Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΑΙΔΙ

«Έγινε θαύμα»: Διδυμάκια ενωμένα στo κεφάλι διαχωρίστηκαν με επιτυχία!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η Heather και o Riley ενθουσιάστηκαν όταν ανακάλυψαν ότι θα γίνουν γονείς μόλις δύο μήνες μετά τον γάμο τους.

Αυτό όμως που τους έκανε ακόμα πιο χαρούμενους, ήταν ότι κατά τη διάρκεια του υπερήχου έμαθαν πως περιμένουν όχι ένα, αλλά δύο μωράκια!

Ωστόσο, ο ενθουσιασμός τους μετριάστηκε όταν οι γιατροί τους ενημέρωσαν πως τα δίδυμα κοριτσάκια τους, είναι ενωμένα στο κεφάλι, κάτι που συμβαίνει εξαιρετικά σπάνια!

Όσο η Heather ήταν ακόμα έγκυος, έμαθαν πως τα μωράκια τους έχουν μόνο 2% πιθανότητες να επιβιώσουν, ενώ αμέσως μετά τη γέννα θα έπρεπε να κάνουν μια δύσκολη επέμβαση για να χωριστούν.

Όταν τελικά οι μικρές Αbby και Erin γεννήθηκαν, υποβλήθηκαν σε μια σειρά εξετάσεων μέχρι να αποφασίσουν οι γιατροί πότε και πώς θα έκαναν την εγχείρηση που θα τους έσωζε τη ζωή.

«Όλοι προσπαθούσαν να βρουν τον καλύτερο τρόπο για να φροντίσουν τα κορίτσια μας όταν γεννήθηκαν», ανέφεραν οι γονείς των κοριτσιών. Όταν τα κορίτσια ήταν 10 μηνών, ήρθε η στιγμή της μεγάλης επέμβασης που κράτησε περίπου 11 ώρες!

Ευτυχώς είχε αίσιο τέλος, αλλά οι επόμενοι μήνες δεν ήταν εύκολοι. Ακολούθησαν μικρότερες χειρουργικές επεμβάσεις που κράτησαν 5 μήνες, ενώ η ανάκαμψη των διδύμων ήταν χρονοβόρα και ριψοκίνδυνη.

Μόλις οι συνθήκες τους επέτρεψαν, η Αbby και η Erin ξεκίνησαν εργοθεραπεία και, πέντε μήνες αργότερα, τα κορίτσια πήραν τελικά εξιτήριο από το νοσοκομείο ξεκινώντας ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους.

Αφού ξεπέρασαν αμέτρητες προκλήσεις και υποβλήθηκαν σε αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις, τα κοριτσάκια ζουν επιτέλους μια κανονική ζωή.

Αν και τα δίδυμα θα χρειαστούν επιπλέον πλαστικές και επανορθωτικές επεμβάσεις καθώς μεγαλώνουν, τελικά κατάφεραν να νικήσουν όλες τις πιθανότητες, να παλέψουν για τη ζωή τους και να βγουν νικήτριες.

 

brightside.com   ,  mama365.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητέρα έδιωξε κακήν κακώς τον νονό του γιου της επειδή του έφερε λαμπάδα από οργανισμό για καρκινοπαθή παιδιά

Efi Nika

Σοκ στην παραλία της Αγίας Μαρίνας: 55χρονος έκανε βουτιά και μετά από λίγο επέπλεε νεκρός, ούρλιαζαν οι λουόμενοι – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Η μάνα είναι σαν το αλάτι. Η απουσία της κάνει τα πάντα άνοστα

Efi Nika