Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Έκτακτη ανακοίνωση: «Χλώμιασαν» χιλιάδες πελάτες – Αν στείλατε ή περιμένετε κάτι από τα ΕΛΤΑ σας αφορά

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, υπάρχει αυξημένη διακίνηση προϊόντων και δώρων που αποστέλλονται μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών και των ΕΛΤΑ.

Και φυσικά κακόβουλοι απατεώνες εκμεταλλευόμενοι αυτήν την ανάγκη των καταναλωτών προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτήν την κατάσταση, αποστέλλοντας παραπλανητικά SMS που περιλαμβάνουν ένα URL(σύνδεσμο) που προσπαθούν να κάνουν τα θύματα να πατήσουν.

Η νέα απάτn με τα ΕΛΤΑ

“Πολλοί πολίτες έχουν λάβει το παρακάτω SMS τις τελευταίες 24 ώρες, με ορισμένους να το λαμβάνουν περισσότερες από μία φορές. Ο αποστολέας αυτού του SMS εμφανίζει έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου.” Και φέρει σαν τίτλο  «ελληνική ανάρτηση», ενώ παρακάτω αναφέρει τα εξής: «Σημειώστε ότι δεν μπορούμε να σας παραδώσουμε το προϊόν λόγω λανθασμένης διεύθυνση παράδοσης».

Στη συνέχεια και προκειμένου να ολοκληρωθεί η απάτη ζητούν από τα υποψήφια θύματά τους να πατήσουν επάνω σε έναν σύνδεσμο (url) «για να διορθώσετε αμέσως τις πληροφορίες» και με αυτό τον τρόπο μπορούνε να αποσπάσουν τα στοιχεία των θυμάτων (πιστωτικές κάρτες, λογαριασμός taxisnet, κά) και να τα πουλήσουν στο dark web.

Το sms απάτη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παντρέψου αυτόν που θα σε επιλέγει κάθε μέρα και θα σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια

Efi Nika

Πήγαν στο χωριό για Πάσχα και πέθανε η κόρη τους: Νεκρή 15 χρόνη, δεν την άκουγαν, μπήκαν στο μπάνιο κι έπαθαν σοκ

Efi Nika

Τραγικός επίλογος στην εξαφάνιση: Θρήνος για τον 43χρονο Νίκο ανήμερα Μ.Πέμπτη, έτσι τον βρήκαν μετά από 15 μέρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika