Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δώρα Ζέμπερη: Δραματικές εξελίξεις! Τώρα μιλά για εντολή δολοφονίας ο δράστης!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Νέα τροπή σε μια υπόθεση που σόκαρε όσο λίγες ολόκληρη τη χώρα. Ο άνθρωπος που δολοφόνησε την Δώρα Ζέμπερη υποστηρίζει τώρα πως η στυγερή δολοφονία έγινε κατόπιν… εντολής!

Υποπίπτοντας σε μια ακόμη εξοργιστική αντίφαση, μιλά για δύο ανθρώπους οι οποίοι τον προμήθευσαν με φωτογραφίες της 32χρονης εφοριακού, αλλά και με το μαχαίρι του εγκλήματος – Υποστηρίζει πως “κάποιους ενοχλούσε” και ήθελαν να την “βγάλουν από την μέση” εξαιτίας της δουλειάς της – Αποκαλύπτει πως του έδιναν ναρκωτικά, ενώ δηλώνει ότι φοβάται πως δεν θα ζήσει μέχρι το δικαστήριο! – Δείτε βίντεο με τις αποκαλύψεις – φωτιά που έκανε ο δικηγόρος του πατέρα της 32χρονης γυναίκας

Έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από την ημέρα που η Δώρα Ζέμπερη δολοφονήθηκε άγρια, μέσα στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών. Ο Μανώλης Σοροπίδης, συνελήφθη κατηγορούμενος πως την κατέσφαξε στις 18.10.2017 και η υπόθεση παίρνει, πλέον, νέα δραματική τροπή!

Είναι προφανές κι αυτονόητο πως οι συγγενείς και οι φίλοι της 32χρονης εφοριακού θέλουν όσο τίποτα άλλο να μάθουν την αλήθεια. Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο. Ωστόσο όποια κι αν είναι η αλήθεια πρέπει να λάμψει. Και μάλιστα άμεσα. Τα… πήγαινε – έλα του δράστη είναι ψυχοφθόρα για τους οικείους της Δώρας Ζέμπερη, αλλά και προκλητικά για το κοινό αίσθημα.

Το πρώτο… σοκ
Πριν πάμε στο σήμερα, είναι σημαντικό να γυρίσουμε λίγο το χρόνο πίσω. Υπενθυμίζεται πως στις 10.11.2017, μετά την σύλληψή του, ο Μανώλης Σοροπίδης προέβαλε εξοργιστικούς ισχυρισμούς στην απολογία του. Σχεδόν παρουσίαζε την άγρια δολοφονία ως ατύχημα. Σχεδόν είπε ότι η Δώρα Ζέμπερη… έπεσε πάνω στο μαχαίρι του! Αρνούνταν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως και μερικά από τα ανατριχιαστικά του λόγια είναι ενδεικτικά:

«Έχασα την ισορροπία μου και ενδεχομένως τη χτύπησα στο στήθος με το μαχαίρι πέφτοντας πάνω της. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να έπεσε εκείνη πάνω στο μαχαίρι κατά τη διάρκεια της πάλης», τόνιζε.

«Όταν όμως η παθούσα είδε το μαχαίρι θύμωσε περισσότερο και με το ένα χέρι προσπάθησε να με πιάσει από το λαιμό και με το άλλο χέρι προσπάθησε να μου πιάσει το χέρι που κρατούσα το μαχαίρι. Ενδεχομένως όμως πριν μου πιάσει το χέρι να έπιασε τη λεπίδα του μαχαιριού και έτσι δικαιολογούνται οι αμυχές που βρέθηκαν στο χέρι της«, σημείωνε σε άλλο σημείο της κατάθεσής του.

Όλα αυτά όμως… τότε. Γιατί τώρα τα «γυρίζει» για ακόμη μία φορά.

«Σκοτώνει» ξανά την Δώρα Ζέμπερη με τις αποκαλύψεις «φωτιά»

Το νέο κεφάλαιο του δράματος γράφτηκε την Δευτέρα, 08.01.2018. Ο δικηγόρος του πατέρα της Δώρας Ζέμπερη, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1. Και όσα αποκάλυψε φέρνουν τα… πάνω – κάτω σε μια υπόθεση που συγκλόνισε τη χώρα! Η Δώρα Ζέμπερη τελικά δολοφονήθηκε κατόπιν… εντολής;

Ουσιαστικά, όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος, ο καθ ομολογίαν δράστης υποστηρίζει πως υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί και πως δολοφόνησε την Δώρα Ζέμπερη κατ’ εντολή! Σε πολυσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε, μιλά και για… ποσά, αφού τονίζει πως «μου έδιναν 30.000 ευρώ για να την σκοτώσω»!

Δείτε στην συνέχεια του κειμένου το χαρακτηριστικό βίντεο

Λέει ακόμη ότι την παρακολουθούσε πάνω από δύο εβδομάδες μέσα από δύο φωτογραφίες που τού είχαν δώσει, ενώ τον είχαν προμηθεύσει και με το μαχαίρι του εγκλήματος.

«Δεν αρνείται ότι ήταν αυτός που έκανε το έγκλημα, αλλά αναφέρει ότι υπήρχαν ηθικοί αυτουργοί» τόνισε ο δικηγόρος του πατέρα της άτυχης εφοριακού…

Στοχοποίησαν κάποιοι την Δώρα Ζέμπερη επειδή ήταν εφοριακός;
Υπάρχει, μάλιστα, μια πτυχή που έχει την δική της σημασία. Κι αυτή είναι η εργασία της 32χρονης. Όπως είναι γνωστό, η Δώρα Ζέμπερη ήταν εφοριακός και ο Α. Λύτρας, δικηγόρος του πατέρα της, αποκάλυψε πως ο δράστης στην κατάθεσή του αναφέρει: «Είχα καταλάβει και εγώ ότι δούλευε κάπου σημαντικά και ενοχλούσε κάποιους».

«Ήθελαν να τη βγάλουν από τη μέση λόγω της ιδιότητάς της», φέρεται ακόμη να υποστηρίζει ο Μανώλης Σοροπίδης σε άλλο σημείο του υπομνήματος.

Αναφερόμενος σε αυτή την πτυχή, που ίσως αποδειχτεί ιδιαίτερα κρίσιμη, ο δικηγόρος του πατέρα της Δώρας Ζέμπερη υπογραμμίζει: «Καταθέτει (σ.σ. ο δράστης) στον ανακριτή ότι «είχα καταλάβει κι εγώ ότι δούλευε κάπου σημαντικά και δημιουργούσε προβλήματα σε κάποιους». Είναι πράγματα τα οποία τα είχε πει κι ο πατέρας από την πρώτη στιγμή, ότι του τα είχε εκμυστηρευτεί η κόρη του«.

«Δεν ξέρω αν αυτά που υποστηρίζει ισχύουν«, τόνισε ο δικηγόρος. Ο οποίος αποκάλυψε μια ακόμη σημαντική παράμετρο. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Μανώλης Σοροπίδης «αυτοί», εννοώντας φυσικά τους ηθικούς αυτουργούς, του έδωσαν εντολή να πουλήσει το κινητό της αμέσως για ανταλλακτικά. Το οποίο να υπενθυμίσουμε πως τελικά πούλησε σε κατάστημα στα πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

Ο 58χρονος Σοροπίδης φέρεται να υποστηρίζει επίσης πως δύο ήταν τα άτομα που τον πλησίασαν. Ο ένας, μάλιστα, αποκαλούσε τον άλλο αφεντικό.

«Μου έδιναν εντολές» λέει ο άνθρωπος που δολοφόνησε άγρια την Δώρα Ζέμπερη!

Δώρα Ζέμπερη

Ο Α. Λύτρας, μεταφέροντας τα όσα υποστηρίζει ο δράστης, τόνισε: «Λέει ότι οι ίδιοι τον παρακολουθούσαν. Λέει επίσης ότι φοβάται για την ζωή του από αυτούς τους ανθρώπους στη φυλακή. Αναφέρει σε ποιο σημείο έκαψε την τσάντα. Αναφέρει ότι αυτούς τους συγκεκριμένους ανθρώπους, ειδικά το αφεντικό… Κι αφήνει και κάποιο υπονοούμενο που δεν θα ήθελα να πω παραπάνω λεπτομέρειες επειδή η ανάκριση είναι σε εξέλιξη, αλλά αναφέρει ότι τον συναντούσε στην Λουκάρεως, στο Εφετείο και στην Ευελπίδων. Ότι έπαιρνε εντολές από αυτούς για το τι πρόκειται να κάνει, οι οποίοι τον προμήθευαν ναρκωτικά συγκεκριμένα«.

Γιατί μίλησε… τώρα
Σε ερώτηση για το αν ο δράστης εξηγεί το γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ να αποκαλύψει αυτές τις πληροφορίες, ο δικηγόρος του πατέρα της 32χρονμης εφοριακού απαντά: «Ναι, εξηγεί. Λέει ότι φοβόταν, όπως ακόμα φοβάται, και με αυτό το έγγραφο ουσιαστικά ζητάει προστασία εκεί που βρίσκεται, δηλαδή στις φυλακές και αναφέρει ότι φοβάται μην τον σκοτώσουν«.

«Η πρώτη του γραμμή», συνεχίζει ο κ. Λύτρας, «είναι ότι το πρόβλημα είναι -γράφει επί λέξει- «να ζήσω μέχρι το δικαστήριο». Αναφέρει επίσης ότι θα πει τα ονόματα τα οποία λέει ότι γνωρίζει, απλά το μόνο του μέλημα αυτή τη στιγμή, όπως λέει ο ίδιος βέβαια, είναι να ζήσει μέχρι το δικαστήριο γιατί φοβάται για τη ζωή του. Γράφει δε, μετά από αυτό το πολυσέλιδο υπόμνημά του, τον κάλεσε ο ανακριτής. Ο ανακριτής τον κάλεσε στις 22/12/2017 να δώσει συμπληρωματική κατάθεση. Στην συμπληρωματική του κατάθεση αναφέρει ουσιαστικά τα ίδια πράγματα. Επιμένει να μη λέει ονόματα«.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα

newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

18χρονη νύφη ξόδεψε 15.000 για την πιο γιγαντιαία – Κιτς γαμήλια τούρτα και οι καλεσμένοι νόμιζαν πως είναι ο επιτάφιος – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Κρύβονται δισεκατομμύρια ευρώ στο έδαφός της: Αυτή η περιοχή της Ελλάδας θα γίνει η πιο πλούσια στη χώρα

Efi Nika

Θα “κάτσουμε” πολλές μέρες: Όλες οι Αργίες μετά το Πάσχα και το πρώτο καλοκαιρινό τριήμερο…

newsitamea