Newsitamea.gr
AMEA news NEWS FEED

Έδιωξαν κοπέλες από καφετέρια στη Θεσσαλονίκη επειδή ήταν ΑΜΕΑ: Η καταγγελία της αδερφής μίας εκ των κοριτσιών!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Έδιωξαν κοπέλες από καφετέρια στη Θεσσαλονίκη επειδή ήταν ΑΜΕΑ: Η καταγγελία της αδερφής μίας εκ των κοριτσιών.

Κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και εκπλαγήκαμε δυσάρεστα. Διαβάστε τί γράφει δημόσια η αδερφή της μίας από τις δύο κοπέλες που διώχθηκαν σήμερα-όπως η ίδια ισχυρίζεται- επειδή οι κοπέλες είναι ΑΜΕΑ.

Λίγες ώρες πριν δύο κοπέλες ξεκίνησαν ανέμελες απ΄ το σπίτι τους να πιουν το πρωινό τους καφέ, σε γνωστό καφέ του Ρετζικίου, να πουν τα νέα τους, να γελάσουν και να διασκεδάσουν. Τι κρίμα όμως! Τα σχέδια τους ματαιώθηκαν, καθώς το γεγονός ότι είναι ΑΜΕΑ ήταν αρκετό για να μην γίνουν αποδεκτές από το μαγαζί.

Παρά τις χαριτωμένες δικαιολογίες που αργότερα προέβαλε το μαγαζί, η πραγματικότητα είναι μία: η αναπηρία σου χαλάει το image. Και ό,τι μπορείς κάνεις γι’ αυτό, έτσι δεν είναι; Και πόσο πιο εύκολο σου είναι όταν ξέρεις ότι δεν θα υπάρξει αντίλογος. Απομακρύνεις το μικρόβιο της διαφορετικότητας, πριν προλάβει να μολυνθεί το μαγαζί ή κάποιος πελάτης.

Πόσο πιο ήσυχος κάνεις τώρα την δουλειά σου! Εκ μέρους της αδερφής μου, σε ευχαριστούμε Boulevard για την άριστη εξυπηρέτηση!

Όμως, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανάρτηση, το γεγονός ότι ήταν ΑμεΑ, «ήταν αρκετό για να μην γίνουν αποδεκτές από το μαγαζί».

Μεταξύ άλλων η καταγγελία αναγράφει χαρακτηριστικά ότι «δύο κοπέλες ξεκίνησαν ανέμελες από το σπίτι τους να πιουν το πρωινό τους καφέ, σε γνωστό καφέ του Ρετζικίου, να πουν τα νέα τους, να γελάσουν και να διασκεδάσουν. Τι κρίμα όμως. Τα σχέδιά τους ματαιώθηκαν, καθώς το γεγονός ότι είναι ΑμεΑ, ήταν αρκετό για να μην γίνουν αποδεκτές από το μαγαζί».

Όπως ήταν φυσικό, η παραπάνω καταγγελία κοινοποιήθηκε από αρκετούς χρήστες του διαδικτύου, που έσπευσαν να ζητήσουν τα «ρέστα» από τους υπεύθυνους της καφετέριας, οι οποίοι, έδωσαν απαντήσεις στο «P» για το εν λόγω περιστατικό.

«Ήταν μία απλή παρεξήγηση. Το κορίτσι ήρθε με τη φίλη χωρίς να συνοδεύεται από ενήλικο και επειδή είναι κάτω των 18, ένας από τους υπαλλήλους του μαγαζιού έθεσε το ζήτημα της συνοδείας ανηλίκων, χωρίς να γίνεται απολύτως κατανοητός».

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ιθύνοντες του καταστήματος, το θέμα «έχει λυθεί, μιλήσαμε τόσο με την οικογένεια όσο και με το κορίτσι και ζητήσαμε ταπεινά συγγνώμη». «Ποτέ δεν υπήρξαν διακρίσεις για το ποιος θα έρθει στο μαγαζί», προσθέτουν.

ΠΗΓΗ: www.diaforetiko.gr , singleparent.gr ,politik.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea