Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Ελένη Ρούσσου, Της κοινοποίησαν τον πλειστηριασμό της Α΄ Κατοικίας της και ταυτόχρονα της έκοψαν τα 300 ευρώ αναπηρικής σύνταξης!!!-ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ελένη Ρούσσου, Της κοινοποίησαν τον πλειστηριασμό της Α΄ Κατοικίας της και ταυτόχρονα της έκοψαν τα 300 ευρώ αναπηρικής σύνταξης.

Ελένη Ρούσσου, Της κοινοποίησαν τον πλειστηριασμό της Α΄ Κατοικίας της και ταυτόχρονα της έκοψαν τα 300 ευρώ αναπηρικής σύνταξης.

Την Ελένη την γνώρισε το αναγνωστικό μας κοινό από την παρουσία της στην εκπομπή Pame Paketo του ALPHA TV .

Μέσα από την εκπομπή μάθαμε για τη δύσκολη παιδική ζωή της, την ταλαιπωρία με τα συνεχή προβλήματα υγεία της ,τον αγώνα που έκανε συνέχεια απέναντι σ ένα «ανάλγητο» κράτος να αποδείξει ότι ασθενεί ,ότι δεν μπορεί να εργαστεί, ότι δικαιούται μια αξιοπρεπή ζωή ,δικαιούται στήριξη , φροντίδα και αλληλεγγύη.

Είχε στείλει «ΠΑΚΕΤΟ» για να ευχαριστήσει τον σεβασμιότατο Επίσκοπο Αθηνών Σεβαστιανό για τη στήριξη και τη βοήθειά του όλα τα δύσκολα χρόνια που ταλαιπωρήθηκε από τον καρκίνο και τις παρενέργειές του.

Δείτε εδώ την εκπομπή:

Η εκπομπή προβλήθηκε πριν 2 περίπου χρόνια.

Χθες λάβαμε μήνυμα, από την ίδια την Κυρία Ελένη Ρούσσου , μας παρακαλούσε να κοινοποιήσουμε τη σημερινή κατάσταση της, μήπως και κάποιος επιτέλους ακούσει τη δυνατή αλλά και κουρασμένη πια φωνή της .

Πριν λίγες μέρες έλαβε ειδοποιητήριο για πλειστηριασμό του σπιτιού της, από επισκευαστικό δάνειο Α΄κατοικίας ,το οποίο βέβαια δεν μπορεί πλέον να αποπληρώνει μια και η προνοιακή σύνταξη που δικαιούται εξαιτίας των χρόνιων προβλημάτων υγείας της ,ανέρχεται στο ποσό των 300 ευρώ μηνιαίως.

Και δεν φτάνει αυτό, της κόπηκε κι αυτή η σύνταξη,αναμένοντας να ξαναπεράσει από επιτροπή ελέγχου αναπηρίας , για πολλοστή φορά στα 20 χρόνια ταλαιπωρίας από λόγους υγείας .

Μένει χωρίς κανένα έσοδο με το ειδοποιητήριο πλειστηριασμού κοινοποιημένο στα χέρια της, με κλονισμένη υγεία και ψυχικό κόσμο, αφημένη στα φιλάνθρωπα συναισθήματα μιας κοινωνίας η οποία βεβαίως και θα τη συνδράμει αλλά δεν αρκεί .

Είναι αναξιοπρεπές για μια γυναίκα 52 ετών ασθενή,καρκινοπαθή πολλάκις και με ιδιαίτερο ψυχικό κόσμο κλονισμένο από τα χρόνια ταλαιπωρίας , που αδυνατεί να εργαστεί, ν΄αφήνετε από μια πεπαλαιωμένη νομοθεσία και αναχρονιστικούς νόμους και επιτροπές που συνεδριάζουν και επανασυνεδριάζουν στα φιλάνθρωπα αισθήματα της κοινωνίας.

Που είναι ο νόμος προστασίας της Α κατοικίας;

Που είναι το κράτος αλληλεγγύης ;

Πότε επιτέλους οι κρατικοί μηχανισμοί έλεγχου και αποφάσεων θα εκσυγχρονιστούν, θα ελέγχουν και θα αποφασίζουν γρηγορότερα,θα κινούνται γρηγορότερα;

Και γιατί συνέχεια πρέπει να εξωθούν αυτή τη γυναίκα με τα ιδιαίτερα σωματικά και ψυχικά προβλήματα στα άκρα ;

Γιατί πρέπει να βγαίνει συνέχεια στο δρόμο, στις εφημερίδες ,στα κανάλια, να εξυβρίζει βουλευτές, πολιτευτές ακόμα και τον πρωθυπουργό για να γυρίσει κάποιος να ασχοληθεί με το πρόβλημα της;

Γιατί πρέπει συνέχεια να διεκδικεί το αυτονόητο της αξιοπρέπειας που δικαιούται λόγω της υγείας της από ένα σύγχρονο και ευνομούμενο κράτος;

Γιατί την αφήνετε κάθε λίγο και λιγάκι την Ελένη και κάθε Ελένη, Γιώργο, Γιάννη της χώρας μας χωρίς πόρους ,χωρίς το δικαίωμα στο προς το ζην, μια και αποδεδειγμένα δεν μπορούν να εργαστούν;

Πότε επιτέλους θα αλλάξετε τους νόμους σ΄ αυτήν τη χώρα που αφορούν τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ;

Ξέρετε αγαπητοί πολιτευτές και νομοθέτες που ψηφίζεται νόμους και ας μην τους έχετε διαβάσει ,κανείς δεν θέλει ελεημοσύνη, κανείς δεν θέλει να του πετάνε ένα ξεροκόμματο ,ένα ελάχιστο ποσό, και να του λένε ζήσε.

Όλοι θέλουν δουλειά ,θέσεις εργασίας, φτάνει να μπορούν να δουλέψουν. Να τους επιτρέπει η υγεία του να δουλέψουν

Αν δεν έχουν όμως υγεία είναι υποχρέωση του κράτους, αν θέλει να λέγεται κράτος, να συνδράμει αυτούς τους ανθρώπους , να τους παρακολουθεί και να τους βοηθά με όλα τα μέσα κοινωνικής αλληλεγγύης που διαθέτει.

Η κοινωνία βοηθά γιατί έχει αισθήματα αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη αλλά το κράτος έχει υποχρέωση απέναντι σ αυτούς τους ανθρώπους.

Το τηλέφωνο της κυρίας Ελένης Ρούσσου είναι 2281077142,

μας ζήτησε να το κοινοποιήσουμε ως απέλπιδα προσπάθεια ενός ανθρώπου που αισθάνεται πως είναι για πολλοστή φορά στο χείλος του γκρεμού.

 

alithinesgynaikes.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν το χωρά ανθρώπου νους: Χτύπησε με το αυτοκίνητο 8χρονο, και τον εγκατέλειψε στο οδόστρωμα

Efi Nika

Από την εκκλησία, στα Επείγοντα: Πώς το αξεσουάρ που φορούσε η Σελίν Ντιον την ημέρα του γάμου, την έστειλε νοσοκομείο

Efi Nika

Ο ρόλος του νονού και της νονάς δεν είναι μόνο για τη λαμπάδα και τα δώρα…

Efi Nika