Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Εάν ακολουθείτε αυτούς τους τρεις κανόνες στη ζωή σας, θα έχετε ό,τι θέλετε!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Εάν ακολουθείτε αυτούς τους τρεις κανόνες στη ζωή σας, θα έχετε ό,τι θέλετε.

Υπάρχουν κάποιες αρχές, κανόνες παγκοσμίου ισχύος και αδιαμφισβήτητες βασικές αλήθειες στις οποίες στηρίζεται η ύπαρξη όλου του ανθρώπινου γένους και οι οποίες διαμορφώνουν τη ζωή μας. Η αλήθεια είναι ότι κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να ελέγξει αυτά που θα του φέρει η ζωή.

Ωστόσο, μπορούμε να επηρεάσουμε και να συμβάλλουμε σε αυτά που θα μας φέρει η ζωή. Οι πράξεις μας αυξάνουν τις πιθανότητες για ορισμένες συνέπειες, τουλάχιστον ως ένα βαθμό.

Αναγνωρίστε, κατανοήστε και συμπορευτείτε με τις αρχές που διέπουν το σύμπαν

Με το να είναι κανείς γνώστης των φυσικών νόμων και να οργανώνει τη ζωή του με τέτοιο τρόπο ώστε να βρίσκεται σε συμφωνία μ’ αυτούς τους νόμους, έχει περισσότερες πιθανότητες να πετύχει ένα επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα σώματά μας ανήκουν σε ένα σύστημα που λειτουργεί βάσει ορισμένων αρχών. Εάν κάποιος δεν ασκείται, δεν τρώει υγιεινά και δεν επισκέπτεται τακτικά το γιατρό, έχει περισσότερες πιθανότητες να πεθάνει σχετικά νέος. Και αν καπνίζει κιόλας, διπλασιάζονται οι πιθανότητες για εμφάνιση ασθένειας και πρόωρο θάνατο. Κατανοώντας κανείς τις αρχές που διέπουν τη ζωή, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τις πράξεις εκείνες που θα οδηγήσουν σε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα και έτσι ενθαρρύνεται ώστε να ακολουθήσει έναν τρόπο ζωής για πολύ καιρό.

 

Αυτές είναι οι τρεις αρχές που οδηγούν στην επιτυχία

 

  1. Αφιερώστε χρόνο και απολαύστε τα οφέλη του κόπου σας.

Η αρχή αυτή είναι μία περιληπτική απόδοση του «όσα σπέρνει κανείς θερίζει» όμως έχει βαθύτερο νόημα. Παρόλο που αυτή είναι η βάση της, λείπουν δύο βασικά στοιχεία από την τελευταία. Το πρώτο σχετίζεται με το χρόνο και το δεύτερο με τον κόπο. Ένας 20χρονος φοιτητής μπορεί να καθυστερήσει μία εργασία και να αναβάλει να την ολοκληρώσει μέχρι το βράδυ πριν την ημερομηνία παράδοσης. Μπορεί να μην κοιμηθεί όλο το βράδυ και να αριστεύσει στην τάξη την επόμενη μέρα. Έσπειρε καρπούς και θέρισε: πήρε έναν καλό βαθμό. Όμως, ισχύει το ίδιο και για τον αγρότη; Η αρχή είναι η ίδια, όμως ο αγρότης πρέπει να επενδύσει σε χρόνο και ενέργεια. Δεν σπέρνει σήμερα και θερίζει αύριο. Σύντομα, θα το μάθει αυτό και ο φοιτητής που καθυστέρησε.

Επίσης, η αρχή αυτή σχετίζεται και με το ζήτημα του χρόνου και της ενέργειας που αφιερώνει κανείς. Εδώ βλέπει κανείς την αληθινή πλάνη και την παγίδα αυτής της αρχής. Ο φοιτητής εργάστηκε όλη τη νύχτα και αμείφθηκε. Ωστόσο, αυτή είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Σκεφτείτε τον αγρότη. Φυτεύει σπόρους, περιμένει και μετά βγαίνει η σοδειά του. Όμως, προκειμένου να θερίσει, χρειάζεται να κοπιάσει περισσότερο. Πρέπει να βγει και να μαζέψει τη σοδειά για να μην σαπίσει στο χωράφι. Το ίδιο ισχύει για τα περισσότερα πράγματα στη ζωή. Πρέπει να μοχθήσεις και να επενδύσεις στα σωστά πράγματα αλλά πρέπει και να κουραστείς για να απολαύσεις το αποτέλεσμα.

 

  1. Το ότι κοπιάζει κανείς δεν σημαίνει ότι θα έχει και πάντα καλό αποτέλεσμα.

Μέσα από την εμπειρία της ζωής σας, θα έχετε συνειδητοποιήσει ότι δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν είναι πάντα θετικό παρά την προσπάθεια που έχετε καταβάλει. Στη ζωή, δεν ανταμείβονται πάντα όλα ανάλογα με το πόσο κοπιάζει κανείς. Και μετά, αρχίζει να συμβαίνει το αντίθετο. Τα αποτελέσματα βελτιώνονται και δεν είναι ανάλογα με την προσπάθεια που έχετε καταβάλει. Έτσι δεν χρειάζεται να μοχθήσει κανείς τόσο σκληρά όσο στην αρχή.

Το πιο σημαντικό που πρέπει να συνειδητοποιήσει κανείς σ’ αυτήν την αρχή είναι ότι, όπως και οι τόκοι στο χώρο της οικονομίας, η προσπάθεια γίνεται όλο και μικρότερη συν τω χρόνω. Πρέπει κανείς να συνειδητοποιήσει ότι, όπως και με τις επενδύσεις στο χώρο της οικονομίας, το ίδιο συμβαίνει και οπουδήποτε αλλού. Σημασία έχει το τι επενδύει κανείς καθώς έτσι επηρεάζεται άμεσα το είδος και το μέγεθος του αποτελέσματος. Πρέπει να επενδύει κανείς σε πράγματα που έχουν προοπτική και μεγάλη πιθανότητα να αποδώσουν καρπούς στο μέλλον. Η προσπάθεια πρέπει να είναι μεθοδευμένη, να έχει σκοπό και να είναι συστηματική. Στο τέλος, ακόμη και οι πιο μικρές προσπάθειες αυξάνονται σιγά σιγά και στο τέλος πολλαπλασιάζονται.

 

  1. Η συνέπεια είναι αυτή που μετράει.

Η ικανότητά σας να είστε συνεπείς και σταθεροί στο στόχο σας είναι ύψιστης σημασίας για να έχετε θετικά αποτελέσματα. Πολύ συχνά, οι άνθρωποι κουράζονται και τα παρατούν πολύ εύκολα. Πρέπει να μάθετε να επιμένετε. Πρέπει να είστε συνεπείς.

Η συνέπεια είναι πιο σημαντική από τη σωστή μεθοδολογία και πολλές φορές απαιτεί θυσίες. Με το να προσπαθεί κανείς για λίγο και υπερβολικά έπειτα από μεγάλη περίοδο ξεκούρασης, παρεμποδίζεται η πρόοδος. Να είστε συνεπείς. Να είστε συνεπείς στη φιλία, στην αποταμίευση, στα έξοδά σας, στην υγιεινή διατροφή σας, στην άσκησή σας, στις σπουδές σας όπως και στο χρόνο, την ενέργεια και τη βοήθεια που λαμβάνετε εάν θέλετε να έχετε αποτέλεσμα. Να είστε συνεπείς.

Στη ζωή, δεν υπάρχουν εγγυήσεις. Όμως, μπορείτε να καταπολεμήσετε τα εμπόδια προς όφελός σας.

 

Επιμέλεια κειμένου   Σωτηριάδου Χριστίνα

 

newsitamea.gr

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ζωή είναι καλύτερη όταν τη ζεις με αληθινές φίλες

Efi Nika

ABS: Το σπάνιο σύνδρομο που λίγο έλειψε να βάλει στη φυλακή έναν αθώο

Efi Nika

Το κοινό παυσίπονο που μας προστατεύει από τον καρκίνο στο παχύ έντερο

Efi Nika