Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Εκατοντάδες τάφοι στη Θεσσαλονίκη για τα θύματα του κορονοϊού-Σοκάρουν οι εικόνες στα νεκροταφεία-ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τα νεκροταφεία της Θεσσαλονίκης αδυνατούν να χωρέσουν τα θύματα του κορονοϊού – 70 ταφές έχουν γίνει μέχρι στιγμής στα κοιμητήρια του Ευόσμου.

Φονικός μήνας ήταν ο Νοέμβριος για τη χώρα, αφού το δεύτερο κύμα του κορονοϊού προκάλεσε τον θάνατο σε 1.780 ασθενείς, σχεδόν το 75% των συνολικών θανάτων από την αρχή της πανδημίας.

Στη Θεσσαλονίκη, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο του δεύτερου κύματος της πανδημίας, οι επιπτώσεις αποτυπώνονται με δραματικό τρόπο στους ειδικούς χώρους ταφής των θυμάτων του θανατηφόρου ιού.

Οι θλιβερές εικόνες των σφραγισμένων φέρετρων που οδηγούνται στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφώσει ο δήμος Θεσσαλονίκης στα νεκροταφεία είναι πλέον καθημερινές και φυσικά πολλαπλάσιες σε σχέση με το πρώτο κύμα της πανδημίας την περασμένη άνοιξη, όταν ήταν και πολύ μικρότερος ο αριθμός των ανθρώπων που έχαναν τη μάχη με τον κορονοϊό.

Τα νεκροταφεία της συμπρωτεύουσας αδυνατούν να χωρέσουν τα θύματα της πανδημίας. Σύμφωνα με την εκπομπή “Live News” του Mega, καθημερινές είναι οι εργασίες ανοίγματος νέων ταφώνων στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στην περιοχή της Θέρμης από συνεργεία του δήμου.

Πάνω από 160 κηδείες κορονοϊού από τον Απρίλιο

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 70 ταφές έχουν γίνει μέχρι στιγμής στα κοιμητήρια του Ευόσμου τα οποία βρίσκονται στην άλλη πλευρά της πόλης ενώ ακόμη 130 ταφώνες είναι διαθέσιμοι για θύματα COVID.

Οι αριθμοί προκαλούν ανατριχίλα. Πάνω από 160 κηδείες κορονοϊού έχουν γίνει από τον Απρίλιο έως τώρα. Οι περισσότερες εξ αυτών έγιναν το τελευταίο δίμηνο.

Ο κύριος Γιώργος Αβαρλής, αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Θεσσαλονίκης μιλώντας στο “LIVE NEWS” αναφέρθηκε στην εντολή που έδωσε από τον Μάρτιο ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ώστε να γίνει ξεχωριστός χώρος στα κοιμητήρια για τα θύματα του κορονοϊού.

“Χάρη σε αυτό δεν ζούσε σκηνές από την κόλαση του Δάντη“, τόνισε, “μέσα σε 2 ημέρες, είχαμε 18 νεκρούς από Covid. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πώς γίνονται αυτές οι τελετές. Η παγωμάρα, η ψύχρα στην ψυχή…”.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, οι σοροί των νεκρών από κορονοϊό τοποθετούνται σε ειδικές σακούλες μέσα στα φέρετρα που είναι σφραγισμένα και τυλιγμένα με διπλή σειρά νάιλον, ενώ θα πρέπει να μείνουν θαμμένοι δέκα χρόνια. Παρότι τα πρωτόκολλα τηρούνται αυστηρά, οι εργαζόμενοι στα κοιμητήρια φοράνε την ειδική φόρμα κατά τη διαδικασία του ενταφιασμού.

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι επίσημο: Ιδού η καλύτερη πόλη σε ποιότητα ζωής στην Ελλάδα, θα άφηνες την Αθήνα για να μείνεις εκεί;

Efi Nika

Διασώστης του ΕΚΑΒ παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο εν ώρα καθήκοντος

Efi Nika

Βίντεο θαρραλέου ταξιτζής στα Καμίνια, που καταδίωξε και έπιασε ληστή που έκανε τον πελάτη και τον ¨ξάφρισε”

Efi Nika