Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΑ

Είπε αυτό που όλοι «τρέμουν» να ακούσουν: Ισχυρή προειδοποίnση Λέκκα μετά τον σεισμό 4,8 Ρίχτερ στην Εύβοια – ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ο Ευθύμης Λέκκας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τον σεισμό 4,8 Ρίχτερ στην Εύβοια, χθες, Παρασκευή, μεσημέρι, ο οποίος έγινε αισθητός και στην Αττική.

Ευθύμης Λέκκας: «Η περιοχή μπορεί να δώσει και μεγαλύτερο σεισμό»

Όπως υπογράμμισε ο σεισμολόγος «η περιοχή μπορεί να δώσει και μεγαλύτερο σεισμό, ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Έχει ιστορικό η περιοχή, αλλά συνήθως περιορίζεται γύρω από αυτή, η οποία στην προκειμένη περίπτωση είναι θαλάσσια και αραικατοικημένη».

Η πρόβλεψη του Ευθύμη Λέκκα για μεγαλύτερο σεισμό στην περιοχή

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ επεσήμανε ότι η περιοχή είναι σεισμογενής και έχει ένα σύνολο ρηγμάτων, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλα και συμπλήρωσε «παρακολουθούμε διαρκώς το φαινόμενο. Μπορεί να έρθει ένας μεγαλύτερος σεισμός στον υποθαλάσσιο χώρο όπου υπάρχει απορρόφηση σεισμικής ενέργειας και για αυτό δεν υπάρχει ανησυχία».

Λαμβάνοντας υπόψη την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή 23 χιλιόμετρα ανατολικά, νοτιοανατολικά της Κύμης. Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.

Όπως αναφέρει το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός που έγινε ανοιχτά της Εύβοιας είχε ένταση 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται στα 29 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Αλιβερίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα Τραγωδία Μηχανή παρέσυρε και σκότωσε πεζή μόλις πριν λίγο

Efi Nika

«Σήμερον κρεμάται επί ξύλου»: Τι γιορτάζουμε την Μεγάλη Πέμπτη, ο Μυστικός Δείπνος και η προδοσία του Ιούδα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Μητέρα έδιωξε κακήν κακώς τον νονό του γιου της επειδή του έφερε λαμπάδα από οργανισμό για καρκινοπαθή παιδιά

Efi Nika