Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΑΙΔΕΙΑ

«Έγραψα 20 Μαθηματικά, 20 Φυσική, 19,5 Χημεία. Τρελάθηκα!»: Ο Ιρανός πρόσφυγας που αρίστευσε στις Πανελλήνιες – ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Λίγο πριν τις 13.00 ανακοινώθηκαν οι βαθμοί από τις Πανελλήνιες Εξετάσεις και ένας από τους μαθητές που αρίστευσαν είναι ένας πρόσφυγας από το Ιράν.

Ο μαθητής του Πρότυπου Λυκείου Μυτιλήνης, όντας πανευτυχής με τα αποτελέσματα, μίλησε στην κάμερα του «Αίολος», που βρέθηκε στο σχολείο. Ο ίδιος όπως όπως αποκάλυψε ήρθε με τους γονείς στη χώρα το 2019, με τις προσφυγικές ροές από το Ιράν.

Πρόκειται για τον Κούρο Ντουρμοχαμαντί Μπαγκί, ο οποίος άφησε μια δύσκολη ζωή πίσω του και κατάφερε να αριστεύσει στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2022 συγκεντρώνοντας μέσο όρο 18.25.

Συγκεκριμένα ο ίδιος έγραψε Μαθηματικά 20, Φυσική 20, Χημεία 19,5 και Έκθεση 13,5, βγαίνοντας δεύτερος στο σχολείο του. «Το σχολείο και οι καθηγητές με βοήθησαν πάρα πολύ» δήλωσε ο ίδιος και αποκάλυψε πως αν μπορέσει, θέλει να σπουδάσει στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στη Θεσσαλονίκη.

«Τρελάθηκα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο μαθητής, όταν ερωτήθηκε πως αντέδρασε όταν είδε τα αποτελέσματα και συμβούλευσε τους μαθητές να μην έχουν άγχος με τις εξετάσεις, κάτι που ο ίδιος δεν κατάφερε να αποβάλει από εκείνον.

Δείτε το βίντεο:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ό,τι κι αν γίνει, θα είμαι πάντα εδώ»: Το μήνυμα ενός μπαμπά προς τα παιδιά του

Efi Nika

Τραγικός επίλογος στην εξαφάνιση: Θρήνος για τον 43χρονο Νίκο ανήμερα Μ.Πέμπτη, έτσι τον βρήκαν μετά από 15 μέρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Συμβουλές για την αποφυγή σοβαρών ατυχημάτων από βεγγαλικά και κροτίδες

newsitamea