Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ξαφνικό μπουρίνι νωρίτερα την Αττική.Έρχονται κατά τόπους ισχυρές βροχές, καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι

Από το μεσημέρι της Δευτέρας (21/08) σε πολλές περιοχές της Αθήνας σημειώονται καταιγίδες.

Πριν από λίγη ώρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Μια αλλαγή στην καρδιά του καλοκαιριού και από τη ζέστη στις βροχές και τις καταιγίδες. Αυτό μας επιφυλάσσει ο καιρός τις επόμενες ώρες.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (21.08.2017) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Προειδοποιεί για τις βροχές και τις καταιγίδες που έρχονται από το απόγευμα σήμερα αλλά και αύριο Τρίτη.

Θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους, ίσως και χαλαζοπτώσεις.

Τι αναφέρει το έκτακτο δελτίο καιρού

Οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες που εκδηλώνονται σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας προβλέπεται για αύριο Τρίτη (22-08-2017) από τις πρώτες πρωινές μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της χώρας να ενταθούν και να συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Η κεντρική Μακεδονία (κυρίως η Χαλκιδική), η ανατολική Θεσσαλία (κυρίως τα παράλια τμήματα), οι Σποράδες, η Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.

Αύριο, Τρίτη στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 4 και σταδιακά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά για αύριο, Τρίτη στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Στην Κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές έως το μεσημέρι και βελτίωση από το βράδυ. Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία έως το μεσημέρι βόρειοι, βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην Πελοπόννησο, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και τις Σποράδες αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές έως το μεσημέρι και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Βελτίωση του καιρού το βράδυ. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια δυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Βαθμιαία βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά το απόγευμα. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες έως το μεσημέρι θα είναι τοπικά ισχυρές. Βελτίωση του καιρού το βράδυ. Στα Δωδεκάνησα λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

www.madata.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ήπιε μόνο μια γουλιά: 21χρονη πήρε καφέ από το αεροδρόμιο και βρέθηκε στην εντατική να παλεύει για τη ζωή της

Efi Nika

Ξεχάστε όσα ξέρατε: Αλλάζουν όλα στα ΜΜΜ, έτσι θα πληρώνουμε για τις μετακινήσεις σε Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Μετρό και Τραμ – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Νόμιζαν πως ήταν ξύλο και τελικά ήταν νεκρός άνθρωπος: Δεύτερος νεκρός από πνιγμό στην χώρα, σοκ σε παραλία

Efi Nika