Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

EgyptAir: Βρέθηκαν συντρίμμια του μοιραίου Airbus ανοιχτά της Αλεξάνδρειας – Εντόπισαν ανθρώπινο μέλος και αντικείμενα των επιβατών!!!-ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

3

Συντρίμμια του αεροπλάνου της EgyptAir που χάθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στη Μεσόγειο βρέθηκαν 290 χιλιόμετρα βόρεια των ακτών της Αλεξάνδρειας
– Πολεμικά πλοία και αεροσκάφη του αιγυπτιακού στρατού βρήκαν και αντικείμενα που ανήκουν σε επιβάτες
– Έχει εντοπιστεί σε ακτίνα 5 μιλίων από την περιοχή όπου χάθηκε το στίγμα του αεροπλάνου ανθρώπινο μέλος, μια βαλίτσα και ένα κάθισμα
– Πλοία και αεροπλάνα της Αιγύπτου σαρώνουν την περιοχή για να βρουν το μαύρο κουτί του μοιραίου Airbus
– Όλα δείχνουν τρομοκρατική επίθεση αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.
Έφτασε στο τέλος του το θρίλερ με την εξαφάνιση του Airbus της EgyptAir με τους 66 επιβαίνοντες, που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ τα ξημερώματα της Πέμπτης (19.05.2016); Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η αιγυπτιακή τηλεόραση, βόρεια της Αλεξάνδρειας εντοπίστηκαν συντρίμμια του αεροπλάνου στη θαλάσσια περιοχή 290 χιλιόμετρα βόρεια της Αλεξάνδρειας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, σε άλλο σημείο εντοπίστηκαν και αντικείμενα που φέρονται να ανήκουν σε επιβάτες της πτήσης MS 804 που είχε απογειωθεί από το Παρίσι με προορισμό το Κάιρο. Περισσότερες από 24 ώρες μετά, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τα αίτια που προκάλεσαν τη νέα αεροπορική τραγωδία, με την εκδοχή της τρομοκρατικής επίθεσης να είναι η πιο πιθανή. Προς το παρόν, όμως, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

 

  Το σημείο όπου βρέθηκαν τα συντρίμμια

  Η τύχη του γύρισε την πλάτη

Ο Πασκάλ Ες, 51 ετών φωτογράφος, παραλίγο να χάσει την πτήση καθώς λίγες μέρες πριν είχε χάσει το διαβατήριό του. Όμως τελικά το βρήκε σε ένα δρόμο της πόλης Εβρέ, όπου έμενε και έτσι ήταν ανάμεσα στους επιβάτες του μοιραίου Airbus.

  Συλλυπητήρια και από την EgyptAir

Η EgyptAir ειλικρινώς εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της στις οικογένειες και τους φίλους των επιβατών που βρίσκονταν στην πτήση MS804.

  Συλλυπητήρια από τον πρόεδρο της Αιγύπτου

Ο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι εξέφρασε στα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. “Η προεδρία με μεγάλη λύπη, θρηνεί τα θύματα που βρίσκονταν στην πτήση της EgyptAir που σκοτώθηκαν μετά τη συντριβή του αεροπλάνου στη Μεσόγειο κατά την επιστροφή του στο Κάιρο από το Παρίσι”, αναφέρει δήλωση της προεδρίας της Αιγύπτου.

  Διεθνείς εμπειρογνώμονες

Τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή βόρεια των ακτών της Αλεξάνδρειας θα εξεταστούν από ειδικούς με επικεφαλής τον Αιγύπτιο Ayman el-Mokadam και με τη συνδρομή Γάλλων και Βρετανών εμπειρογνώμων, καθώς και με τη βοήθεια ειδικού της Airbus, της εταιρίας που κατασκεύασε το αεροπλάνο.

  Βρήκαν και ανθρώπινο μέλος

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε το κέντρο επιχειρήσεων του υπουργείου Άμυνας από τις αιγυπτιακές αρχές, πέντε μίλια από το σημείο όπου χάθηκε το στίγμα του αεροπλάνου βρέθηκαν ανθρώπινο μέλος, ένα κάθισμα και αποσκευές επιβατών!

  “Θέλουμε να θάψουμε τους ανθρώπους μας”

Οι συγγενείς των επιβατών της πτήσης MS804 έχουν συγκεντρωθεί σε ξενοδοχείο του Καΐρου και περιμένουν, εδώ και περισσότερες απο 24 ώρες, ενημέρωση από τις αιγυπτιακές αρχές. “Θέλουμε να θάψουμε τους ανθρώπους μας” λένε, ελπίζοντας να μπορέσουν έτσι να βάλουν ένα τέλος στην αγωνία τους.

View image on Twitter

  Καμία ανάληψη ευθύνης

Μπορεί το απόγευμα της Πέμπτης να υπήρξε η φημολογία, ακόμη και το Ινστιτούτο αναλύσεων Stratfor επικαλέστηκε ανεπιβεβαίωτες αναφορές στο twitter, πως πίσω από την τραγωδία βρίσκεται ομάδα που συνεργάζεται με το Ισλαμικό Κράτος, μέχρι τώρα όμως ΔΕΝ υπάρχει ανάληψη ευθύνης. Η Mina Al-Lami, ειδική σε θέματα που αφορούν στους τζιχαντιστές, είπε στο BBC πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη ένδειξη πως ο ISIS ή κάποια άλλη τζιχαντιστή οργάνωση ευθύνεται για την εξαφάνιση του αεροπλάνου. Σημείωσε πως συνήθως, το Ισλαμικό Κράτος αναλαμβάνει την ευθύνη για τις επιθέσεις του μέσα σε διάστημα λίγων ωρών.

  Τα πρόσωπα της τραγωδίας

Το πλήρωμα και οι 56 επιβάτες, ανάμεσά τους ένα παιδί και δυο βρέφη. 66 άνθρωποι. 66 θύματα της νέας αεροπορικής τραγωδίας που συγκλονίζει τον κόσμο. Την ώρα που το θρίλερ με την εξαφάνιση της πτήσης MS804 της EgyptAir που απογειώθηκε από το Παρίσι για το Κάιρο συνεχίζεται, οι ελπίδες να υπάρξουν ζωντανοί, εξανεμίζονται.

  Τα σενάρια

Δύο είναι τα βασικά σημεία που απασχολούν τους ειδικούς. Το πρώτο έχει να κάνει με τη συμπεριφορά του πιλότου. Ο κυβερνήτης ως την τελευταία του επικοινωνία με τους Έλληνες ελεγκτές είναι ευδιάθετος, στη συνέχεια δείχνει να ακολουθεί κατά γράμμα τις οδηγίες που έχει πάρει… ως λίγο πριν βγει απ’ το ελληνικό FIR. Εκεί ούτε απαντά και κυρίως το αεροσκάφος ξεκινά μια περίεργη πορεία.

  Επιβεβαιώνει η EgyptAir

Η αεροπορική εταιρία μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο twitter επιβεβαίωσε ότι εντοπίστηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους. Βέβαια, το ίδιο έκανε και το απόγευμα της Πέμπτης, αναιρώντας στη συνέχεια.

  Εικόνες από τις έρευνες

  Βόρεια της Αλεξάνδρειας

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο αιγυπτιακός στρατός ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν συντρίμμια του αεροπλάνου της EgyptAir στη θαλάσσια περιοχή 290 χιλιόμετρα βόρεια των ακτών της Αλεξάνδρειας. Το αιγυπτιακό ναυτικό βρήκε επίσης και αντικείμενα που ανήκουν σε επιβάτες της μοιραίας πτήσης, ενώ σαρώνει την περιοχή για το “μαύρο” κουτί, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Στρατού.

  Ψάχνουν το μαύρο κουτί

Οι έρευνες στην περιοχή είναι εκτεταμένες αφού αναζητείται το μαύρο κουτί του μοιραίου Airbus που θα δώσει απαντήσεις για το τι συνέβη στο αεροπλάνο πριν χαθεί από τα ραντάρ
 

  Δείτε εικόνες από τις έρευνες

  Όλοι μιλούν για τρομοκρατία αλλά…

Οι Γάλλοι επιμένουν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για τα αίτια
 

  Γνωστές γίνονται σιγά σιγά οι προσωπικές ιστορίες των επιβαινόντων

  Βρέθηκαν συντρίμμια

Συντρίμμια και προσωπικά αντικείμενα βρέθηκαν σε δυο διαφορετικά σημεία στην Μεσόγειο από την πτήση MS804 της EgyptAir που αγνοείται από χθες.  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου εντοπίστηκαν βόρεια της Αλεξάνδρειας συντρίμμια και σε άλλο σημείο βρέθηκαν από σκάφος του Ναυτικού αντικείμενα των επιβατών.

 

 

newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παντρέψου αυτόν που θα σε επιλέγει κάθε μέρα και θα σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια

Efi Nika

Πήγαν στο χωριό για Πάσχα και πέθανε η κόρη τους: Νεκρή 15 χρόνη, δεν την άκουγαν, μπήκαν στο μπάνιο κι έπαθαν σοκ

Efi Nika

Τραγικός επίλογος στην εξαφάνιση: Θρήνος για τον 43χρονο Νίκο ανήμερα Μ.Πέμπτη, έτσι τον βρήκαν μετά από 15 μέρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika