Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΑΙΔΙ

Έλληνας δάσκαλος χρησιμοποίησε σοκολατάκια, μέλι και λεμόνια για να διδάξει ευγένεια στους μαθητές

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ο δραστήριος και πάντα δημιουργικός δάσκαλος Μάριος Μάζαρης δεν σταματά να μας εντυπωσιάζει με τις πρωτοβουλίες και τους μοναδικούς τρόπους που σκαρφίζεται προκειμένου να εμφυσήσει στους μαθητές του μαθήματα ζωής και αξίες.

Τα σχολεία μας έχουν ανάγκη από δασκάλους που έχουν συνειδητοποιήσει το ύψιστο ρόλο που επιτελούν, καθώς αφήνουν μόνιμα τα αποτυπώματά τους στο μυαλό, τους χαρακτήρες, τα ιδανικά, τις αξίες, τις φιλοδοξίες τους και γενικά σε ολόκληρη τη ζωή των μαθητών τους.

ΑΥΤΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΘΗΜΑ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Αυτή τη φορά μοιράστηκε μαζί μας πώς διδάσκει κάθε χρόνο στους μαθητές να σέβονται ο ένας τον άλλον και να είναι ευγενικοί μεταξύ τους. Θέλοντας να τους εξηγήσει τη δύναμη των λέξεων και την επίδραση που έχουν τα θετικά λόγια σε αντιδιαστολή με τον αντίκτυπο εκείνων που είναι σκληρά επιστρατεύσετε 3 φαγώσιμα με τον δικό τους ξεχωριστό συμβολισμό.

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ, ΜΕΛΙ Ή ΛΕΜΟΝΙΑ

Ο δάσκαλος Μάριος τοποθέτησε σε ένα θρανίο ένα βαζάκι γεμάτο σοκολατάκια που είναι οι “Γλυκές Κουβέντες”, ένα βαζάκι μέλι και δυο λεμόνια. Όπως εξηγεί “Οι γλυκές κουβέντες ή το κουταλάκι του γλυκού ανθρώπου είναι μια προσπάθεια να μάθουμε να επικοινωνούμε τις όμορφες σκέψεις.

Έχεις ωραία μάτια! Έχεις ωραία μαλλιά ! Τι καλός φίλος που είσαι ! Κάθε παιδί διάλεγε ένα άλλο να του πει μια τέτοια γλυκιά κουβέντα.

Και σαν να μην έφτανε η κουβέντα , τον κέρναγε μετά σοκολατάκι ή ένα κουταλάκι μέλι (με ξύλινα κουταλάκια μιας χρήσης γιατί μιλάμε και για ανακύκλωση , αμέ).

Το λεμόνι γιατί ; Με ρωτάει ένας μικρός μου.

Για όσους δε θέλουν να πουν καλή κουβέντα σε κανέναν, μια ξινούλα φέτα λεμόνι δωράκι, του είπα.

Όπως βλέπετε το βάζο με τα σοκολατάκια κατέβηκε , το μέλι το τίμησαν, τα λεμόνια άθιχτα. Μην επιλέγετε να είστε ξινοί , χάνετε τη γλύκα”.

Η ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

Οι μαθητές το διασκέδασαν και στο τέλος αυτής της δοκιμασίας συνειδητοποίησαν είναι σπουδαίο να μετράνε τα λόγια τους και να μην ξεχνάνε να δείχνουν την καλοσύνη τους. Είναι το Α και το Ω της συμπεριφοράς και πρέπει πάντα να την επιστρατεύουμε.

 

infokids.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διασώστης του ΕΚΑΒ παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο εν ώρα καθήκοντος

Efi Nika

Βίντεο θαρραλέου ταξιτζής στα Καμίνια, που καταδίωξε και έπιασε ληστή που έκανε τον πελάτη και τον ¨ξάφρισε”

Efi Nika

Φρίκη και οργή: Νεκρός 7χρονος εξαιτίας της μητέρας του, δεν το χωρά ο ανθρώπινος νους – ΦΩΤΟ

Efi Nika