Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Εκτός κάλυψης το μοναδικό εμβόλιο για τη μηνιγγίτιδα Β !!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Εκτός κάλυψης το μοναδικό εμβόλιο για τη μηνιγγίτιδα Β

Εκτός κάλυψης το μοναδικό εμβόλιο για τη μηνιγγίτιδα Β !!!

 

Την αναγκαιότητα μερικής ή ολικής κάλυψης του εμβολίου κατά του μηνιγγιτοδόκοκκου της οροομάδας Β από τον ΕΟΠΥΥ, για λόγους προστασίας της Δημοσίας Υγείας τονίζει με έγγραφο του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή και την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ και του ΕΟΦ, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Χανίων με αφορμή τα 2 τελευταία κρούσματα μηνιγγίτιδας στο Νομό.

Όπως, επισημαίνει στην επιστολή της η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Αικατερίνη Φαμέλη,  υπάρχει αρκετά μεγάλος αριθμός απλών ιατρικών συνταγών από Παιδιάτρους της πόλης, με το εμβόλιο BΕXSERO το οποίο είναι και το μοναδικό έναντι του συγκεκριμένου τύπου μηνιγγιτιδόκοκκου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φαρμακοποιοί έχουν επισημάνει κατά καιρούς ότι δέχονται έντομα παράπονα από τον κόσμο για την υψηλή τιμή διάθεσης του εμβολίου και την μη κάλυψη του από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, αφού δεν ανήκει στον κατάλογο των υποχρεωτικών εμβολίων του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού Παιδιών και Εφήβων, όταν στον ίδιο αυτόν  κατάλογο συμπεριλαμβάνονται τα εμβόλια έναντι του μηνιγγιτιδόκοκκου των οροομάδων C,A,W135,Y,  και όταν στον ίδιο κατάλογο ανήκουν εμβόλια για λιγότερο επικίνδυνες ασθένειες.

Την απόφαση του Συλλόγου Χανίων επικροτεί ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Λουράντος ο οποίος με ανακοίνωσή του τόνισε ότι ο εμβολιασμός του πληθυσμού είναι πολύ σοβαρό ζήτημα, γιατί έχει άμεση σχέση με την πρόληψη από την οποία μπορούν να επέλθουν σημαντικές οικονομίες κλίμακας προς όφελος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ασφαλισμένων.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιό της για τον Κορονοϊό απ’ όλο τον κόσμο

Penni Syggrou

Στροφή 180 μοιρών από την AstraZeneca: Παραδέχεται ότι το εμβόλιό της για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει θρομβώσεις

newsitamea

Τα εμβόλια έσωσαν τουλάχιστον 154 εκατομμύρια ζωές τα τελευταία 50 χρόνια

newsitamea