Newsitamea.gr
NEWS FEED ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Δύναμη Ψυχής! Ανορεξική έφηβη που τρεφόταν με ανθρακούχο νερό και τσίχλες νίκησε τη νευρική ανορεξία και έχει πλέον τις πιο σέξι καμπύλες!!!-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Δύναμη Ψυχής! Ανορεξική έφηβη που τρεφόταν με ανθρακούχο νερό και τσίχλες νίκησε τη νευρική ανορεξία και έχει πλέον τις πιο σέξι καμπύλες.

Μία κοπέλα που πάλεψε με την ανορεξία έλεγε πως το βάρος της έφτασε στα 31 μόλις κιλά αφού ζούσε μόνο με νερό και τσίχλες.

Η 18χρονη Amanda Kristiansen, από το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, ήταν μόλις 11 ετών όταν άρχισε να παλεύει με την ανορεξία.

Η Amanda, η οποία μισούσε την εμφάνισή της, ήταν πεπεισμένη ότι η απώλεια βάρους θα έκανε τους ανθρώπους να την προσέξουν και πως θα τη βοηθούσε να κάνει φίλους, αλλά η διατροφική διαταραχή την άφησε να αισθάνεται απομονωμένη.

Η Amanda άρχισε να γυμνάζεται καθημερινά και έκοψε γλυκά και τους υδατάνθρακες από τη διατροφή της – και κατέληξε στο τέλος να μην τρώει τίποτα εκτός από τσίχλες και ανθρακούχο νερό – και έκρυβε το φαγητό της στις τσέπες και το στηθόδεσμό της για να δώσει στην οικογένειά της την εντύπωση ότι έτρωγε.

Στο χαμηλότερο βάρος της, η Amanda φορούσε παιδικά ρούχα και ζύγιζε 31 κιλά.

Σήμερα, η Amanda έχει ένα υγιές και φυσιολογικό σώμα, και έχει επίσης ερωτευτεί με την άρση βαρών.

“Εκείνη την εποχή, ήμουν απίστευτα ανασφαλής, μισούσα την εμφάνισή μου και ήμουν το ήσυχο κορίτσι που μόλις είχε αρχίσει να κάνει φίλους. Είχα πάντα φυσιολογικό βάρος, αλλά ποτέ δε μου άρεσε το σώμα μου,” είπε η Amanda.

“Αμέσως μετά το καλοκαίρι του 2010, ήμουν πολύ καταθλιπτική και ένιωθα απίστευτα μοναχική, αισθάνθηκα ότι κάτι πήγαινε λάθος με μένα, έτσι άρχισα να χάνω βάρος για να αλλάξω την εικόνα μου.”

“Άρχισα να γυμνάζομαι αρκετές φορές την εβδομάδα και αργότερα η άσκηση δεν έλειπε από το καθημερινό μου πρόγραμμα. Αρχικά έκοψα τη ζάχαρη και στη συνέχεια τους υδατάνθρακες και κατέληξα στο να μην τρώω καθόλου.”

“Ζούσα με ανθρακούχο νερό και τσίχλες για να μην νιώθω το αίσθημα της πείνας.”

“Έκρυψα πολλά φαγητά στις τσέπες και τους στηθόδεσμούς μου και είχα γίνει ειδική στο ψέμα.”

“Όταν ήμουν στα χειρότερά μου η οικογένειά μου μου έλεγε ότι έμοιαζα με νεκρή. Και αυτή είναι η αλήθεια, ένιωθα σαν να ήμουν νεκρή, δεν είχα καθόλου δυνάμεις, απλά ήθελα να πεθάνω.”

“Όταν ήμουν στα χειρότερά μου, η μαμά μου με παρακολούθησε 24 ώρες, όταν πήγαινα στο μπάνιο, όταν κοιμόμουν και ούτω καθεξής.”

“Αρχικά ήθελα να ανακάμψω μόνο για την οικογένειά μου, αλλά με την πάροδο του χρόνου άρχισα να αγωνίζομαι για τον εαυτό μου και μόνο όταν αποφάσισα ότι ήθελα να ελευθερωθώ απ’ αυτόν τον εφιάλτη η θεραπεία άρχισε να έχει αποτέλεσμα.”

“Πρέπει να το θελήσεις για να ανακάμψεις πραγματικά.”

“Βρήκα την αγάπη μου για τη ζωή και αυτό ήταν ένα κίνητρο για να αρχίσω να τρώω. Άρχισα επίσης να βγαίνω ξανά μαζί με φίλους και βρήκα νέους φίλους. Ήθελα να είμαι σε θέση να κάνω ό, τι έκαναν κι εκείνοι.”

“Άρχισα να βλέπω τα θετικά πράγματα στη ζωή και αυτό με έκανε να πολεμήσω σκληρότερα.”

Η νίκη της με την ανορεξία έχει αλλάξει τη ζωή της Amanda προς το καλύτερο και είναι πλέον χαρούμενη με το σώμα της.

“Είμαι χαρούμενη με την εικόνα του σώματός μου, δεν θα έλεγα ότι το λατρεύω 100 τοις εκατό, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος σε αυτόν τον κόσμο που είναι πλήρως ευχαριστημένος με την εικόνα του,” είπε.

“Αλλά αισθάνομαι άνετη με τον εαυτό μου τις περισσότερες φορές και μπορώ να ζήσω τη ζωή μου όπως θέλω.”

“Όταν ήμουν στα χειρότερά μου φοβόμουν να αφήσω τον μικρό μου αδερφό να με αγγίζει αν είχε φάει και δεν είχε πλύνει τα χέρια του. Νόμιζα ότι εάν με άγγιξε και είχε λίγο φαγητό στο χέρι του, θα μπορούσε να περάσει από το δέρμα μου και να με κάνει να πάρω βάρος.”

“Οι φίλοι και η οικογένειά μου είναι πολύ περήφανοι για μένα. Η μαμά μου ήταν ο άγγελος μου καθ ‘όλη τη διάρκεια αυτών των ετών και έχει σώσει τη ζωή μου, είναι μια πραγματική μαχήτρια.”

“Για χρόνια η ζωή μου έμοιαζε με κόλαση. Αλλά τα κατάφερα και βγήκα από αυτόν τον εφιάλτη.”

Η Amanda προσπαθεί πλέον να ενημερώσει και να βοηθήσει τις άλλες κοπέλες να βγουν από τον εφιάλτη της ανορεξίας.

“Δεν είναι εύκολο, αλλά το μόνο πράγμα που θα σας βοηθήσει να βελτιωθείτε είναι να μην κάνετε ό,τι σας λέει η ασθένεια.”

“Καταπολεμήστε την, θα πρέπει να θέλετε πραγματικά να τα τη νικήσετε, αλλιώς δεν θα κάνετε τίποτε.”

“Να το παλέψετε. Θα πάρει χρόνο, αλλά τίποτα δεν είναι αδύνατο.”

ΠΗΓΗ: fanpage.gr  ,  hwww.diaforetiko.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η στιχουργός Όλγα Βλαχοπούλου διεγνώστη με καρκίνο του μαστού – Η ανάρτησή της – Οι 5 πιο συχνές παρανοήσεις

Efi Nika

Υπεραιωνόβια γιαγιά 103 ετών μαγειρεύει κάθε μέρα και δίνει συμβουλές μακροζωίας – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Πέθανε η γηραιότερη γυναίκα της Ελλάδας σε ηλικία 119 ετών – Ποια ήταν η Χανιώτισσα Ελένη Μπαρουλάκη

Efi Nika