Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

Είσοδος στο σχολείο: Τι θα ισχύει από δω και στο εξής για τους ανεμβολίαστους γονείς

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Διανύουμε το τέταρτο κύμα της πανδημίας και το Υπουργείο Παιδείας καταβάλλει τεράστια προσπάθεια για να μην κλείσουν τα σχολεία και να αποφευχθεί η διασπορά στις σχολικές μονάδες.

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΟΔΗΓΟΥΝ

Όπως έχει επισημάνει και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, «Καμία συζήτηση για να κλείσουν τα σχολεία. Προφανώς όταν υπάρχουν περισσότερα κρούσματα στην κοινωνία θα υπάρχουν και στα σχολεία, είναι συγκοινωνούντα δοχεία αυτά. Τα σχολεία παρακολουθούν την πανδημία δεν την οδηγούν».

EDUPASS.GOV.GR: ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ SELF TEST ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Στο πλαίσιο αυτό από τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου τέθηκε σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες η πλατφόρμα edupass.gov.gr, για τη δήλωση των αποτελεσμάτων των διαγνωστικών ελέγχων μαθητών.

Σε λειτουργία η πλατφόρμα «edupass.gov.gr» για τα Πανεπιστήμια - Προσεχώς και για τα σχολεία

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΕΦΕΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ

Στις περιπτώσεις που ανεμβολίαστοι γονείς επιθυμούν να μπουν στο χώρο του σχολείου για ενημέρωση για την πρόοδο των παιδιών τους ή για προκαθορισμένο ραντεβού με τον εκπαιδευτικό της τάξης ή με άλλο μέλος της σχολικής κοινότητας (πχ. ψυχολόγο, τη διεύθυνση του σχολείου)  θα πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να μπουν στην πλατφόρμα edupass.gov.gr και να δηλώσουν το αποτέλεσμα του rapid test που έχουν υποβληθεί την προηγούμενη μέρα της επίσκεψής τους στο σχολείο.

Σημειώνεται ότι δεν χρειάζεται να εκτυπώσουν το αρνητικό αποτέλεσμα αλλά θα πρέπει να ζητήσουν αφού το καταχωρίσουν στην πλατφόρμα να αποσταλεί στη θυρίδα της σχολικής μονάδας η κατάστασή της.

Σημειώνεται ότι χωρίς την υποβολή rapid test οι γονείς δεν μπορούν να μπαίνουν στο χώρο του σχολείου. Σε περίπτωση παραλαβής ασθενή μαθητή περιμένουν στην έξοδο του σχολείου.

 

infokids.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ό,τι κι αν γίνει, θα είμαι πάντα εδώ»: Το μήνυμα ενός μπαμπά προς τα παιδιά του

Efi Nika

Παιδικά εμβόλια: Όλες οι παρενέργειες ανά εμβόλιο – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

newsitamea

3χρονο κοpιτσάκι πίστευε ότι υπήρχαν τέρατα στο δωμάτιό της – Τελικά ήταν… 60.000 μέλισσες…

Efi Nika