Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Εγχείρηση στα Mάτια επέτρεψε σε μία τυφλή Γιαγιά να δει την Οικογένεια της μετά από 50 Χρόνια!!!-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

5

Μια γιαγιά έλαβε το “καλύτερο δώρο” φέτος για τη Γιορτή της Μητέρας – την όραση της. Μετά από σχεδόν 5 δεκαετίες τυφλή, μια σπάνια εγχείρηση στα μάτια, στο Οφθαλμολογικό Νοσοκομείο του Σίδνεϊ, επέτρεψε στην Fran Laver να δει ξανά.

Αυτή η απίθανη εγχείρηση σημαίνει ότι σε λίγο καιρό θα μπορέσει να δει τα 4 εγγόνια της για πρώτη φορά, αναφέρει το Nine News.

3

Σαν νεαρή μητέρα, η Laver από το Grenfell του New South Wales κόλλησε το σύνδρομο Stevens-Johnson και μέσα σε 2 χρόνια έχασε τελείως την όραση της. Η ασθένεια συνήθως μεταδίδεται σαν αντίδραση σε φάρμακα ή από κάποια μόλυνση και μπορεί να παρουσιαστεί σε ήπια μορφή σαν εξάνθημα ή να αποβεί μοιραία.

Για την Laver, ωστόσο, η επίδραση του συνδρόμου έχει επιτέλους αλλάξει. Μέσα από μία σπάνια και ακριβή επέμβαση αντικαταστάθηκε o κερατοειδής χιτώνας της και η όραση της επέστρεψε.

4

5

Η τύφλωση δεν είχε μόνο σωματικό αντίκτυπο πάνω της. “Το χειρότερο πράγμα του να έχεις μειωμένη όραση είναι η απομόνωση”, είπε στο Nine News. Ο Dr. Mark Gorbatov, ένας από τους χειρούργους της Fran, είπε ότι η επιτυχία της επέμβασης ήταν ένα “θαύμα”.

Η Laver θα μπορεί πλέον να διακρίνει εικόνες, να βλέπει πρόσωπα και να διαβάζει μεγάλα γράμματα. Είπε ότι η πρώτη της προτεραιότητα θα είναι να διαβάσει βιβλία στα εγγόνια της.

6

 

 

 

dailymail.co.ukfanpage.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γνώρισε τον φύλακα άγγελό της που της έσωσε τη ζωή ως δότης μυελού των οστών – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Κώστας Ηλιάκης: 18 χρόνια μετά από τον θάνατο του Έλληνα σμηναγού από τουρκικό F-16 που βαφτίστηκε ατύχημα – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Κρυμμένος παράδεισος, χωρίς… τουρίστες: Το νησάκι που τρως ψαράκι, πίνεις και κοιμάσαι με 15 ευρώ την ημέρα – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika