Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Δύναμη ψυχής: 18χρονη που έχασε τα άκρα της από μηνιγγίτιδα, έγινε πρωταθλήτρια στο σερφ – ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Όταν η Σάρα Αλμάγκρο έχασε τα χέρια και τα πόδια της ένιωσε πως θα έπρεπε να κάνει κάτι ώστε να μην χάσει και τη ζωή της.

Το σέρφινγκ ήταν και παρέμεινε το όνειρό της το οποίο κάνει πραγματικότητα καθημερινά στις παραλίες της Ισπανίας.

Όταν η Σάρα Αλμάγκρο ήταν 18 ετών υπέστη μηνιγγιτιδοκοκκική μηνιγγίτιδα, ορότυπου Υ, και οι χειρουργοί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν και τα δύο της χέρια και τα δύο της πόδια λόγω σήψης. Από τότε, έχει ξεπεράσει τον εαυτό της και αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν έχει όρια.

Το όνειρό της ήταν να γίνει σέρφερ, να εκπροσωπήσει την Ισπανία και παρ’ όλο που το σοκ που υπέστη μετά από αυτόν τον αναγκαστικό ακρωτηριασμό ήταν μεγάλο, αποφάσισε να μην παρατήσει το όνειρό που είχε και να συνεχίσει να προσπαθεί.

Η σανίδα του σερφ έγινε τα πόδια και τα χέρια που είχε χάσει και η θάλασσα το μέρος που θα ήταν ίση με όλους, αφού η αναπηρία της την έκανε να μοιάζει διαφορετική μέσα στην κοινωνία.

Μόλις τρία χρόνια αργότερα, έλαβε μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα παρα-Σέρφινγκ στις Ηνωμένες Πολιτείες και τερμάτισε δεύτερη.

Η Αλμάγκρο ήταν, επίσης, μεταξύ των διαγωνιζομένων που έλαβαν μέρος στο πρωτάθλημα Open LPA Surf City 2023 στην Playa de las Canteras στα Γκραν Κανάρια και ήρθε πρώτη στον όμιλό της.

Είχα τέσσερα προσθετικά μέλη και μία μεταμόσχευση νεφρού αλλά εκπροσώπησα την Ισπανία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και πέρασα το αργυρό μετάλλιο στον λαιμό μου. Είναι κάτι που δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ μετά από όλα όσα συνέβησαν.

Οι άνθρωποι δεν πρέπει ποτέ να παραδίδουν τα όπλα», είπε η ίδια στο Reuters μετά την επιτυχία της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραγικός επίλογος στην εξαφάνιση: Θρήνος για τον 43χρονο Νίκο ανήμερα Μ.Πέμπτη, έτσι τον βρήκαν μετά από 15 μέρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Συμβουλές για την αποφυγή σοβαρών ατυχημάτων από βεγγαλικά και κροτίδες

newsitamea

Η πιο συγκινητική Ανάσταση: Εκεί που τα νεκροταφεία γεμίζουν φως κι όλοι είναι δίπλα στους τάφους των δικών τους – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika