Newsitamea.gr
CELEBRITY NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑ

Επαναστατική πρόταση Διαμαντοπούλου για τη μάστιγα των καταλήψεων: Αναπλήρωση μαθημάτων σε αργίες και διακοπές-Η ανάρτηση

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η πρόταση της πρώην υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου για τη μάστιγα των καταλήψεων στα σχολεία.

Με το που ξεκίνησε η σχολική χρονιά, αν και η πιο δύσκολη από όλες τις σχολικές χρονιές τα τελευταία χρόνια λόγω κορονοϊού, ξεκίνησε και πάλι η πλάκα με τις καταλήψεις. Η μόδα κρατάει χρόνια, από την εποχή του “Κάτσε Καλά Γεράσιμε”, την εποχή δηλαδή που υπουργός Παιδείας ήταν ο Γεράσιμος Αρσένης και συνεχίζει, ταλαιπωρώντας γονείς και μαθητές.

Καταλήψεις συνήθως χωρίς λόγο, έτσι για τον χαβαλέ.

Φέτος οι καταλήψεις έχουν σαν αίτημα, είτε να μην υπάρχουν μάσκες στα σχολεία, είτε να υπάρχουν λιγότεροι μαθητές στις τάξεις, είτε να υπάρχουν μεγαλύτερες αποστάσεις στις αίθουσες των καθηγητών, είτε να υπάρχουν περισσότεροι καθηγητές και πάει λέγοντας.

Ορισμένα αιτήματα ακούγονται λογικά, αλλά φυσικά η κατάληψη δεν είναι καθόλου λογική, πόσο μάλλον φέτος που ανά πάσα στιγμή τα μαθήματα μπορεί να σταματήσουν λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

Και σε κάθε περίπτωση κάθε χρόνο, οι καταλήψεις επενδύονται με λογικοφανή αιτήματα, μόνο και μόνο για να γίνει κατάληψη και να μην γίνει μάθημα.

Από κοντά με τους χαβαλέδες μαθητές που αναζητούν ευκαιρία για διακοπές, και ορισμένοι συνδικαλιστές που τους παροτρύνουν ενίοτε δε και “αγωνιστές γονείς” που στηρίζουν τις κινητοποιήσεις για να εκφράσουν τις πολιτικές τους απόψεις μέσω των παιδιών.

Η πρόταση Διαμαντοπούλου

Για να τελειώσει ο χαβαλές και η μόδα των καταλήψεων που ταλαιπωρούν κάθε χρόνο τους μαθητές και τους γονείς που θέλουν οι φόροι τους να πιάνουν τόπο, η πρώην υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου κατέθεσε μια “επαναστατική πρόταση”. Επαναστατική, δηλαδή απλά λογική. Ολες οι ώρες μαθημάτων που χάνονται λόγω των καταλήψεων, να αναπληρώνονται αυτόματα με μαθήματα που θα γίνονται τις ημέρες των αργιών και των διακοπών.

Εγραψε η Αννα Διαμαντοπούλου:

Καταλήψεις Σχολείων!Η ετήσια επίθεση στους πιο αδύναμους οικονομικά μαθητές.Η απάντηση μπορεί να είναι μόνο παιδαγωγική. Ανακοινώνεται για κάθε σχολείο,πρόγραμμα πλήρους αναπλήρωσης των μαθημάτων που χάνονται σε Σ/Κ , αργίες και διακοπές. Ούτε μια ώρα διδασκαλίας χαμένη .

 

 

 

thetoc.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ στην παραλία της Αγίας Μαρίνας: 55χρονος έκανε βουτιά και μετά από λίγο επέπλεε νεκρός, ούρλιαζαν οι λουόμενοι – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Βάψιμο αυγών: Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα, ποιοι δεν πρέπει να βάψουν, πόσες μέρες κρατάμε την βαφή

Efi Nika

Δεν θα πάω στον επιτάφιο, δεν θα βάψω αυγά, ούτε θα κάνω Πασχαλινό τραπέζι. Μαζεύω λεφτά για το ρεύμα

Efi Nika