπών κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Το πόδι της “παρέδωσε” και άρχισε να πρήζεται. Η ακτινογραφία αποκάλυψε όγκο που έσπασε το κόκκαλο και όταν δεν συρρικνώθηκε μετά από δυο γύρους χημειοθεραπείας, πάρθηκε η απόφαση ότι πρέπει να ακρωτηριάσουν το πόδι της.

Η εγχείρηση για να αφαιρεθεί ο όγκος πραγματοποιήθηκε από τον καθηγητή Lee Jeys στο νοσοκομείο Royal Orthopaedic. Χρησιμοποίησε μια σπάνια διαδικασία που ονομάζεται rotationplasty surgery. Το πόδι της Αμέλιας ακρωτηριάστηκε ψηλά στο μηρό της και στη συνέχεια επανασύνδεσαν το χαμηλό μέρος του ποδιού ανάποδα. Αυτό σημαίνει ότι τελικά η φτέρνα της θα λειτουργεί ως άρθρωση γόνατος και το πόδι της θα γλιστράει μέσα στο προσθετικό μέλος!

Η χαρά της Αμέλια όταν επιτέλους έβαλε το προσθετικό πόδι!

Οι γονείς της με τη βοήθεια ενοριτών της εκκλησίας των Μεθοδιστών του Kingsbury οργάνωσαν έρανο ώστε να μαζέψουν 30.000 λίρες, για να της προσφέρουν το ειδικό προσθετικό μέλος. Ο έρανος ξεπέρασε τις προσδοκίες τους! Οι γονείς τώρα σκέφτονται να μετατρέψουν τον έρανο σε φιλανθρωπία. Έτσι με όσα περισσότερα χρήματα μαζευτούν να βοηθήσουν περισσότερα παιδιά που αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις.

Σύνταξη – μετάφραση: Βογιατζής Ηλίας

Πηγή: www.birminghammail.co.uk 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοpιτσάκι εκ γενετής κουφό βρήκε την ακοή του χάρη σε επαναστατική θεραπεία – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Παγκόσμια Ημέρα Οικογενειών: πως η κλιματική αλλαγή επηρεάζει την υγεία και την ευημερία όλων.

Βογιατζής Ηλίας

Μαθητής συγκέντρωσε χρήματα για να βοηθήσει τον κολλητό του που έχει καρκίνο

Efi Nika