Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Έκπληξη από Δερμιτζάκη: Να ανοίξει και η εστίαση μαζί με την αγορά – Μέσα στην εβδομάδα κάτω από χίλια κρούσματα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Υπάρχει βελτίωση στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού αλλά όχι αυτή που περιμέναμε ανέφερε ο Μανώλης Δερμιτζάκης.

Βλέπουμε ότι υπάρχει βελτίωση, όμως για μένα αυτή είναι αρκετά μικρότερη από αυτή που περιμέναμε, δήλωσε ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, προτείνοντας παράλληλα να ανοίξει και η εστίαση όταν ανοίξει η αγορά.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο κ. Δερμιτζάκης εξέφρασε παράλληλα την εκτίμηση πως μέσα στην εβδομάδα θα πέσουμε κάτω από τα χίλια κρούσματα, τονίζοντας ότι μια εβδομάδα αφότου συμβεί αυτό θα μπορέσουμε να ανοίξουμε την αγορά.

Ταυτόχρονα αναφερόμενος στο άνοιγμα της αγοράς, ο κ. Δερμιτζάκης τόνισε πως τότε θα μπορεί να ανοίξει και η εστίαση, καθώς με αυτό τον τρόπο θα αποφεύγουμε το συνωστισμό στα καταστήματα επισημαίνοντας όμως παράλληλα πως το “οριζόντιο άνοιγμα ενέχει και ρίσκο”.

Ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης αναφέρθηκε και στο εμβόλιο για τον κορονοϊό, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει κάποια ένδειξη πως υφίσταται ζήτημα να το κάνεις αφού έχει προηγηθεί το εμβόλιο για τη γρίπη, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως σκοπεύει να το κάνει και ο ίδιος.

“Τα εμβόλια για τον κορονοϊό είναι ασφαλή και πολύ αποτελεσματικά”

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Μανώλης Δερμιτζάκης προχώρησε σε μια ανάρτηση με την οποία πήρε θέση στις απόψεις που ακούγονται για πιθανές παρενέργειες των εμβολίων για τον κορονοϊό, τονίζοντας πως τα θεωρεί ασφαλή και πολύ αποτελεσματικά.

Ειδικότερα ο κ. Δερμιτζάκης αναφέρει στην ανάρτησή του τα εξής:

Περί παρενεργειών και απόφαση εμβολιασμού για τον SARS-COV2.

Ακούω με προσοχή καποιες αποψεις οτι δεν ξερουμε αρκετά για το εμβολιο για τον SARS-COV2 οσον αφορά τις παρενέργειες σε συγκεκριμένες μεγαλες η μικρές ομαδες του πληθυσμου η για σπάνιες παρενέργειες. Ειναι μια αποδεκτή σκέψη την οποια πρεπει να συζητήσουμε.

Ας ξεκινήσουμε απο τα βασικα. Με όλους τους όρους και συνθηκες τα εμβολια αυτα ειναι και πολυ ασφαλή και πολυ αποτελεσματικά.

“Η άποψη μου λοιπον πολυ γενικα ειναι η παρακάτω. Σε κανενα απο τα φάρμακα και κυριως τα εμβολια δεν μπορουμε να ξερουμε τις λεπτομερείες και υποπεριπτωσεις που μπορούν να προκαλέσουν σπανιες περενεργεις μονο απο κλινικές μελετες πριν την έγκριση. Για μεγαλες και καλα ορισμενες ομαδες του πληθυσμου υπαρχει σχεδιο για επιπλέον κλινικές μελετες οπως για παράδειγμα σε παιδια η εγκύους και σε αυτη τη φάση προτείνεται η μη χορήγηση του εμβολίου σε αυτες τις ομαδες μεχρι το αποτέλεσμα των μελετών.

Η συντριπτική πλειοψηφία πιθανών πολυ σπάνιων παρενέργειων ταυτοποιούνται μονο σε τεράστια δείγματα που μπορούν να προκύψουν μονο μετα τη χορήγηση στον πληθυσμο, την παρακολουθηση και την ανάλυση. Για τα περισσότερα φάρμακα η εμβολια δεν ειχαμε τετοιες πληροφοριες παρα μονο οταν δοθηκαν σε μεγαλο αριθμο πολιτών. Για παράδειγμα εαν ύπαρχε πιθανότητα παρενέργειας 1/εκατομμύριο δεν ειναι δυνατόν να κανουμε κλινικες μελέτες σε πολλα εκατομμυρια εθελοντες πριν την έγκριση.

Τελος, και το πιο σημαντικό για μενα, ποιες θα ειναι οι συνεπείες στον καθε οργανισμό αν κάποιος δεν κανει το εμβολιο αλλα αντίθετα μολυνθεί απο τον ιο; Τα αρχικά στοιχεια μιλάνε για μακροχρονιες συνεπειες ακομα και σε αυτους που επιβιώνουν, ακομα και σε αυτους που την περναμε ασυμπτωματικα.

Στους γιατρούς λοιπον, οι οποίοι εχουν και τον πρωτο λογο να συμβουλέψουν τους ασθενεις τους, ας αναρωτηθούν αν εχουν τέτοια στοιχεια στα χέρια τους ωστε να πούνε σε κάποιον χωρις δισταγμό ‘Ναι ειναι πιο ασφαλές να μολυνθείς απο τον ιο απο το να κανεις το εμβολιο’. Γιατι με τέτοια μεταδοτικότητα ολοι σχεδον θα μολυνθούμε αργά η γρήγορα”.

 

thetoc.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μου αρέσει πολύ, αλλά μου ζήτησε για πρώτο ραντεβού να πάμε σε εσπερινό – Τι λέτε να κάνω;

Efi Nika

Αν μπορείς να πεις αυτές τις 5 φράσεις με αυτοπεποίθηση, έχεις βρει το νόημα της ευτυχίας

Efi Nika

Μην βάζετε την κάρτα σας, σας τρώνε λεφτά: Τεράστια απάτη με 800.000 θύματα που ψώνισαν από γνωστό κινέζικο eshop

Efi Nika