Newsitamea.gr
AMEA news ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Ημερίδα για την ηλεκτρονική προσβασιμότητα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

esamea

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Ημερίδα για την ηλεκτρονική προσβασιμότητα, 16/12

Ημερίδα με τίτλο «Καλές Πρακτικές ηλεκτρονικής προσβασιμότητας –To Σύστημα Παραγωγής Εμπλουτισμού και Αξιοποίησης Περιεχομένου (ΣΥΣΠΕΑΠ)», διοργανώνουν το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.) σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στο συνεδριακό χώρο του κτιρίου της Ε.Σ.Α.μεΑ., (οδός Ελ. Βενιζέλου 236, ισόγειο, Ηλιούπολη, στάση ΜΕΤΡΟ Άλιμος), ώρα προσέλευσης 8.30 το πρωί.

Η ηλεκτρονική προσβασιμότητα έχει αναγνωριστεί τα τελευταία χρόνια ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα από το Ελληνικό Σύνταγμα και από πλήθος διεθνών συμβάσεων, οι οποίες υπαγορεύουν κανόνες και πολιτικές προς όφελος της μείωσης του ψηφιακού χάσματος.

Το Ε.Κ.Κ.Α. ως σύγχρονος δημόσιος προνοιακός φορέας προκειμένου να συμβάλλει στην υλοποίηση των επιταγών του εθνικού και διεθνούς δικαίου και αναγνωρίζοντας τις ανάγκες καθημερινής διαβίωσης των ΑμεΑ, υλοποίησε και λειτουργεί ένα σύστημα διαδικτυακών εφαρμογών με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών ενημέρωσης σε μορφή προσβάσιμη μέσω της Διαδικτυακής Πύλης (www.prosvasi-amea.gov.gr). Η εν λόγω Πύλη χαρακτηρίζεται από ευελιξία στη χρήση και έχει στόχο να εξασφαλίζει το δικαίωμα όλων των πολιτών να έχουν ίδια δυνατότητα πρόσβασης στην πληροφόρηση, αλλά και σε οπτικο-ακουστικό περιεχόμενο ειδικά προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες και δυνατότητές τους.

Η Ημερίδα έχει ως στόχο την προώθηση της ηλεκτρονικής προσβασιμότητας, καθώς και την ανάδειξη καλών πρακτικών οι οποίες έχουν αναπτυχθεί στην Ελλάδα και την εξοικείωση της ευρύτερης κοινωνίας με τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που συνδέονται με τα νέα μέσα ηλεκτρονικής επικοινωνίας και δικτύωσης.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea