Newsitamea.gr
AMEA news ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Δείτε πώς ήταν η Πρώτη Ημέρα Καριέρας για Άτομα με Αναπηρία στην Ελλάδα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

789

Δείτε πώς ήταν η Πρώτη Ημέρα Καριέρας για Άτομα με Αναπηρία στην Ελλάδα

Μέσα από ένα βιντεάκι όλη η ιστορική μέρα που άνοιξε το δρόμο για τη διεκδίκηση ίσων δικαιωμάτων στην εργασία.

Τις ημέρες που ο Λαζόπουλος έλεγε πως η καθήλωση σε αναπηρικό καροτσάκι γεννά κακές εμμονές, εκατοντάδες άτομα με αναπηρία -κάποιοι και σε αναπηρικά αμαξίδια- έκαναν ένα μεγάλο «βήμα».

Το πρώτο Career Fair.4all ολοκληρώθηκε φέρνοντας κοντά πάνω από 250 άτομα με αναπηρία με περισσότερες από είκοσι επιχειρήσεις από το χώρο της τεχνολογίας, των τηλεπικοινωνιών και του εμπορίου. Η προσέλευση ΑμεΑ, φορέων και εταιριών ξεπέρασε κάθε προσδοκία μετρώντας πάνω από 200 συγκεντρωμένα βιογραφικά από τις πρώτες ώρες της εκδήλωσης και ουρές έξω από την αίθουσα του “Μηχανουργείου”. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν πάνω από 1000 συναντήσεις και συνεντεύξεις εταιριών με υποψήφιους. Παράλληλα, σύμβουλοι επαγγελματικής κατάρτισης έδιναν οδηγίες σύνταξης σωστού βιογραφικού στους ενδιαφερόμενους.

Η ειδική προετοιμασία που είχε προηγηθεί μέσω σεμιναρίων που οργάνωσε η GloVo.4all και για τις δυο πλευρές επίσπευσε τις διαδικασίες. Το αρχικό άγχος είχε ξεπεραστεί, οι συμμετέχοντες είχαν δυναμική παρουσία και με τα βιογραφικά τυπωμένα αναχείρας συζητούσαν ενδιαφέροντα, ανάγκες, δεξιότητες, προοπτικές, ξεκινώντας ένα πρωτοφανή διάλογο διεκδίκησης εργασίας.

Η πλήρης προσβασιμότητα του χώρου με ράμπες, ειδικές θέσεις πάρκινγκ, προσβάσιμες τουαλέτες, εκτυπωμένοι οδηγοί σε σύστημα Braille και μεγαλογράμματη γραφή, σηματοδότηση και διερμηνείς της νοηματικής γλώσσας ολοκλήρωναν το σκοπό της διοργάνωσης: Μια μικρογραφία στησίματος και οργάνωσης που θα έπρεπε να υφίσταται σε κάθε επαγγελματικό και μη χώρο.

Με το πέρας της διοργάνωσης η διακόσμηση του χώρου έχει μετακινηθεί για να χωρέσει κι άλλα τραπέζια συνεντεύξεων, η καμπάνια της διοργάνωσης #IAmHere έχει γίνει viral στα κοινωνικά δίκτυα από προσωπικότητες του επιχειρηματικού, καλλιτεχνικού και αθλητικού χώρου και μετράει πάνω από 18.000 likes στο instagram.

Οι HR σύμβουλοι έφυγαν με πάκους βιογραφικών, με ονόματα σημειωμένα με αστερίσκο, και έκπληκτοι για το αναξιοποίητο ανθρώπινο δυναμικό με αναπηρία, συζητούν για εσωτερικές συναντήσεις, ανάπτυξη προσβασιμότητας, πολιτικής, διαδικασιών ευκαιριών.

Αρκετοί απ’ τους συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους στους χώρους των εταιριών πλέον για επόμενη συνέντευξη. Ο Κωσταπάνος Μηλιαρέσης (φωτο πάνω αριστερά), υπεύθυνος διοργάνωσης της εκδήλωσης, λέει: “Στόχος μας δεν είναι το πόσα άτομα θα προσληφθούν επιτόπου αυτήν την ημέρα, αλλά το ότι 6 μήνες αργότερα, οι άνθρωποι με αναπηρία θα έχουν την αυτοπεποίθηση να συνεχίσουν να κάνουν επαφές και να στέλνουν βιογραφικα, ενώ παράλληλα οι εταιρίες δεν θα αφήνουν στην άκρη τα βιογραφικά που λαμβάνουν απ’ αυτούς και θα τα εξετάζουν με βάση τις ικανότητες τους.”

ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ / Πηγή: www.lifo.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρίση πανικού ή κρίση άγχους; Μάθε πως να τα ξεχωρίζεις και τις θεραπείες τους

Βογιατζής Ηλίας

Η στιχουργός Όλγα Βλαχοπούλου διεγνώστη με καρκίνο του μαστού – Η ανάρτησή της – Οι 5 πιο συχνές παρανοήσεις

Efi Nika

Κοpιτσάκι εκ γενετής κουφό βρήκε την ακοή του χάρη σε επαναστατική θεραπεία – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika